Vad tjänar en mäklare, var kan du träna med mig och vad har jag i mina matlådor? - Q/A Lately

Jag försöker hitta inlägget om hur lönen fördelas till mäklare. Kanske minns jag fel att du skrivit om fast lön, provision, osv ? Kan du länka eller skriva om det? Vore så intressant! 😊

Absolut! När det kommer till lönen är det så att jag jobbar på 100% provision. Jag har alltså ingen fast månadslön eller någon grund utan allt beror på vad jag lyckas förmedla. Arvodet är något jag själv förhandlar fram med säljarna men huvudprinciperna är antingen en fast procentsats, en fast kostnad eller en så kallad trappa (ex: om jag säljer för över 5 miljoner så får jag 15% på överstigande del). Men sen är det inte så att jag får ut hela arvodet som säljaren betalar mig, utan enbart en pytteliten del. Ta till exempel ett arvode på 65.000. Det ger mig 5746 kronor efter att moms, franschaisetagar-avgifter, arbetsgivaravgifter och skatter dragits. Så det krävs definitivt mer än en enda affär för att jag ska få ut en någorlunda bra lön.

Fina bilder! Vad tar du kort med? 🤩

Tusen tack finaste du! Jag använder faktiskt enbart min mobil dvs en helt vanlig iphone.

Om du vill får du mer än gärna dela med dig av vad du lägger i dina matlådor, för jag behöver verkligen motivationen! 😊

Bara om du langar några tillbaka. Behöver också lite inspo ;)
Nejmen självklart! I förra veckan hade jag mina lådor varit fyllda med laxpasta med broccolisås, kycklingcurry med ris och kyckling med couscous och vitlöksyoughurt. Den här veckan har jag lax med pestotäcke, och grönkålssallad med kyckling, couscous och apelsin.

Vilket sats jobbar du på?

Ni hittar mig på SATS Stadion! 06:45 på onsdagar kan ni bokstavligt talat kicka igång dagen med BodyCombat. Be there or be square!!

Funderar lite på hur funkar lån vid provisionsbaserad lön?

I mitt fall har min chef skrivit ett intyg på att utifrån min satta budget så kommer jag att tjäna ”så här mycket” under det här året. En budget som såklart är rimlig och det jag förutsätts att omsätta. Det godtog sedan min bank som underlag att kunna beräkna mitt lånelöfte på.

Är det något mer ni funderar över? Lämna en kommentar väl =)

Gillar

Kommentarer

Sara
,

Jag undrar också vad en mäklare tjänar och ditt svar gav mig inget alls ju.

Hade varit roligare att veta vad en mäklare som säljer en lägenhet på 5 milljoner faktiskt tjänar på den:)

Kram

Anna
,

Det var väl ett jättebra svar. 5746kr

LouiseEdling
LouiseEdling,

Så kul att få läsa din svar<3

nouw.com/louiseedling

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin