Ett år ens värt att hylla? - årsresumé del 1

Vilket år det här har varit för mig. Helt ärligt har det nog varit det händelserikaste i hela mitt liv. Jag har lämnat ett nästan 6 år långt förhållande, jag har mått sämre än sämst, jag har flyttat ut och bott helt själv för första gången någonsin, jag har rest, jag har blivit starkare i mig själv, jag har varit singel, jag har flyttat till Stockholm på riktigt - jag har älskat livets kontraster!

Jag vet inte om jag kan säga att 2019 har varit mitt år, eller om det har varit ett fantastiskt ett. Men oavsett ska det hyllas för någonstans, trots alla lows, har jag älskat det. Så här kommer en årsresumé uppdelad i 5 delar.
Matilda Berlin - 2019.

Årets startade med att vi, jag och Richard, lämnade Gotland och flög tillbaka till Täby. Precis som i år började jag med tenta i Januari så det var rakt in i pluggbubblan och sen sätta check på dom.

Ända sen i Oktober hade jag mått dåligt och inte förstått varför. Jag var konstant deppig, väldigt sällan glad, hade ingen energi och mådde bara allmänt dåligt. Allt utan någon som helst uppenbar anledning. (Vi kommer återkomma till det).

För att försöka vända det fyllde jag mina dagar med roliga saker. Okej, nivån av att fylla mina dagar på den tiden innebar kanske en eller två ”roliga” saker i veckan. Resterande del stängde jag in mig i lägenheten.

Några av de roliga sakerna jag hittade på var i alla fall att gå på mitt första event (som +1 till min vän Lisa), ta min första ansiktbehandling ever (som jag hade fått i födelsedagspresent) och gå på tenta-pub med mina vänner.

I slutet utav Januari hörde @artibus pojkvän Daniel av sig till mig. Emmelie fyllde nämligen 25 och det skulle firas med en överraskningsfest, och då bjöd han in mig. Så kul!! Så jag satte mig på tåget upp till Dalarna och firade hennes dag tillsammans med alla hennes fantastiska vänner.

Helgen efter blev en totalomvändning. Från 100% party till 120% träning. Jag gick nämligen min grundutbildning för att bli BodyComat-instruktör. Som jag hade sett fram emot det! Mycket svett, mycket köttande, mycket skratt och en helt otrolig grupp. Toppenhelg helt enkelt!

Jag gick på mitt andra event - Moa Mattsson x Gainomax. En kväll såg jag att Nouw tillsammans med Moa tävlade ut platser till hennes event. Aldrig någonsin trodde jag att jag skulle vinna en, så förstå min lycka när dom ringde. Och förstå min än större förvåning när jag gick in i salen och möttes utav Alice Stenlöf, Hannalicious, Lojsan Wallin och hela gänget. Inte för att jag vågade säga ett ord till dom (mer än att skakigt be Moa om en bild efteråt), blyg som jag var. Träning kunde jag, men inte att prata, haha! Tänk vad jag har utvecklats där i år!

Under våra år tillsammans firade vi aldrig direkt Alla Hjärtans Dag. Lite middag tillsammans i soffan var ungefär vad det brukade vara. I år var inget undantag och Richard överraskade med Sushi.

Jag blev för första gången omnämnd på Nouw.

Världens bästa @beattriicee hörde av sig och frågade om jag ville fota lite med henne. Självklart sa jag Jaaaa och bilderna blev helt otroliga!

Jag gick på min första gasque sen N0lleperioden (fasen vad jag missat!) och använde då min ovve för första gången någonsin. Det var heller inte vilken gasque som helst utan en ÄPS (ärtsoppa, pannkaka och snaps) - som alltid slutar i pannkakskrig. Hör ni hur kul?? Matkrig i vuxen ålder, haha! Älskar’t!

Nu när jag kollar tillbaka gjorde jag en hel del kul, men sanningen är att jag mådde riktigt dåligt. Varje dag vaknade jag med en klump i magen som vägrade försvinna. Jag våndades varje gång jag var tvungen att lämna lägenheten, och allt jag ville göra var att sitta hemma i soffan. Inget gjorde mig någonsin riktigt lycklig.

Under ett ”vanligt” telefonsamtal med min bästa vän kom insikten från ingenstans. ”Jag funderar på att göra slut med Richard”. Jag visste inte ens att det var det som drog ned mig, men tydligen.

Mamma som såklart hade märkt av att jag mådde dåligt (hon har någon slags superkraft) bestämde sig för att åka upp över dagen och luncha med mig.

Jag minns sen hur jag satt kvar på Espresso House på Cityterminalen (för att tentaplugga) efter att ha lämnat henne vid båtbussen. Jag vågade inte riktigt åka hem för jag hade ingen aning om vad som väntade. Richard hade skickat sms som tydde på att han kanske hade samma tankar (vilket uppenbarligen inte var fallet, men det visste jag inte då). Skulle han göra slut med mig? Skulle jag ”råka” göra slut med honom?

Inget hände den kvällen, men morgonen efter pratade vi ut om allt och bestämde att vi skulle se hur allt kändes efter Vietnamresan vi hade bokad.

Så livet rullade på, jag tentapluggade arslet utav mig, kom på min nya pluggteknik med post-it-lappar överallt (still going strong) och skrev mina tentor.

Fredag 12-16 skrev jag min sista. 17 satt jag på Arlanda Express och 20.25 gick planet mot två fantastiska veckor i Vietnam.

Vi hade det verkligen hur bra som helst! Är ni sugna på att läsa mer hittar ni min reseguide över Phu Quoc HÄR. Dock var det något som var off. Jag hade vägrat tänka på det eller känna efter, men Richard märkte det tydligt och våran sista lunch ställde han frågan:
- Du tänker göra slut med mig när vi kommer hem va?
Där och då slog det mig.
- Ja det kommer jag.

Gillar

Kommentarer

feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Det här är bland de finaste jag läst, så himla sorgligt men ändå så fint. Du är fantastisk, alla världens kramar till dig <3
nouw.com/feliciaidachristina
Jasmine
Jasmine,
Vilken årsresumé! Du är stark Matilda. <3
Kram
rosanatt.blogg.se
IP: 82.99.3.229

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin