Våran enda jultradition

Vi har inte många direkta jultraditioner i våran familj. Självklart har vi vissa grejer som hör till, exempelvis att Pappa fixar köttbullar, att Mamma sätter upp murgröns-girlanger, att jag kokar kola och så vidare. Men en tradition vi har, något som verkligen betyder oerhört mycket, är att vi systrar åker ut till Mormor och Morfar för att julbaka.

Bild från 2005 kanske

Under alla år har vi gjort just det - bakat med Mormor. Vi har gjort allt från bullar till tårtor till maränger, kladdkakor, allt. Hon är utan tvekan definitionen utav bull-mormor. Och att få till lussebullsbaket där ute är det som står högst på våra måste-listor.

Igår var det äntligen dags!! Så när Isa slutade jobbet plockade hon upp mig och Wilma, och tillsammans åkte vi ut till min födelseort Fröjel (där Mormor och Morfar fortfarande bor). Sen var vi igång. I vanliga fall bakar vi allt möjligt, men tyvärr fick Wilma tillbringa hela natten på akuten (hon mår bra!) vilket gjorde att hon var jättetrött och fortfarande hade lite ont.

Så i år blev det "bara" bullar. Jag vill ha mina små, lite som mumsbitar. Isa och Wilma däremot gör lite större, gärna med olika fyllningar och toppade med exempelvis chokladbitar. Det är ju utan tvekan det bästa med att baka själv - man får det precis som man vill ha det, hihi!
Bullar - check!
Kola, knäck, apelsin-fudge och saffranssnittar - coming up!

Gillar

Kommentarer

oliviamalm
oliviamalm,
Så himla mysigt! Hoppas att du får en bra jul 😊
nouw.com/oliviamalm
linndossing
linndossing,
Men hur gulligt att bilden är från exakt samma ställe!!! Kram
nouw.com/linndossing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229