Things I Love #5

Jag tror att dom flesta i min ålder kan hålla med mig när jag säger att skolan har förstört mycket mat för oss. Bland annat tyckte jag verkligen, VERKLIGEN inte om fisk fram tills att jag blev kanske 13. Fiskpinnar gick ned, men jag åt varken lax eller torsk. Till slut lyckades mamma och pappa (efter många försök) laga torsk både jag och mina syskon faktiskt åt. Sakta med säkert tog vi oss vidare på fiskpaletten och idag äter jag fisk minst en gång i veckan. Men jag har fortfarande jättesvårt för smaken av hav.

Mamma och pappa har alltid älskat sushi och många gånger lagat det hemma. Och dessutom sa alla mina vänner att det var sååå gott. Men som ni förstår klashade inte riktigt avsmaken av hav med rå fisk för mig.
Jag är dock en sån som alltid smakar och vill lära mig att tycka om allt, så jag hade en liten smaka-på-sushi-rutin: Ta biten, stoppa i munnen, grimasera, tugga, grimasera, svälj och ta en stor klunk cola.

Men så är jag ju lite (väldigt) underlig ibland, så efter alla dessa år med mina sushiritualer kan ni kanske förstå Richards förvåning när han på min 19-års dag frågar vad jag vill äta till middag och jag svarar sushi. För att inte tala om mammas min när hon fick det här återberättat, haha!

Idag fullkomligt äääälskar jag sushi! Jag lagar det ofta och gärna och då helst själv - för då kan man göra precis hur många som helst ;)

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Ja men verkligen! Så jag smakar alltid allt! okej när vi blev erbjudna fiskögon i kina bangade jag (godkänt va? ), men annars så
matildaberlin.se
Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Haha, det låter verkligen som en upplevelse att bevittna 😉 men som sagt, sååå gott! Kanske det jag ska äta ikväll?
matildaberlin.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229