Update på lägenhets-renoveringen

I samarbete med Desenio

Min gamla lägenhet

God morgon hjärtan!

Redan torsdag? Är det bara jag eller går veckorna sjukt snabbt? Om bara ett par dagar är februari över och vi kliver in i mars. Vågar man snart tro på lite vår? Hoppas, hoppas, hoppas! Idag är det i alla fall sista dagen som hantverkaren är hemma hos mig och röjer. Det betyder att i helgen kan jag ta tag i projekt måla väggen och sen har jag äntligen ett helt rum. Hur kul? Det är hundra procent annars en sån grej som kan blir hemmablind över och inte fixar förens veckan innan visning.

Jag har i veckan suttit och funderat på vad jag ska göra med väggen när det är klart. Just nu är alla mina väggar helt tomma. Det jag har är målade garderober, en TV och sen min stora spegel. That's it. Resten av rummet är ändå lite liv i, men just det här hörnet ovanför och runtomkring sängen är (snart) helt vitt. Så vad har jag för val?

I min förra lägenhet hade jag en stor tavelvägg som jag älskade. Fylld med posters i olika storlekar och med olika motiv från Desenio. Bortsett från att det gav en väldigt ombonad och hemtrevlig känsla i läggan, så gav det liv till rummet i och med att man kunde variera motiven utifrån säsong.

Bilder från Desenios insta

Alternativ är att istället för att bygga en hel vägg med flertalet posters, bara sätta upp två eller tre lite större. Min syster har gjort det hemma vid sig. Och till och med tagit det till nästa steg. Hon har inte "bara" beställt posters utan printat tre naturbilder från sina resor. Minns jag rätt är det från Bali och Nya Zeeland. Hon är dock, till skillnad från mig, nästintill fotograf. Så det är inget alternativ för mig.

Bilder från weheartit

Det tredje alternativet jag överväger är att måla två stora tavlor istället. Eller snarare spackla. Ingen har väl missat trenden med de vita spacklade tavlorna? Ja, den kom för typ 2 år sedan. Och ja, typ alla influencers har haft sina sittandes på väggarna i en halv evighet. Så pass länge att de redan hunnit tröttna, plocka ned dom och bytt till något annat. Därav funderar jag på att stryka tanken. Det gör ju egentligen inte heller någon som helst inverkan på det vita utan skulle snarare bara bidra till det. Men samtidigt är det något med det jag älskar.

Bilder från weheartit

Det sista alternativet jag har är att helt enkelt bara låta det vara. Krispigt vita, minimalistiska väggar. Jag vill ju egentligen sätta mer av en hotellrums-touch på hela läggan och det är inte så många hotellrum som har tavelväggar eller posters sittandes. (Nu får min Mamma panik när hon läser det här. Hon tycker redan jag har för cleant runt omkring mig, haha). Så ja, det är absolut en möjlighet det med.

Men som vanligt har jag fruktansvärt svårt att bestämma mig. Vad tycker ni? Stora bilder, vitt och enkelt, tavelvägg eller vara den som är sist på spackel-tavle-trenden? Eller har ni något annat tips?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin