Förlåt älskade kropp

Älskade kropp! Jag ber om ursäkt för vad jag utsatte dig för under förra året. Att gå igenom ett break-up, mitt första break-up, och må riktigt dåligt resulterade i misshandel utav dig. Det var inte min mening, och nu ska jag göra upp för det!

Som ni kanske vet så tror jag inte på nyårslöften. Dom blir oftast alldeles för stora och omfattande för att klaras av, alternativt så glöms dom helt enkelt bort. För vet ni vad? 1 år är väldigt lång tid. Men för att fortsätta på gårdagens inlägg om Veckans Utmaning så är utan tvekan mitt största mål just nu - att må riktigt bra. Inifrån och ut. Så det jag ska göra för att få en hälsosam start på året är att:

Minska på stress
Så sent som igår kom jag på mig själv att stå och tänka ”Nu måste du skynda dig Matilda. Klockan är såhär mycket och du ska fortfarande stanna och handla, hämta paket, duscha, laga mat, äta osv osv”. Men så slog det mig: Varför ska jag skynda? Aka stressa? Jag har inte en enda tid att passa.
För första gången sen jag gick i 7an lever jag inte i ett konstant stadie utav stress. Så det är inte ”jag har sjuttielva desdlines att passa”-stressen jag ska minska utan den ovan. För i den stunden jag stod där gav jag mig själv hjärtklappning och stresspåslag helt i onödan. Dags att tagga ned!

Yoga (eller snarare BodyBalance)
För att utveckla det ännu mer - holistisk träning. Jag har alltid tränat det jag vill och känner för. Som periodare finns det då en väldigt stor risk för enformighet vilket i sin tur kan slita enormt på kroppen. Utan att mena det som något i klass med åldersnoja, så kan vi enkelt konstatera att jag börjar bli äldre fysiskt sett. Jag vill ha en stark kropp som håller. Därför måste jag tänka mer holistiskt och prehab-relaterat. Tillsammans med punkten om mindre stress är svaret mer BodyBalance.

Äta mer fett
Jag har insett att den maten jag äter hemma innehåller på tok för lite fett. Det sker liksom inte naturligt och det är något jag måste ändra på. Våra kroppar (framför allt kvinnokroppen) behöver fett för att fungera. Så från och med idag ska jag aktivt se till att all mat jag lagar innehåller en bra mängd av bra fetter.

Dra ned på sötningsmedel/Dricka mer vatten
Emellanåt kan jag dricka helt orimliga mängder sötningsmedel. Jag skäms över att säga det, men vi snackar en energidryck, x antal glas fun-light och en 1,5-liters cola zero - om dagen (!). Nej, det kan vi nog komma överens om att det inte är okej.

Vara mer spontan
Som ni kanske vet så är jag ett väldigt fan utav min egna comfortzone. I flera år har mina vardagar bestått utav skola/jobb, gym och sen hem. That's it! Numera är jag lite av en ny person och framför allt vill jag bli en ny person. Jag vill vara social, härlig och spontan. Framför allt tror jag att jag behöver komma ifrån vissa av mina rutiner. Ibland tror jag att jag har missat en del utav vad livet kunnat bjuda på bara för att på vardagar ska jag vara i säng 22:00, vilket betyder att jag måste äta senast klockan, vilket betyder... Kliv ur den där comfortzonen, låt inte livet styra dig. Våga. Lev!

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Jasmine
Jasmine,
Vilka härliga tankar om det nya året. Jag tror på dig!
Kram
rosanatt.blogg.se
erikarobertsson
erikarobertsson,
Låter ju himla bra! 😊
nouw.com/erikarobertsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229