Ut på nya äventyr

Måndag - tekniskt sett min första semesterdag. Har ni hört något så trevligt? Jag avslutade faktiskt min Söndag med att skriva klart objektsbeskrivningen jag pratade om och skickade iväg den till säljaren för godkännande. Så skönt då jag känt att den hängt lite över mig de senaste dagarna. Jag tänkte precis skriva att nu är det semester som gäller men så kom jag på att jag hoppas på ett par samtal de närmsta dagarna. Håll tummarna med mig för bra besked!

Något annat jag håller tummarna för är bra väder idag. Mitt mål är att tillbringa ett par timmar liggandes i Pappas nya hängmatta (som han är löjligt nöjd med), iförd bikini och med en bok i handen. Det är ju som sagt semester. Blir det däremot dåligt väder tänker jag att jag kanske ska försöka locka med Mamma på ett nytt äventyr någonstans på ön.

På tal om böcker och läsning kommer här ett par boktips för sommarens härliga soltimmar:

- Omgiven av idioter
Boken jag läser just nu (jag vet, jag är sjukt sen på bollen). Men har ni inte läst den heller så är det nästintill ett måste! Utifrån DISC-metoden får man plötsligt en helt ny insikt och förståelse av både sig själv och andra runt omkring en.

- Munken som sålde sin Ferrari
... en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv <--- det säger ju allt! Jag läste den här boken på min ipad, men jag önskar nästan att jag hade haft den i pappersformat och konstant haft en överstrykningspenna i handen för det var så otroligt mycket kloka meningar, insikter och uppmaningar den bjöd på.

- Kaffe med rån
Vill ni ha en riktigt härlig feel good bok är den här ett tips! "Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!Märtha får en snilleblixt – de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag."

- Lycka till med resten av livet
I Lycka till med resten av livet ger Isabel Boltenstern dig de verktyg du behöver för att leva hållbart. I 10 träffsäkra kapitel ringar hon in de utmaningar vi möter dagligen i form av maktstrukturer och orimliga krav och lär oss hur vi kan hantera stress, prestationsångest och dåligt samvete på ett mer konstruktivt sätt.

Har ni några boktips att dela med er av?

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Det låter ju nästan lite för bra för att vara sant att ligga i en hängmatta i underbart väder. Det om något får en verkligen att koppla bort verkligheten. Håller tummarna för dig att vädret är på din sida. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh kaffe med rån låter så mysig, tack för tips 😊
nouw.com/johannagrahn

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin