Vägen till att bli mäklare

Dag 1 check! Det känns verkligen så bra att vara tillbaka på kontoret, och i och med det, min sista praktik. För det är vad jag ska göra nu framöver. Det i kombination med att färdigställa C-uppsatsen. Ni är rätt så många som har ställt frågor kring min praktik och hur planen ser ut framöver, så jag tänkte att vi kan gå igenom det lite =)

Jag har då läst 3 år på KTH för att bli mäklare. För att kunna söka sin licens behöver man ha läst motsvarande 180 hp inom ett vissa ämnen och sen haft 10 veckors praktik. Jag har dock inte läst något mäklar-program, utan något som heter Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling. Eftersom att det egentligen inte är ett mäklarprogram utan bara inkluderar de kunskaperna man måste ha för licensen, ingår det inte någon praktik i skolan och det finns heller ingen avsatt tid för det. Utan det är något man får lösa själv vid sidan av.

Jag snubblade rätt tidigt in på Fastighetsbyrån på Östermalm och kände direkt att det här är platsen för mig. Jag rekommenderar dock att man ska testa olika byråer och olika kontor innan man bestämmer sig då alla jobbar så otroligt olika. Men känns det rätt så känns det rätt, och det gjorde det för mig.

Där har jag världens bästa chefer som mer eller mindre har låtit mig lägga upp min praktik så att det passar mig. Jag har kunnat haft 3 dagar direkt efter en tenta då vi inte haft något annat, för att sen inte vara tillbaka förens 4 månader senare och då kanske bara ta en enstaka dag. I våras bokade jag sen in två veckor men sa att jag emellanåt kunde behöva sitta på kontoret och skriva ett par uppsatser, då det egentligen var vad vi skulle göra under dom veckorna. Så någon order från skolan om att ”nu ska du ha praktik i 6 veckor och sen 4 i vår” har det inte varit, utan man har helt enkelt fått lösa det själv.

Så planen framöver? Jo, nu ska jag i stort sett ha praktik varje dag fram tills att jag får min licens och då kommer jag att börja jobba heltid. Eller snarare heltid plus, då mäklare både jobbar 6 dagar i veckan och ofta längre dagar än en ”normal människa”.
Det kommer dock (såklart) bli ett par dagar med fokus på skolan för att skriva klart och redovisa C-uppsatsen, och alla andra avslutande moment. Men utöver det är det praktik all the way tills jag börjar jobba på riktigt.
Gjorde det saken lite klarare?

Gillar

Kommentarer

cinalaurla
cinalaurla,
Intressant allt läsa och härlgit att du är i så slutet. Fint jobbat, var stolt över dig! Kram❤️
nouw.com/cinalaurla
Linnealiebig
Linnealiebig,
Du är sååå grym, snart där ❤️ Kram
nouw.com/linnealiebig
tildablanksvard
tildablanksvard,
Så intressant verkligen!
nouw.com/tildablanksvard
Frulindhamn
Frulindhamn,
Väldigt intressant 😊 grym är du! 💪🏻💛
nouw.com/frulindhamn
Victoriaflyman
Victoriaflyman,
Tycker att mäklare låter så kul!!
nouw.com/victoriaflyman
englabjork
englabjork,
Så inspirerande! grymt av dig! <3 kram
nouw.com/englabjork
Emmamehrali
Emmamehrali,
Hur FIN får man vara ??? Så roligt att få läsa lite mer om hur det egentligen ligger till med skolan och praktiken. Jag visste inte att det var något som du fick ordna själv på det sättet. Jag är säker på att du kommer bli en helt grym mäklare finis!! Passar dig perfekt! KRAM <3
nouw.com/emmamehrali
Desireekujala
Desireekujala,
Så intressant att läsa! Mäklare passar dig som handen i handsken! <3
nouw.com/desireekujala
sarasara
sarasara,
Blir det inte stressigt att ha praktik utöver utbildningen, om den redan är på heltid?
nouw.com/sarasara
MittTuffaLiv
MittTuffaLiv,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin