Våga vägra vara sjuk

I samarbete med Artros.org

Jag är så tacksam för den kropp jag har! Jag var bara tvungen att säga det. Så tacksam för att den är frisk och stark. Det är så ofta man fastnar i tankar på det obetydliga. Jag kan visserligen bara prata för mig själv, men det är så fruktansvärt ofta man tar sin kropp och sitt välmående för givet. Det är först när man ligger där i influensa man förstår hur tacksam man ska vara för varje dag man vaknar frisk. Det är först när man hoppar på kryckor som man förstår hur tacksam man ska vara för att ha två fungerande ben. Statistiskt sett så kommer vi alla drabbas utav någon sjukdom (och då menar jag inte halsfluss, öroninflammation eller vinterkräksjuka) under våran livstid. Antagligen också ett antal...

Vet ni exempelvis att Artros drabbar ungefär 1 av 4 över 45 år i Sverige? Vissa tänker inte på att det kan vara en sån stor "sak" men det är faktiskt en av de sjukdomar som orsakar störst sjukdomsbörda, både för individen och för samhället. Hör ni hur sjukt det är? En person utav fyra. Så ja, risken är oerhört stor att man drabbas.

Så det gäller verkligen att komma ihåg att vara tacksam för den kropp vi fått och för varje dag den är hel. Vet ni by the way att jag emellan åt faktiskt har önskat att jag skulle bli sjuk eller bryta en arm eller så? Inte för att jag vill vara sjuk, utan för att jag har någon slags romantiserad bild utav att ligga nedbäddad i sängen, se på filmer hela dagen och få ett totalt break från livet. Klipp till att jag vaknar och bara har lite ont i halsen, hatar livet och tar tillbaka alla mina tankar jag någonsin tänkt på den punkten, haha! För nej, det är inte kul att vara sjuk.

Peppar, peppar, ta i allt j*vla trä som finns - så har jag inte varit sjuk på snart två år. Så jag tänker fortsätta på mitt spår, följa min livsfilosofi och helt enkelt VÅGA VÄGRA VARA SJUK!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin