Womensync - dags att bryta 

Det här med att bryta vanor och mönster. Det är verkligen sjukt svårt! Jag är rutin-människa och periodare in i coren. Om det beror på trygghet, bekvämlighet eller lathet vet jag helt ärligt inte. Men något av det skulle jag gissa.

Jag har flera vanor, rutiner och mönster jag behöver bryta. Sötsuget är ett, sättet att tänka om mig själv och aldrig tycka att något räcker är ett annat, att isolera mig själv när jag mår dåligt är ett tredje.

Ett mönster jag velat bryta är mina kvällar hemma. Eller snarare mitt sätt att försöka varva ned efter en sen dag på jobbet. Normalt sett kommer jag då hem, packar om min väska och sätter mig sen i soffan med något skit på TVn, slösurf på datorn och en massa ätande av något näringsfattigt (typ fil, söta flingor och sött proteinpulver). Jag har inbillat mig att det är precis vad jag behöver. Men ni hör ju själva. Tusen intryck och en massa snabb energi som sen gör att jag somnar senare än jag borde (även om jag aldrig haft något problem med att somna när jag faktiskt bestämt mig för det). Det är ju liksom inte optimalt. Men mönster är otroligt svåra att bryta.

Igår däremot fick jag feeling och styrka att testa något nytt. Efter att ha promenerat hem i kylan från kontoret satte jag på en kanna chai-te (jag köpte btw den HÄR den kannan i förra vecka och är helt förälskad), tände ljus, satte på lugn musik, smorde in ansiktet med min favorit-peeling ( <— den är magisk!) och började läsa Womensync, en bok om att komma i synk med den kvinnliga biologin som jag äntligen fick tummen ur och köpte. Hör ni hur mysigt? Och förstå hur mycket lättare det var för min lilla hjärna att lugna ned?

Jag tror inte en sekund på att jag kommer lyckas hålla det här varje kväll, men igår var en bra start och en rutin jag gärna skulle vilja implementera mer av i min vardag. Hur är era kvällar? Vad gör ni för att varva ned?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin