Världens bästa matlagningstips!


Jag har alltid haft en bild utav att det är svårt att laga mat. Okej, näst intill vem som helst kan vispa upp pulvermos och steka på Mamma Scans. Likaså kan nästan vem som helst
Men något svårare? Typ en avancerad hummersoppa med caviartopping (nu hittade jag bara på något)? Det är det väl bara kockar som kan?
Som ni kanske vet vid det här laget är jag rätt experimentell i köket och slänger ihop det ena och det andra på måfå. Ibland blir det hur bra som helst, och ibland blir fiskpinnarna bläcksvarta. Får jag säga det själv är jag rätt så bra på att laga mat.
Samtidigt har jag haft den där bilden utav att det ändå är rätt så svårt att göra något mer än det jag själv bara hittar på.
Men så fick jag lära mig något i förra veckan när vi hade Linas matkasse, nämligen hur enkelt det är att göra sås.
Själv hade jag aldrig gett mig på det tidigare, utan hade snabbt rört ihop en blåbandet. Det kommer då inte hända igen, för det här var verkligen något utav en aha-upplevelse. En aning mind-blown för att vara exakt, haha!


Världens enklaste timjan-sås
Du behöver
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1/2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk soja
1 msk mjöl
1/2 kruka timjan
Gör såhär
- Häll i creme fraichen, mjölken och vattnet i en kastrull
- Vispa ned mjölet och sojan
- Ha i buljongen och låt sjuda ca 5 min
- Finhacka och blanda ned timjanen
- Låt sjuda i ytterligare 2-3 minuter
Klart!
Förstår ni hur enkelt det är? Och sååå himla gott!
Sv; ja, så himla roligt! Ja, verkligen så himla roligt 😊