Min hy har varit kaos

I samarbete med Skönhet och Mode

Okej, snabb fråga: Har ni också haft dålig hy under de senaste veckorna?

Min har varit total katastrof. Jag har fått enorma finnar som blivit till sår, mer pormaskar än någonsin och rodnad som nästan tagit sig igenom sminket. No fun at all! Å ena sidan har jag helt enkelt accepterat det, å andra sidan har jag klagat till ett par vänner. Varje gång jag nämnt det så har jag fått till svar: JAG MED!
Så nu undrar jag: Gäller det er med?

Jag har kommit fram till att det troligtvis beror på en av tre grejer, alternativt kombinationen av allihopa.

1. Klimatet.
De senaste veckorna har vädret växlat totalt ju. Från kallt till varmt, till kallt igen. Från sol till regn, till tryckande åska. Även om jag försökt ta hand om hyn med diverse masker och krämer så är det nästintill omöjligt att undvika påverkan när man inte kan undvika luften runt omkring en.

2. Min foundation.
Jag har faktiskt testat en ny foundation under den sista tiden. En som varit fantastiskt bra sminkmässigt, men hudmässigt? Jag har, som tidigare nämnt, kommit fram till att jag är en riktig torris. Självklart har jag anpassat min hudvårdsrutin efter det, men sminket har jag helt glömt att tänka på. Självklart är det ju även så att inte alla foundations passar alla hudtyper.

Ett tips till alla er fellow torrisar: På Skönhet och Mode hittar ni en riktigt bra artikel om just foundations för torr hy och dessutom en topplista över dom bästa. Stort tips!

3. Säng- och badrumstexilier.

Veckans insikt (och skämskudde fram): Jag byter mina sängkläder, badlakan och handdukar aaaaalldeles för sällan. Äckligt sällan. Det beror på att jag bara hade en enda uppsättning av varje. Alltså blev det bara rent när jag har haft tvättstuga. Långt ifrån hygieniskt.... Nu är det dock löst med lite nytt av varje. Så nu tänker jag hoppas på i alla fall lite bättre hy framöver. Fingers crossed!

Gillar

Kommentarer

Marie
Marie,
Jag har också sämre hud nu och jag tycker också det är jobbigt
sweetwordsbymirre.com
trettiofyran
trettiofyran,
Bra tips och klimatet gör nog att hyn spelar en ett fnatt. Men skönhet kommer även inifrån och kan bero på allt från sömnbrist, stress, vitaminbrister mm. Finns mycket bra hälsokost för hyn 😊
nouw.com/trettiofyran
IP: 82.99.3.229

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin