Vietnamesiska vårrullar

Hur sjukt är det ändå inte att det är över ett år sedan jag var i Vietnam? Å ena sidan känns det som igår, å andra som om det vore cirka en evighet sen. Jag satt faktiskt och kikade igenom mina bilder därifrån för ett tag sen och blev då så otroligt sugen på vietnamesiska vårrullar. Alltså hur gott?? Under resans två veckor där levde jag på 3 olika rätter; pho (soppa), hot pots och just vietnamesiska vårrullar.

När jag flyttade in i den här läggan, det vill säga i skiftet mellan Augusti/September förra året, så la jag en riktigt stor beställning hos mat.se. Bortsett från allt det vanliga inkluderade den ordern rispapper. Dom har stått helt orörda i skåpet sedan dess. Det vill säga fram tills nyss.

För plötsligt en dag fick jag lite feeling och bestämde mig för att när jag kommer hem, då ör det dags. Dock insåg jag det lite för sent, så några räkor (vilket det egentligen ska vara) blev det tyvärr inte. Så istället körde jag på färdigstekt kyckling som jag hade i kylen.
Jag tänkte säga att det gick precis lika bra, men helt ärligt är räkorna att föredra. Men vet ni vad? Det blev så sjukt gott att det faktiskt inte spelar någon roll. Kan ni snälla påminna mig om att det snart är dags att laga igen?

Vietnamesiska vårrullar

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

4 portioner


8-10 runda rispapper

50 g glasnudlar, ­vermicelli


500 g räkor med skal


1 msk ljus soja


1/2 lime, pressad saft


koriander

sallad


1 dl böngroddar

3 morötter


1/2 gurka


1/2 röd paprika



Sås:


2 msk sweet chilisås


1/2 dl vatten
1 msk rörsocker


1/2 lime, pressad saft


1 msk ljus soja


1 vitlöksklyfta


1 tsk färsk ingefära



Koriander (att garnera med)


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------


1. Koka glasnudlarna mjuka i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av.

2. Skala och grovhacka räkorna, blanda dem i en skål med klippta glasnudlar, ljus soja, limesaft och koriander.


3. Sås: Blanda sweet chilisås, vatten, socker, lime, soja, skalad, riven vitlöksklyfta, riven ingefära och majs­stärkelse i en kastrull. Vispa under tiden, låt såsen koka i 3 minuter. Häll upp i en skål och låt den svalna.

4. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag. Skölj böngroddarna. Skala och skär morot och rättika i smala tändsticksstavar.
 Dela, ta bort kärnor och skär paprikan i långa, smala strimlor.

5. Doppa ett rispapper i taget i hett vatten i cirka 10 sekunder. Lägg det på en skärbräda. Lägg ett salladsblad i mitten­ av papperet. Lägg på lite av räk- och glasnudelblandningen och grönsaks- och frukt­blandningen.
Rulla samman en fast rulle till hälften. Vik in sidorna och rulla färdigt. ­Upprepa med resterande ­rispapper.

6. Strö över koriander­blad och servera med dippsås och lime.

7. NJUT!!

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,
Åh tack för du dela receptet
nouw.com/soffiaz_85
Ellendelin
Ellendelin ,
Meeeen vad gott!! Detta ska jag testa så fort vi har flyttat 😍
nouw.com/ellendelin
malinkirstine
malinkirstine,
Måste prova detta asap <3
nouw.com/malinkirstine
marietheresel
marietheresel,
elllensvensson
elllensvensson,
Hört att det ska vara sååå gott! Får testa snart!
nouw.com/elllensvensson
Hilma
Hilma,
Åh Vietnam! Dit skulle jag verkligen vilja åka! Verkar vara sjukt häftigt och finnas massor att upptäcka 😍
nouw.com/hilma
beattriicee
beattriicee,
Men wow så gott!
nouw.com/beattriicee
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Nej men alltså herregud så gott det där verkade vara! Jag som älskar sån där slags mat ska helt klart prova att göra det innan: Så kul att kunna exprimentera och kanske lägga i annat. Tusen tack vännen för att du bjöd på ett supertips! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,
Mums mums mums ❤️
nouw.com/happym
MissJohansson
MissJohansson,
Mums vad gott! Detta blir det till middag snart i vår lilla familj! Mums! <3
nouw.com/missjohansson

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin