Fördelarna med corona

Jag är en sån person som 1. ärligt tycker att man kan skämta om typ allt (livet blir så mycket lättare att hantera då), 2. tar livet lite med en klackspark, och 3. beskriver mig själv som en positiv pessimist. Så för att kunna hantera situationen som är just nu har min hjärna automatiskt letat efter positiva effekter utav allt som händer. Missförstå mig absolut inte, jag har såklart panik över situationen. Men något måste man göra för att inte gå under, och slår min hjärna om till att se the silver lineing. Vad har den då kommit fram till?

Fördelarna med corona

Jag har äntligen blivit bra på att smörja in händerna med handkräm.

Jag har ju insett att jag är en torris, men trots det har jag varit värdelös på att komma ihåg att smörja in mig. Fram tills nu. Med tanke på hur ofta man tvättar händerna och använder handsprit så torkar händerna ut totalt, och plötsligt har återfuktande handkräm varit ett måste.

Inget gym = välbehövliga vilodagar.
Jag är (hundra procent ärligt) rent ut sagt värdelös på att ta vilodagar. Men eftersom att gymmet har stängt och min kropp bara orkar springa så pass mycket har jag faktiskt tagit några välbehövliga vilodagar.

Mer frisk luft
Som sagt är SATS stängt vilket för mig har betytt att löpsäsongen har dragit igång betydligt tidigare än vanligt för mig. Och även för alla andra jag möter ute. Vilket faktiskt är så härligt! För istället för att gå in, kanske ned i en mörk källare, och köra sitt pass där så är man plötsligt ute i friska luften. UNDERBART!

Man uppskattar det lilla så mycket mer!
Jag tror inte att det är någon utav oss som inte har stannat upp och reflekterat över situationen, över vardagen och över livet. Vi är så vana med en viss standard och tar så mycket för givet. Plötsligt är vi i en situation där vi inte vet någonting längre.
Jag vet i alla fall att jag flera gånger har fått mig en riktig tankeställare och är så oerhört tacksam över livet och allt vi har.

Allt som händer är självklart rent ut sagt fruktansvärt, men som sagt, så måste i alla fall jag se det positiva för att inte gå under. Always look on the bright side of life-style. Och dessutom är det ju oerhört vackert att se hur vi individer går ihop och blir omtänksamma på en helt ny nivå. Kan ni inte hålla med?

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh men alltså såna här inlägg behövs verkligen bland allt det negativa överallt ❤️ Tusen tack för att du är så himla peppande och härlig ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
Alice,
Håller verkligen med! Läste att Corona har haft enorma inverkningar på klimatet på ett positivt sätt, och mitt i skiten är ju det faktiskt en riktigt bra grej. <3
nouw.com/aliceemericsson

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin