Veckans blogg och veckans utmaning

Godmorgon hjärtan!! Hoppas ni har haft en riktig toppenhelg och är redo för en ny vecka. Kan ni förresten förstå att halva September har passerat? Hur sjukt är inte det?? Jag sitter just nu och äter min frulle (med tända ljus på bordet för nu har vi kommit till den tiden på året) och ska snart iväg till skolan för en dubbel-föreläsning. Har ni sett det förresten - JAG ÄR VECKANS BLOGG här på Nouw!! Det är verkligen hur stort som helst! Vi snackar den nivån att det blev en liten lyckodans när jag fick mailet med förfrågan. Ihhh! Så välkomna hit alla ni som hittat hit via det (och ni andra med såklart). 
Vill ni läsa intervjun hittar ni den HÄR

Snabb recap: I April gjorde jag slut med min sambo sedan nästan 6 år. Det var helt rätt beslut, men never the less så har jag mått riktigt dåligt de senaste månaderna. Både fysiskt och psykiskt. Nu har jag tröttnat på det och ser den här hösten som världens nystart för mig. För att ge det en så bra chans som möjligt drog jag igång Veckans utmaning (för en hälsosam start på hösten). Så varje Måndag i September (vi tjuvstartade dock sista veckan i Augusti) kommer en ny utmaning att utföra under veckans gång.
Vecka 1: Gå (minst) 3 stycken morgonpromenader
Vecka 2: Planera en hälsosam och varierad matsedel för veckan.
Vecka 3: Köra (minst) 3 stycken yoga-pass
Vecka 4: ...

... utmanar jag er att varje dag (yes, ni läser rätt - varje dag) stå i plankan 1 minut.
Alla som har stött på mig i min roll som gruppträningsinstruktör eller "träningsprofil" vet att jag fullkomligt brinner för core-träning. Inget är så viktigt som det, för det är så att coren hjälper dig i allt från tunga lyft på gymmet till att bära hem matkassarna eller sträcka dig efter kaffepaketet på översta hyllan i köket. Coren är ALLTID med och är den som hjälper till med att hålla dig skadefri. 1 minut om dagen är absolut ingenting (du kan göra det under tv-reklamen, samtidigt som pastan kokar, när du ändå är på gymmet eller när du står och väntar på popcornen i micron), men kan vara skillnaden på ett ryggskott eller inte.

OBS! Alltid teknik före svårighetsgrad! Börjar du känna det i ryggen vill jag att du kommer ned på knä. Är du däremot stark och känner att 1 minut på tå inte är någon utmaning överhuvudtaget, utmana dig själv då med någon variation (fot-tappar till sidan, lyft ena armen 30 sek och sen andra, gör den dynamisk genom att dra dig fram över armbågarna och sen tillbaka över tårna - möjligheterna är oändliga).

Så 1 vecka, 1 minut om dag - vilka är på?? Lämna en kommentar här under så kör vi!

Gillar