A Travell Tag

Föredrar du heta sol- eller skidsemestrar? Helt klart solsemestrar! Jag är D-vitaminberoende och rätt så frusen som människa. Så en trip till snön och minusgrader är inget jag åker på allt för ofta.
Men fjällenresorna jag åkt på med min familj är verkligen bland det bästa som finns. Att kombinera natur, frisk luft, träning och sen mystiden som blir när man trött och slut kryper upp i soffan tillsammans, är sååå underbart!
Vilka länder har du varit i?: Sverige (ofc...), Danmark, Tyskland, England, Grekland, Frankrike, Spanien, Tunisien, USA, Förenade Arabemiraterna, Maldiverna, Thailand, Kina, Norge, Malta, Finland och i helgen lägger vi till Amsterda och i oktober Japan. Och fler ska de verkligen bli! Favoritland utifrån dina resor: Maldiverna! Men det är nog mest baserat på det faktum att det verkligen var ett all inclusive paradis med sol, snorkling, färsk frukt och helt enkelt den totala definitionen av just paradis. Vilket av de länder du har besökt har den bästa maten: Som ni vet är jag ju en thaimatsfantast i högsta rang så svaret är helt klart Thailand. Pad thai, tom kah gai, chicken fried rice i en urgrävd ananas, wokar, kycklingspett (jösses vad hungrig jag blev nu!) - MUMS! Det roliga är att min lillasyster Lovisa inte alls var något fan av thaimat, hon har faktiskt blivit mycket bättre nu, men höjdpunkten för henne under resan när det gäller mat var den gången hon övertalade resten av familjen att äta på Mc Donalds. Jag totalvägrade dock. Gick med in, men hungerstrejkade haha ;)
För att inte tala om dom drömmiga Thailändska pannkakorna eller pinfärska, egengjorda kokosglassen som ni ser ovan. Food heaven! Din favoritstad i Europa: Jag måste saga att Paris var en otrolig upplevese. Jag och Isa åkte dit tillsammans med farmor och farfar när vi var 13 och 11 och blev bortskämda med croissanter, god mat och alla de turistupplevelser man ska uppleva. Heelt underbart! Men annars slog det mig för 2 veckor sedan när vi var på fastlandet attt Stockholm är fantastiskt vackert! Helt klart underskattat!

Bästa resetipset:

Upptäck! Jag älskar att gå runt utan karta eller någon plan på var jag är eller var jag ska. Jag tar på mig mina skor, tar med mobilen för säkerhetsskull och traskar sedan iväg. Helt fantastiskt att bara se och uppleva hur allt är och inte bara det som man som turist ser. Ett tips är dock att försöka hålla koll på hur man går så att man sedan kan hitta tillbaka utan att behöva använda google maps och dra på sig en mobilräkning på tusentals kronor ;)

Nämn ett USA-tips för den som ska dit på semester: Jag har varit i San Francisco 2 gånger, men ingen annan stans i det stora landet så mitt tips blir då där. Självklart är Alcatraz värt att besöka men det bästa under min och Richards resa var helt klart Golden Gate som vi gick över fram-och-tillbaka. Det var lite som att man hade för höga förväntningar på allt annat och när det inte levde upp till dom så blev man lite besviken. Men vilka förväntningar kan man ha på en bro?? Noll och ingenting. Så det blev verkligen den bästa upplevelsen för oss!
De tre häftigaste upplevelserna: 1. Jeepsafari insanddynorna i öknen i Abu Dahbi. Det var verkligen något i särklass och något jag tycker att alla som får chansen att uppleva ska göra!
2. Snorklingen på Maldiverna. Thailand kan slänga sig i väggen jämfört med detta! Att simma 20 meter ut från stranden och uppleva allt från Nemosar, drakfiskar, revhajar och pappegojfiskar är helt oförståeligt! 3. Aporna på Gibraltar! Överallt sitter det skyltar om att man inte ska mata eller försöka klappa dom då de faktiskt kan bli väldigt aggressiva, så det var inget vi ens hade en tanke på. Men både jag och Isa blev påhoppade av varsin vild apa, haha!
Jag bjuder på bilden, haha! Drömresemål just nu: Jag vill verkligen uppleva sydamerika, men känner ärligt att det är lite småläskigt att åka dit på grund av kriminalliteten och så vidare. Men mina stora drömresemål just nu ligger i Asien och Oceanien. Australien, Vietnam, Bali, Nya Zeeland - alla länder som jag kommer att besöka inom de närmsta åren! =)

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin
Matilda Berlin,
Men va?? Hur kan man inte tycka om att resa? 😉 Det är ju bland det bästa som finns!
matildaberlin.se
IP: 82.99.3.229

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin