Vår-bucket list

Den här våren blev ju verkligen inte vad någon utav oss hade tänkt oss. Rent ut sagt har det sugit. Jag kan inte säga att jag har kommit över besvikelsen, men typ. Det som känns värst just nu är att det känns som att livet lite bara passerar framför mig. Istället för 3 resor och tusentals magiska ögonblick har jag mer eller mindre bara suttit hemma (vilket ur ett social distansing-objektiv såklart är positivt, men ur ett livskrisobjektiv är sjukt jobbigt). Kan ni känna igen er?

Jag och @isabylund pratade om att ta en dejt, sätta oss ned och skriva en riktig vår-bucket list. Tyvärr lämnade jag Stockholm innan vi kunde få till det. Men med tanke den här känslan nu så känner jag att en lista med saker att göra är ett måste för att den här våren inte bara ska försvinna. Det har dock blivit lite svårt. Nästan allt jag egentligen ville, och fortfarande vill, riskerar att inte ens fås göras. Eller så kanske det går om en månad igen. Vet vem hur framtiden kommer utspela sig? Så min vår-bucket list får innehålla lite både och.

Bilder lånade från WeHeartIt

– Uteservering. Jag har romantiserat och målat upp en bild utav hur fantastiskt det är att sätta sig på någon uteservering mitt i stan, känna solen värma mot huden, se folket (?) röra sig längs med gatan och sippa på ett glas rosé tillsammans med en vän. Jag vet att det låter sjukt men jag har typ aldrig gjort det, så det är ett måste i vår och därför högst upp på listan.

– Grilla korv. Check på den i Söndags! Jag påbörjade listan för ett bra tag sen och det var då jag insåg hur länge sen det var som jag grillade på en engångsgrill. Men nu har jag fått göra det #nöjdtjej

– En picknick vid klipporna. Var finns det ens klippor i Stockholm? Hur tar man sig dit? I don't know, I don't care. Jag har bara en bild av att jag vill dit.

– Promenera genom Stockholm. Jag har helt ärligt rört mig alldeles för lite i stan sen jag flyttade upp. Jag har cirka noll koll på något förutom KTH-området. Så promenader på Söder, ut på Kungsholmen, genom gamla stan, kort och gott över allt.

– Köpa en glass-strut och äta ute. Allra helst vid någon slags vatten. Jag har fortfarande inte testat Sticky-Nicky (med tanke på att vi har Glassmagasinet här hemma är risken förhållandevis stor att jag blir besviken), men det kanske är dags för det. Eller har ni något annat tips på var man ska köpa den där riktiga vårsols-glassen?

Bada i havet. Ju äldre jag blivit desto mer utav en badkruka har jag blivit. Så tråkigt! Så jag kan inte lova att jag kommer att bada dag efter dag, men ett dopp i havet innan Juni är väl ändå ett uppnåeligt mål?

– Dagsfest(er)! En utav punkterna jag nog helt ärligt är mest besviken över just nu (men fortfarande hoppas på). Det här skulle bli min singel-vår med härliga dagsfester, rosé och dans i solen. Keeping all my fingers crossed!

– (Minst) en promenad runt djurgården. Jag tror faktiskt inte att jag behöver motivera detta va?

– Sällskapsspel-kväll. Det är ju verkligen så himla underskattat med sällskapsspel. Så en kväll men monopol, Med andra ord eller något så enkelt som Yatzy - I'm on!

– Gå på Gröna Lund. Hur länge sen är det jag var där? 4? 5 år? Nu är ju dock frågan om det över huvudtaget kommer att vara öppet, men är det det så är en dag där utan tvekan en punkt på listan.

– Gå på konsert. Samma sak där. Kommer man ens få ha några konserter? Jag skäms nästan lite över att säga det, men jag har faktiskt aldrig varit på någon riktig konsert. Matilda Berlin, snart 25 år, haha!

Sova på min balkong. Jag vet inte hur det ska gå till med tanke på att 1. den är alldeles för liten för att kunna ligga raklång på, 2. vägen, med busstrafik nästan dygnet runt, går precis under, och 3. jag har ingen madrass att kunna ligga på. Men jag drömmer om att sova under bar himmel men är ingen tältare, så det känns som en väldigt rimlig kompromiss.

Vad står på eran lista? Och vad har jag glömt på min?

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin ,
Jag hoppas att vardagen snart återgå till det normala. Sitta på en uteservering hade jag heller inte tackat nej till.
hannafialotta.blogg.se
Johannagrahn
Johannagrahn,
Tänk vad tacksamma vi kommer vara nästa vår när vi förmodligen kommer få göra allt det där 😌😍
nouw.com/johannagrahn
happyM
happyM,
Åh men alltså såååå underbara punkter!!! ♥️ Önskar verkligen att Corona bara kan försvinna nu ♥️ Kram
nouw.com/happym
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
Dessa inlägg behövs verkligen i den mörka tiden vi lever i just nu!
nouw.com/ebbaalexandraa
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh vad jag uppskattar detta inlägg ska du veta! Man behöver verklgien läsa om positivitet i dessa svåra tider känner jag. Superbra grejer du vill göra med vännen! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
isabylund
isabylund,
åh men vi har SÅ många gemensamma punkter här! Sjukt att du aldrig haft klassiskt vin-på-uteserverings-häng?! Det är typ min vanligaste aktivitet sommartid, haha. Ska ta med dig på det!! Jag lär dig fika & dricka vin, du får lära mig träna och njuta av naturen. deal?
nouw.com/isabylund
Emmamehrali
Emmamehrali,
åh, känner också att jag har inte kommit över denna besvikelsen hehe. Har du varit på berget vid zinkensdamn? Jag åker alltid dit och tar picknick när jag är i Stockholm. Tycker der så fint och mysigt!! KRAM 💕
nouw.com/emmamehrali
dks
dks,
Ååh, så herlige punkter 😍
nouw.com/dks

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin