Vill bli en bättre människa

Jag jobbar varje dag med att bli den absolut bästa versionen av mig själv. Jag utmanar mig själv att kliva ur min comfortzone och försöker reflektera över hur jag kan göra världen bättre för andra. Klyschigt, men sant. Och de senaste veckorna har jag kommit till ett par livsinsikter jag tänker dela med mig utav.

1. Lägenhetsköpet kommer att göra mig till en bättre person.
Under de senaste åren har jag sparat, sparat och sparat pengar. Jag har rent ut sagt varit snål. Men vet ni vad? Nu behöver jag inte det längre. Självklart ska jag fortsätta spara och ha en budget, men nu handlar det inte om att spara varenda krona för framtiden. Nu kan jag börja leva - och det ska jag göra!

2. Jag blir en generösare människa!
För att fortsätta på förra punkten. Jag är så sjukt imponerad över dom där människorna som gör det lilla extra för någon annan, och just en sån människa vill jag vara. Men det har varit svårt innan. När jag inte ens har unnat mig själv mat ute har jag inte direkt "kunnat" unna att betala för någon annan. Men jag vill vara en bjussig person som lätt kan bjuda på kaffen, glaset eller ta med en nocco extra.
Vidare vill jag vara en sån person som sätter guldkant på vardagen åt andra. Inte bara bjussar utan verkligen gör det där som ingen förväntar sig. Och det har jag börjat med. Exempelvis har jag köpt blommor och lämnat utanför min kollegas dörr bara för att han ALLTID ställer upp. Jag köpte choklad och lämnade utanför mina säljares dörr med ett Grattis till försäljningen. Jag tog med mig en påse med en massa smink jag inte använt till en kompis när vi skulle ta en fika.
Jag vill helt enkelt bli en härligare människa som sprider glädje runt omkring mig!

3. Jag vill leva!
Trots att jag bott i Stockholm (inkl. Täby) i snart 4 år kan jag lova att min syster som bott här i ett halvår har testat ungefär 3 gånger så många restauranger som jag har. Vi har haft olika fokus i livet. Mitt har varit att spara till min lägenhet och min framtid, och helt ärligt, har det hämmat mig. Jag har inte levt fullt ut. Jag har kommit på ursäkter och tackat nej till middagar med vänner när jag vetat att notan kommer sluta utanför min budget. Tagit dagar hemma istället för att hitta på äventyr. Inte rest i Sverige för att det känts "ovärt".
Missförstå mig inte! Det har helt och hållet varit mitt val. Mitt fokus. Men nu har jag checkat det och nu är det dags att börja leva!

Gillar

Kommentarer

Marit1998
Marit1998 ,

Ovanligt att du inte rest i Sverige 🇸🇪

nouw.com/marit1998
annawickell
annawickell,

Iih, ser fram emot att upptäcka Stockholm och Sverige med dig och även se dig göra det här igenom 🥰 hejja dig!! Och du? Även om du kanske inte kännt dig bjussig rent fysiskt så bjuder du alltid på trevliga stunder, hjälpsamhet, glädje och skratt! Du är bäst ❤️

nouw.com/annawickell
corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,

Åhh verkar som att du har en härlig tid framför dig 😍

nouw.com/corneliavilhelmssoon
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

Så fina punkter att jobba med, you go girl! <3

nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin