Law of attraction, våga vägra vara sjuk - mina livsfilosofier

I vanliga fall är jag är verkligen ingen sån som bryr mig särskilt mycket om nyår. Vare sig själva firandet eller själva nya året. Jag menar, vad spelar det för roll om det är 2019 eller 2020?? Men i år är jag tydligen annorlunda. Inte för att jag egentligen känner något värde årsskiftet, för i sig det hade lika gärna kunnat vara en helt vanlig måndag, men jag känner verkligen värdet och peppet utav nystart. Samtidigt som jag kommer fram till nya mål och förändringar jag vill göra reflekterar jag över tankar, principer och motton jag redan lever efter och som gör mitt liv lite enklare. Men innan vi går in på dom kan vi väl ta en stund för den otroliga soluppgången jag fick se på min promenad imorse? Magisk!

Våga vägra vara sjuk
Vi gick igenom den i mitt inlägg C-vitamin-bosstande Smoothiebowl för ett par dagar sen, men kort och gott är det anledningen till att jag (peppar, peppar, ta i allt j*vla trä som finns) inte har varit sjuk på snart 2 år. Obs, det är skillnad på förkyld och sjuk. Vad går det ut på då? Jo, helt enkelt att vägra vara sjuk. Väljer man att lägga sig hemma för att kurera sig och ställa in saker så låter man sjukdomen få plats i kroppen. Det får inte hända. Istället ska man köra på precis som vanligt och så fort man börjar känna minsta lilla symptom är det dags att boosta kroppen. C-vitaminer i mängder! Våga vägra vara sjuk helt enkelt!

1-minuts regeln
Det här är något jag har adapterat sen jag flyttade ut och numera bor själv. Allt som tar mindre än 1 minut att göra ska man göra på en gång. Och jösses vad det här har hjälpt mig att hålla ordning här hemma. Istället för att lägga den tomma plastpåsen på bänken, släng den på en gång. Istället för att kasta byxorna på golvet på kvällen, vik ihop dom och stoppa in dom i garderoben. Istället för att ställa grötskålen i diskhon, diska av den. Det finns så många smågrejer som går så himla snabbt att göra om man gör dom på en gång istället för att samla dom på hög. Så STORT tips på den!

Law of attraction
Lever för det här! Jag kan absolut inte säga att jag är på Janni Delérs nivå (kan någon vara det??), men ja, jag tror på det till tusen. Och skulle det inte vara så att det funkar, well, då blir livet så mycket enklare i alla fall eftersom att man tar allt med en liten klackspark. "The Law Of Attraction is the belief that positive or negative thoughts bring positive or negative experiences into a person's life".
Istället för att älta över att man kanske ätit dålig mat och gång på gång kommentera att man kommer bli dålig (för då kommer man bli det), ryck på axlarna och konstatera att lite skit rensar magen. Istället för att säga Jag kommer aldrig, bestäm dig helt enkelt för att Jag kommer visst. Istället för att älta (okej, är fortfarande mästare på den) försök släppa det och skicka iväg ett stort leende till någon som behöver det (<-- varför inte slänga in lite karma på den med?).

Vill man så kan man
Oavsett vad man vill, så kan man - bara man vill det tillräckligt mycket. Är det något man brinner till 110-tusen-procent för så kommer man att lyckas hitta en väg dit. Det spelar ingen roll om det handlar om att man vill bli astronaut, nästa stora influencer, president eller vad som. Vill man verkligen, verkligen så kan man.
Jag kom på vad jag ville göra. Jag ville bli mäklare. Efter det har allt löst sig längs med vägen (kom in på skolan, flyttade till Stockholm, fick praktik och jobb, hittade nytt boende när vi gjorde slut osv osv). Vill man så kan man helt enkelt!

Alla världens problem lösas i en tillräckligt lång och varm dusch
Ibland går det dock ändå åt skogen för vissa saker kan man inte påverka. Likaså har livet sina ups-and-downs, och så ska det helt enkelt vara. Det är i dom stunderna man behöver en dusch. Jag är helt övertygad att till och med 3e världskriget (God forbid!) skulle kunna lösas genom att stoppa in Trum, Kim Jong-Un och vilka mer som nu behöver vara med, i en tillräckligt lång och tillräckligt varm dusch så kommer dom till slut att kliva ut med lösningen.

Vilka livsfilosofier har ni? Hit me up!

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Älskar sånt här, 1 minuts-regeln ska jag också köra igång med! Kram
nouw.com/linndossing
ineees
ineees,
Alltså såå bra inlägg Matilda!! 1 minutsregeln kan jag verkligen behöva, och det där med law of attraction är så intressant! Superfina bilder också❤️ kram!
nouw.com/ineees
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229