Vem är Matilda Berlin? 14 snabbfakta

Ja, hörreni! Vem är jag egentligen? Jag bara antar att ni är samma personer här inne och att ni numera vet typ allt om mig. Men så insåg jag att det faktiskt inte alls är fallet. De senaste dagarna är ni flera nya som har droppat in här (SÅ himla kul!). Så ja ni kanske då undrar, Vem är egentligen den där Matilda Berlin? Så här kommer 14 snabbfakta om mig.

1. Jag är född och uppvuxen på Gotland, och den vanligaste kommentaren jag får när jag berättar det är Men det hörs ju inte. Nej, jag önskar att det gjorde det men avsaknaden utav dialekt är tyvärr ett faktum. Varför? Jo, jag kommer från stan (Visby). Eller egentligen mer exakt från en liten socken vid namn Fröjel, men vi flyttade in när jag skulle fylla 4. Och där är det inte så mycket dialekt utan den kommer när man kommer ut på landet.
Fun fact däremot är att man kan höra om jag pratat i telefon med min bästa vän Agnes. Hon kommer nämligen från Näs, vilket är nästan längst söder ut på ön, och har rätt så grov (vacker) gotländska som uppenbarligen smittar av sig på mig.

2. Jag är sedan lite mer än ett år tillbaka singel - och älskar det! Innan det var jag tillsammans med mitt ex vilket jag var under hela mitt vuxna liv. Närmare bestämt i nästan 6 år. Sedan dess har jag vuxit enormt som person. Jag har gått från Matilda som i Vi (vem var jag liksom utan att vi var ett par?) till Matilda som i Jag. Visserligen har jag fortfarande inte helt tagit reda på vem jag är, utan det är en resa ni får följa med på.

3. Jag jobbar som mäklare på Fastighetsbyrån Östermalm. Ett jobb jag fullkomligt ÄLSKAR! Att träffa folk, jobba på kontor men samtidigt konstant vara ute och springa, att leka spindeln i nätet, jobba med ”smart sälj” (dvs inte ”bara” kränga tröjor) och få 110% frihet och tillit under eget ansvar. Så kul!

4. Jag flyttade från Gotland för snart 3 år sedan, och även om jag egentligen bott i Stockholm under dessa år räknar jag det som att jag bara bott här sedan Augusti/September förra året.
Innan bodde jag nämligen i Täby tillsammans med mitt ex. För er som inte har koll på Stockholms-området kan jag snabbt berätta att det ligger Norr om centrala Stockholm. För att ta mig från Täby in till stan åkte jag (efter bussen till Mörby Centrum) tunnelbanans röda linje in. Efter 7 stationer är man vid TC. Dock ligger KTH som station nummer 4 vilket gjorde att jag aldrig riktigt åkte in till stan utan bara till KTH och tillbaka. Så trots mina tidigare år här hittade jag ingenstans och hade noll koll nu när jag flyttade in på riktigt.

5. Jag ÄLSKAR att resa! Och har trots CSN-budget åkt utomlands mellan 4-6 gånger per år. Nu i våras fick jag på grund utav corona ställa in 3 resor jag verkligen hade sett fram emot och med tanke på att jag börjar jobba så finns risken att det inte blir en enda i år. Jag tror nog faktiskt inte att det någonsin hänt tidigare.

6. Under flera år jobbade jag heltid på gym och jobbar faktiskt fortfarande som gruppträningsinstruktör. Redan som 15-åring började jag hålla barndans. Efter det byggde jag på med zumba-pass, blev CX-instruktör, började köra core på boll, jobba i receptionen osv osv osv. Jag ÄLSKADE verkligen känslan på gymmet och till slut tillbringade jag nästintill hela mina dagar där.
Idag hittar ni mig på SATS här i Stockholm. Dock har jag för tillfället inget fast pass, så håll utkik efter mitt namn på schemat helt enkelt.

7. Jag är i grund och botten definitionen utav prestations-prinsessa. Något jag försöker jobba ifrån, samtidigt som jag ser delar utav det som en utav mina stora styrkor.

8. Jag har bloggat i 5 år. Hör ni hur sjukt?? Det hela startade med att jag skrev ett mail (som jag skickade till mig själv) då jag behövde få skriva av mig för att få rensa hjärnan efter ett bråk. Efter det insåg jag att jag verkligen saknade att skriva. Däri föddes bloggen.

Idag älskar jag hur det är den ultimata dagboken, hur den hjälper mig att reflektera, hur den "tvingar" mig till att vara kreativ och hur jag lärt känna så många fantastiska personer tack vare den.

9. Jag har en mildare version utav Asperger. Jag har inte bett om att få någon utredning på det, men jag är helt säker. Det gör att jag har oerhört svårt för förändringar när min hjärna har ställt in sig på något, jag har emellanåt jättesvårt att läsa av andras känslor, är distansierad till mina egna, och har en tendens att kunna ställa opassande frågor då jag inte förstår att dom är opassande eller att det är något som någon kan ta illa upp över <-- ett jätteproblem med tanke på att jag också är oerhört nyfiken som person.

10. Enligt mig är världens svåraste fråga att besvara Vilken är din favorit-rätt. Jag fullkomligt älskar mat och är något utav en allätare. Är man tillsammans med mig måste man vara beredd på att jag kommer vilja smaka, haha! Däremot är jag ingen sweet tooth. Fikar jag med en vän dricker jag oftast bara kaffe och jag tror ärligt att jag själv aldrig har köpt efterrätt på en restaurang.

Bild av bästa @beattriicee

Eh tja… Resten lär ni väl märka allt eftersom tänker jag. Utöver det här så kommer 4 snabba till:
11) Jag är 169 cm och har alltid haft längdkomplex. Mitt största komplex är dock mina naturliga naglar, så därför har jag konstant haft gelé-naglar i snart 10 år.
12) Jag har ett tick som gör att jag alltid säger prosit när någon nyser. Jag går heller inte på A-brunnar och låser ALLTID toa-dörren (oavsett det faktum att jag är ensam hemma, bor själv, har ytterdörren låst och har de enda nycklarna).
13) Min sjukfilm är The hitchhikers guide to the galaxy.
14) Jag beskriver mig själv som en positiv pessimist. Jag ser ofta problemen i det mesta, men jag gör det med ett leende, haha!

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Bästaste lilla Matildisen ❤️
nouw.com/frulindhamn
elllensvensson
elllensvensson,
Så kul att läsa!! Vad kul att läsa tillbaka på din blogg i 5 år<3
nouw.com/elllensvensson
oliviakulpakko
oliviakulpakko,
Så kul att läsa! 😍 Älskar din blogg!
nouw.com/oliviakulpakko
Desireekujala
Desireekujala,
Känner mig nästan lite stolt att jag hade koll på allt haha <3 kram fina du!
nouw.com/desireekujala
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Även fast jag har följt dig i flera år så tycker jag det är så roligt att läsa sånt här. Alltid är det något nytt man lär sig om dig vännen. Du är en helt fantastisk person! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
matildakz
matildakz,
Så intressant och kul inlägg! 😊
nouw.com/matildakz

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin