Update på livet som mäklare

Good morning guys!

Var tog ens förra veckan vägen? Okej, vi ska backa banden. Jag lovade ju lördags att jag skulle berätta allt so here goes. Förra veckan var ju som sagt en total berg och dalbana. I måndags gick jag till jobbet och var helt ärligt jättestressad. Hur skulle jag hinna med dag? Jag förbereder nämligen alla veckans möten på måndagen (och förra veckan bestod av väldigt många - yay!), jag skulle såklart ringa alla visningsdeltagare och hantera budgivningar, försöka klämma in en lunch, springa på 4 möten på eftermiddagen/kvällen och efterbehandla dessa. Full fart kan jag berätta! Men det gick!

Klipp till tisdag kväll. Jag har jobbat stenhårt på två försäljningar där det, lång historia kort, varit en massa strul med banker. Det har varit så utdragna processer och så lite jag kunnat göra. Tisdag kväll gick jag i alla fall och la mig med förhoppningen om att få ihop ett kotrakt vid 13-tiden på onsdagen. Jag hade dock sjuuukt dålig magkänsla.

10:00 (typ) kom smset som bevisade att min mage haft rätt: ”Hej Matilda! Jag har sovit på saken och måste dra mig ur.” Efter det var det full panik med att försöka få ihop affären med någon annan då säljaren, som sagt var under tidspress. Utdragna förhandlingar, hårt spel, stress, stor klump i magen - kontrakt! Ni läser rätt! Jag vågade knappt andas förens jag såg signaturen på pappret. Men vi lyckades!

Dessutom lyckades min kollega Lovisa skriva kontrakt på en lägenhet hon också kämpat jättehårt med samma dag. Känslan när vi sen möttes på torsdag morgon, gåendes på varsitt rosa moln, ångestfria för första gången på evigheter - magisk!!!

Efter det var det som natt och dag. Jag tog in 3 lägenheter jag ska sälja inom kort tid (sååå kul!) och väntar dessutom på kontraktet på två andra jag ska påbörja processen med. Och dom här säljarna är så härliga människor att det finns inte. Underbart!!

Som att det inte var bra nog så hade vi digital kick-off med jobbet i fredags. Så hela dagen bestod (till störst del) av inspirerande föreläsningar, god mat, en maaaaassa godis och gotte, bubbel och mys med gänget.

Som sagt: En vecka som varit värre än Balder när det kommer till berg-och-dalbane-känsla 🎢 highs, lows, spänning, uppförsbacke, trögt i stunder, snabbt som satan, total ångest och en kittlande mage. Bättre går det fasen inte att beskriva den.

Och nu är det dags för en ny vecka, so let’s kick it!

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Så roligt att läsa och få en inblick i ditt arbetsliv<3

nouw.com/louiseedling
Hannas krypin,

Jag följer ditt mäklarliv med spänning och skräckblandad förtjusning. Det låter så stressigt och sjukt jobbigt. Tänker särskilt på det här provisionsbaserade, att hela tiden vara tvungen att prestera på topp och få i land försäljningar för att över huvudet få en lön. Tycker allt att man som mäklare borde få en grundlön varje månad.

hannafialotta.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin