Vad jag lägger mina pengar på

I samarbete med Göta Energi

God morgon Fredag!!

Hur underbart är inte det va? Har ni något kul inplanerat? Jag såg på Nyhetsmorgon att dom räknar med skinande sol imorgon - underbart! Ni kunde ju läsa mina planer i onsdags, så ni vet ju hur mina närmsta dagar ser ut. Framför allt ska jag bara njuta!

Tro det eller ej, men jag är faktiskt ledig denna söndag så jag har lite extra tid. Något jag ska göra är att sätta mig någonstans och lägga upp en plan för nästa månad. Jag har, som ni vet, haft en fantastisk vecka på ”balans-planet” men det syns också på mitt konto (Thank God för lön idag, hehe). Till viss del vill jag inte göra något åt det för jag har insett att jag jobbar ju faktiskt hårt för att kunna leva ett fritt liv. Å andra sidan har jag ren och skär panik. Ni kommer aldrig se mig i lyxfällan, men utgifterna den här månaden har inte varit att leka med. Och på vad? Mycket är ren och skär skit. Dom pengarna vill jag ju tusen gånger hellre lägga på något roligt. Så en plan och en omstrukturering inför Mars är på sin plats.

Vad jag vill dra ned på

Dra ned på mina matkostnader.
Då menar jag inte att gå ut på restaurang, för det är en sån punkt jag vill kunna ha i mitt liv. Behöver i mitt liv. Mitt ICA-konto däremot. Eller småköpen på 7eleven/Pressbyrån/liknande. Nej, det är inte rimligt någonstans. Speciellt med tanke på att jag inte (längre 😔) köper bra, ekologiska råvaror och lagar mat från grunden utan även där är det nästintill bara snacks, infall och onödiga inköp. Jag behöver en plan!

Se över mina abonnemang.
Ska jag kunna lägga pengar på roliga saker behöver jag hålla mina fasta kostnader nere och där är jag en sån som (dumt nog) inte jämfört på flera år utan helt enkelt tecknat, sett att det funkar och låtit rulla på. Ett exempel är mitt mobilabonnemang. Jag hade ett bra pris en gång i tiden men det har höjts och höjts. Är det ens det bästa för mig längre? Ett annat som är nytt, och väldigt påtagligt, är elen. Jag tecknade första bästa i lite lätt panik. Så nu ska jag kolla med Göta Energi som är ett billigt elbolag. Däremot har jag faktiskt varit ”duktig” på streaming-sidan och har inte allt för många. Men går det att hitta något slags erbjudande på dom?

A-kassan
Självklart är jag med i A-kassan. Men sedan dag 1 har jag ifrågasatt om det är någon idé att jag är med. Eftersom att jag går på 100% provision så kommer jag aldrig få sparken (jag är ju ingen kostnad), utan skulle det börja gå dåligt kommer jag säga upp mig själv = längre karenstid. Och jag är 110% på att jag kommer skaffa ett jobb under den tiden. Om det så är att stå i kassan på McDonalds. Så detta är en fråga jag måste försöka reda ut en gång för alla.

Fast fashion
Ni kommer då också hitta motsvarande punkt på andra sidan.
Den senaste tiden har jag kikat igenom min garderob och mitt vindsförråd och jag har så sjukt mycket (fina) oanvända kläder. Eller plagg jag använt en gång eller två. Inget som varken min begränsade levnadsyta eller plånbok tycker om. Så samtidigt som målet är att sälja bort så mycket jag kan är målet också…

Vad jag vill lägga mer på

Kvalitet
… att köpa dyrare, men betydligt hållbarare plagg. Nu är jag inte där än, men jag suktar efter en capsule wardrobe fylld med märken som Filippa K, Twist & Tango, Stylein osv osv.

Träning
När jag tänker på det så får jag lätt panik över vad jag betalar för min träning. Hemma på Gotland var hysterin stor över att gymkortet (inkl 3 gym, öppet 24h om dygnet, gruppträning och mycket mer) kostade 500/kr i månaden. Det lägger jag i veckan. Och än så länge betalar jag inte för mitt SATS-kort (men det kommer nog när som helst).
Det är egentligen sjuka summor. Men både Barry’s och Megaformer (där mina klipp kostar ca 240 kr/st och jag nu tränar 2ggr i veckan) ger mig så otroligt mycket. Jag MÅSTE prioritera min träning för att må bra som person. Så det är en post som får vara kvar.

Restaurangbesök
Som ni vet har jag alltid varit en osexigt snål person. Jag gick ALDRIG ut och åt då det kändes som så onödiga pengar. Kostar lika mycket som ett klädesplagg men försvinner innan man lämnat dörren. Det gjorde dock att jag alltid tackade nej och stannade hemma. Jag har nu kommit till insikten att det är inte maten jag betalar för utan den ovärderliga tiden med vänner/familj. Den goda maten är bara en bonus. I sammanfattning: en punkt jag till och med förespråkar.

Ett glas ut / fika
Copy past på svaret ovanför. Även om det skär lite i mitt snål-hjärta när ett litet glas cola kostar lika mycket som 2st 2 liters eller ett glas bubbel mer än hela min favorit-flarra. Men som sagt, det är värt det.

Är det någon uppenbar punkt jag missat som jag borde se över?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin