Julens baksida

Hej hjärtan! Hoppas ni haft en superbra dag! Inte för mycket stress va? Jag har läst så många skriva om hur stressen ätit upp julkänslorna, jag har sett folk hetsa på stan, sitta i bilköer och till och med stå och skrika på varandra mitt ute på gatan. Det ger mig verkligen så ont i magen. Hur kommer det sig att vi har satt så höga förväntningar att det bara resulterar i kaos?? Nej, tack och lov har jag varit besparad det.

Jag sitter just nu i köket, ur högtalarna spelas Afrikansk musik (en sån platta som spelats om och om under våra år), Pappa står och svär över att iTunes inte funkar som han vill, Wilma gör sig redo för att hjälpa honom med köttbullstillverkningen och Mamma springer runt och fixar med både det ena och det andra. Precis som vanligt. Precis som det ska vara. Ingen stress utan bara fix och don - tillsammans.

Idag har jag bränt av ett riktigt grymt GRIT Atlethic-pass. Det märks att jag inte har tränat högintensivt på ett tag, för jösses.... Men SÅ skönt! Får jag inte träningsvärk imorgon blir jag fasen lite besviken, haha!

Efter en snabb vända på stan (jag glömde det där med systemet inför Juldagen. Bra planerat fröken Berlin....) har jag sen kokat knäck, misslyckats totalt med choklad-kolan, lyckats med choklad-kolan och nu mellanlandat här. Bara för att det är så mysigt hihi!

Det jag har kvar att göra är att:
- slå in alla mina julklappar.
- baka saffransfudge (skulle ha gjort det innan köttbulleverkstan drog igång, men den misslyckade kolan tog upp den tiden, hehe).
- klä granen, vilket enligt våran enda andra riktiga tradition skall ske kvällen innan julafton.
- försöka komma på vad jag ska ha på mig imorgon.
- försöka samla hela familjen i soffan och sätta igång antingen en julfilm eller ett avsnitt av parlamentet eller något liknande (beroende på hur sent det blir).

Allting precis som vanligt. Utan press. Utan stress. Tillsammans!
Hoppas ni också får en toppenkväll hjärtan! <3

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin
Hannas krypin,
Håller med! I helgen kände jag mig lite stressad eftersom jag jobbade och ändå hade en del kvar. Nu är det dock julafton och det som inte är klart är det som det är med. Det är ingen som bryr sig om eventuella dammråttor i hörnen. Allt viktiga som maten och julklapparna är klara. God Jul fina Matilda! <3
hannafialotta.blogg.se
FightAgainstAnxiety
FightAgainstAnxiety,
Va härligt det låter! som det ska va ! Håller med om den stress det är, för mycket fokus på julklappar istället för att bara umgås ❤️ God jul ☃️🎄
nouw.com/fightagainstanxiety
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229