Vårens skoproblem

I samarbete med fotbutiken

Jag har alltid tyckt att det är väldigt fascinerande med det här med genetik. Att 50% utav mina gener kommer från Mamma och 50% från min Pappa. På ett sett är det hur logiskt som helst, för hur skulle barn annars bli till? Men när det kommer till att man faktiskt kan se de genetiska dragen, både fysiska och psykiska, då har man mig hundra procent hooked.
Kollar vi på det psykiska har jag exempelvis fått min Pappas naturvetenskapliga ådra. Jag har alltid haft väldigt lätt för matte och att förstå logiska, faktabaserade saker. Från Mamma har jag istället fått min godhjärt-het och egenskapen att sätta andra framför mig själv i både tid och otid (dock inte alls på samma sätt som hon gör).
Kikar vi på det fysiska finns det så många tydliga exempel. Bland annat jag har min Pappas tår och Mammas porer ( <-- den har alla vi 3 syskon fått).

Det mesta älskar jag, för det är det som gör mig till mig, och bevisligen en del utav dom (vilket jag är oerhört stolt över att vara).
Däremot finns det något jag inte hoppar av lycka utav (sorry, men jag blaimar dig för den Mamma), och det är mina fötter. Jag har på riktigt världens sämsta fötter. Jag får konstanta skavsår, oavsett om jag köper nya skor eller går runt i mina gamla favoriter (det slår ALDRIG fel), jag har möjligtvis en Mortons tå, och har dessutom långt ifrån de vackraste fötterna då jag ju har misshandlat dom rätt ordentligt genom att träna minst en gång om dagen i över 8 år, haha!

Men dom där skoskaven alltså... Att köpa nya skor är en pest och pina. Tack och lov finns det fantastisk hjälp att få. Fotbutiken har ett grymt utbud när det kommer till att hjälpa till med vårens alla fotproblem!

Ett annat problem med nya vårskor, typ sneakers, är att de ofta är platta i skosulan. Allt för platta skor tenderar med tiden att skapa problem med smärta i hälarna. Att ha ont i hälen är aldrig roligt. Speciellt inte om hälsmärtan utvecklas till hälsporre. Hälsporre gör fruktansvärt ont eftersom hälbenet trycker mot trampdynan under hälen. Fotbutiken har även inlägg som motverkar hälsporre (som dom ovan). Big tip!

Med det sagt måste jag nu också tillägga att jag är sjukt sugen på att skogarderob. Jag är utav tvekan en sån som använder mina skor dag in och dag ut tills dom går sönder (till stor del för att jag då vet att jag slipper ha ont i fötterna). Men det betyder att flera par nu har fått gått vidare och att det ekar lite tomt i skostället. Så ett par (eller kanske tre fyra stycken) borde jag väl vara värd - eller vad säger ni?

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Ja, du borde vara värd 😊
nouw.com/simonandersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
malinlinneaa
malinlinneaa,
Haha jag har också typ de sämsta fötterna, jag kan dessvärre i stort sett inte ha vilka skor som helst och jag har alltid en extra sula i de skor som upplevs vara väldigt platta. Jag har enormt svårt att hitta skor som passar mina fötter men ändå så äger jag minst 10 stycken som jag varvar mellan 🙈😅
nouw.com/malinlinneaa
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha! Feeling ya totalt! Stor kram fina <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin