Vem är Matilda Berlin? 14 snabbfakta

Ja, hörreni! Vem är jag egentligen? Jag bara antar att ni är samma personer här inne och att ni numera vet typ allt om mig. Men så insåg jag att det faktiskt inte alls är fallet. Varje dag droppar det in personer, precis som du, här och undrar Vem är egentligen den där Matilda Berlin? Så här kommer 14 snabbfakta om mig.

1. Jag är född och uppvuxen på Gotland, och den vanligaste kommentaren jag får när jag berättar det är Men det hörs ju inte. Nej, jag önskar att det gjorde det men avsaknaden utav dialekt är tyvärr ett faktum. Varför? Jo, jag kommer från stan (Visby). Eller egentligen mer exakt från en liten socken vid namn Fröjel, men vi flyttade in när jag var 3. Och där är det inte så mycket dialekt utan den kommer när man kommer ut på landet.
Fun fact däremot är att man kan höra om jag pratat i telefon med min bästa vän Agnes. Hon kommer nämligen från Näs, vilket är nästan längst söder ut på ön, och har rätt så grov (vacker) gotländska som uppenbarligen smittar av sig på mig.

2. Jag är sedan rätt så exakt ett år singel - och älskar det! Innan det var jag tillsammans med mitt ex vilket jag var under hela mitt vuxna liv. Närmare bestämt i nästan 6 år. Sedan dess har jag vuxit enormt som person. Jag har gått från Matilda som i Vi (vem var jag liksom utan att vi var ett par?) till Matilda som i Jag. Visserligen har jag fortfarande inte helt tagit reda på vem jag är, utan det är en resa ni får följa med på.

3. Om allt går som det ska kommer jag att vara färdig mäklare runt månadsskiftet Juni/Juli i år. Efter att ha läst en kandidatexamen på KTH, för vilken jag just nu sitter och skriver min C-uppsats, har jag allt som krävs för att söka min mäklar-licens. Som jag längtar! Redan nu hittar ni mig på Fastighetsbyrån på Östermalm. Så har ni några som helst bostads-tankar är det bara att ringa mig. Ni hittar min profil och mitt nummer HÄR.

4. Jag flyttade från Gotland för snart 3 år sedan, och även om jag egentligen bott i Stockholm under dessa år räknar jag det som att jag bara bott här sedan Augusti/September förra året.
Innan bodde jag nämligen i Täby tillsammans med mitt ex. För er som inte har koll på Stockholms-området kan jag snabbt berätta att det ligger Norr om centrala Stockholm. För att ta mig från Täby in till stan åkte jag (efter bussen till Mörby Centrum) tunnelbanans röda linje in. Efter 7 stationer är man vid TC. Dock ligger KTH som station nummer 4 vilket gjorde att jag aldrig riktigt åkte in till stan utan bara till KTH och tillbaka. Så trots mina tidigare år här hittade jag ingenstans och hade noll koll nu när jag flyttade in på riktigt.

5. Jag ÄLSKAR att resa! Och har trots CSN-budget åkt utomlands mellan 4-6 gånger per år. Nu under corona har jag ställt in 3 resor jag verkligen sett fram emot och med tanke på att jag börjar jobba så finns risken att det inte blir en enda i år. Jag tror nog faktiskt inte att det någonsin hänt tidigare.

6. Under flera år jobbade jag heltid på gym och jobbar faktiskt fortfarande som gruppträningsinstruktör. Redan som 15-åring började jag hålla barndans. Efter det byggde jag på med zumba-pass, blev CX-instruktör, började köra core på boll, jobba i receptionen osv osv osv. Jag ÄLSKADE verkligen känslan på gymmet och till slut tillbringade jag nästintill hela mina dagar där
Idag hittar ni mig på SATS Täby Centrum, men om bara en månad slutar jag där (går inte ihop logistiskt med att åka till Täby tyvärr). Så vi får se var jag hamnar efter det, men någonstans måste det bli eftersom att jag ÄLSKAR att instruera.

7. Jag är i grund och botten definitionen utav prestations-prinsessa. Något jag försöker jobba ifrån, samtidigt som jag ser delar utav det som en utav mina stora styrkor.

8. Jag har bloggat i 5 år. Hör ni hur sjukt?? Det hela startade med att jag skrev ett mail (som jag skickade till mig själv) då jag behövde få skriva av mig för att få rensa hjärnan efter ett bråk. Efter det insåg jag att jag verkligen saknade att skriva. Däri föddes bloggen.

Idag älskar jag hur det är den ultimata dagboken, hur den hjälper mig att reflektera, hur den "tvingar" mig till att vara kreativ och hur jag lärt känna så många fantastiska personer tack vare den.

9. Jag har en mildare version utav Asperger. Jag har inte bett om att få någon utredning på det, men jag är helt säker. Det gör att jag har oerhört svårt för förändringar när min hjärna har ställt in sig på något, jag har emellanåt jättesvårt att läsa av andras känslor, är distanserad till mina egna, och har en tendens att kunna ställa opassande frågor då jag inte förstår att dom är opassande eller att det är något som någon kan ta illa upp över <-- ett jätteproblem med tanke på att jag också är oerhört nyfiken som person.

10. Enligt mig är världens svåraste fråga att besvara Vilken är din favorit-rätt. Jag fullkomligt älskar mat och är något utav en allätare. Är man tillsammans med mig måste man vara beredd på att jag kommer vilja smaka, haha! Däremot är jag ingen sweet tooth. Fikar jag med en vän dricker jag oftast bara kaffe och jag tror ärligt att jag själv aldrig har köpt efterrätt på en restaurang.

Bild av bästa @beattriicee

Eh tja… Resten lär ni väl märka allt eftersom tänker jag. Utöver det här så kommer 4 snabba till:
11) Jag är 169 cm och har alltid haft längdkomplex. Mitt största komplex är dock mina naturliga naglar, så därför har jag konstant haft gelé-naglar i snart 10 år.
12) Jag har ett tick som gör att jag alltid säger prosit när någon nyser. Jag går heller inte på A-brunnar och låser ALLTID toa-dörren (oavsett det faktum att jag är ensam hemma, bor själv, har ytterdörren låst och har de enda nycklarna).
13) Min sjukfilm är The hitchhikers guide to the galaxy.
14) Jag beskriver mig själv som en positiv pessimist. Jag ser ofta problemen i det mesta, men jag gör det med ett leende, haha!

Gillar

Kommentarer

Ajli,
Oj, måste ha läst ett tag nu, för inget av det här var en nyhet, utom 11, 12 och 13 ;P
ajlimuller.se
Netti Starby ,
Vad roligt att du snart är en mäklare och kul att få veta lite mer om dig! 😃 Kramis
starbys.se
Desireekujala
Desireekujala,
Så kul att få lära känna dig ännu bättre!! (även fast jag hade koll på en hel del då jag älskar att läsa din blogg) kram<3
nouw.com/desireekujala
Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Jag lovar att det är dig jag kontaktar när jag ska köpa bostad<33
nouw.com/mayamolanderz
vera,
Rolig lista att få läsa 😊
staszelbygg.se/
tildablanksvard
tildablanksvard,
Så roligt att läsa Matilda! Kram<3
nouw.com/tildablanksvard
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men vilket fantatiskt inlägg du bjuder på älskade du! Det är så roligt att veta mer om dig och det var en del nytt jag inte visste så superkul. Åh jag älskar också att resa! Man får verkligen abstinens om man inte har rest på ett tag. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,
Åh men så himla kul att få läsa!! Jag tycker också förändringar är otroligt jobbiga och håller mig väldigt gärna till "det gamla vanliga" ❤️ Kram fina du ❤️
nouw.com/happym
artist
artist,
Intressant att få läsa lite mer om dig. Kram.
nouw.com/artist
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Kul att få veta lite mer om dig, och vi är lika långa haha <3
nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin