Träna på semestern

Innehåller affiliate-länkar

Det är med att träna på semestern. Jag har märkt att på många sticker det i ögonen när man gör det Unna dig semester väl! För andra är man oerhört duktig medan det för mig är en självklarhet. Semester är för mig lika med en resa för att må bra. Ofta åker jag precis när jag haft en period då jag kört på livet till 110 tusen procent och behöver verkligen få hitta tillbaka till mig själv, hitta tillbaka till balans, hitta tillbaka till att må bra. För mig är det istället oförståeligt att man kan dricka alkohol varje dag, trycka pizza både till lunch och middag och sen enbart förflytta sig från hotellrummet, till solstolen, vidare till restaurangen och sen tillbaka igen.
(Obs! Säger inte att man inte ska ta det lugnt, dricka en drink eller två eller njuta utav god mat. Allt handlar om balans bara!)

För att jag ska må bra behöver jag få frossa i god, fräsh mat, läsa massor av böcker, uppleva och upptäcka stället jag är på och ja, träna. Så jag tänkte dela med mig utav mina bästa tips på olika träningsformer man kan köra under semestern =)

Gymträning

Ska du vara på ett och samma ställe under en längre period kan det helt klart vara värt att investera i ett gymkort (eller varför inte se till att boka ett hotell som har en fitnessanläggning?). Det gör det så mycket enklare eftersom att man har redskap på plats och man behöver inte alls vara lika kreativ. Nackdel - det kostar lite.

Lokala träningsklasser

Är din semesterort känd för något speciellt? Då måste du såklart testa! Jag menar, är du i Thailand så måste du helt enkelt testa Thaiboxning. Perfekt kombination av att få in träning och kultur i en och samma smäll! Kanske har du till och med sån tur att du hittar din nya träningskärlek?

Trappträning

Det här var ett pass jag kom på när jag var på Bali för ett par år sedan. Det lilla, lilla gymmet vi hade på hotellet var avstängt och att ta sig ut och springa eller liknande var inte att tänka på. Så efter att ha frågat personalen lite snällt satte jag ihop ett intervallpass i trapphuset. Jag körde faktiskt det min första dag när jag var i Vietnam med - så stort tips!

GÖR SÅHÄR

Basically är det en perfekt kombination av styrke- och konditionsträning, allt baserat på idioten.
- Börja längst ned. Spring upp för första trappen och sedan ned igen.
- Gör styrkeövning nummer 1
- Spring sedan upp för första och andra trappen, och sen ned igen
- Gör styrkeövning nummer 2
- Spring sedan upp för första, andra och tredje trappen, och sen ned igen
(Ni fattar grejen. När ni kommit högst upp är det bara att fortsätta men ta bort en trapp för varje gång)

Exempel på styrkeövningar:
1 minut planka
25 x knäböj
25 x chrunces
10 x burpees
10 x armhävningar
25 x utfallssteg
25 x dips mot trappsteget
25 x sidplankan
osv osv, bara fantasin sätter stopp för möjligheterna.

Cirklar

Om det är något jag älskar så är det cirklar! Sätt dig ned och tänk igenom 3 x 5 övningar du kan göra där det finns plats (ute på gräsmattan, på stranden eller kanske på hotellrummet). Kör sedan varje cirkel tre varv non stop, ta 1 minuts vila, byt till cirkel 2, kör tre varv non-stop, ta 1 minuts vila och byt till cirkel nummer 3 som du kör tre varv innan du är klar.

Exempel på 3 olika cirklar

Nummer 1:
1 minut höga knän
25 x utfallshopp (på varje ben)
25 x chrunches
25 x rygglyft
25 x höftlyft

Nummer 2:
1 minut jumping-jacks
25 x armhävningar (så många du kan på tå, fortsätt sen på knä)
15 x Bulgarian split squats på Höger
15 x Bulgarian split squats på Vänster
15 x Sittande rodd med gummiband (Jag har ALlTID med mig ett gummiband när jag reser! Tar så lite plats, men kan användas till så mycket. STORT tips!)

Nummer 3:
15 x upphopp
25 x squats
15 x sidplanka på Höger
15 x sidplanka på Vänster
30 sekunder Mountain Climber

Alternativ är att köra på tid istället. Sätt en timer på exempelvis 45 sekunder. Kör så många repetitioner du hinner med och byt sendan övning (istället för att räkna antalet).

Långpromenad med inslag av styrketräning

Jag tipsade faktist om det för inte allt för länge sen, så istället för att trötta ut er som läste det inlägget med att behöva läsa det igen, så kan ni helt enkelt själva klicka in HÄR - träningspass som passar alla.
Men kortfattat: Ta en långpromenad, gör x antal stopp längs med vägen och gör olika små styrkestationer. Verkligen ett helt perfekt sett att få uppleva och se stället du är på samtidigt som du får till träningen =)

Vardagsmotion

Jag räknar egentligen inte vardagsmotion som träning utan mer som ett plus i kanten. Under semestern har man en tendens att vara lite (väldigt) extra lat på den här punkten, så ta varje chans du kan till få in den.

Exempelvis:
- Gå alltid i trapporna istället för att ta hissen, rulltrappan eller liknande.
- Gå dit du ska! Du behöver faktiskt inte ta taxin när det är 1 km bort. Dessutom får du se så mycket mer av stället traskandes än åkandes.
- Tag en morgonpromenad! För hur underbart är det inte att vakna, snöra på sig skorna, se staden vakna upp och sen möta upp resten utav resesällskapet vid frukostbordet? Helt otroligt om jag får säga det själv!
- Var aktiv! Våga testa nya saker! Allt från surfing till kajak till vad det nu kan vara. Perfekt sätt att få in lite träning samtidigt som du skapar ett oförglömligt minne.

Vilka är era bästa tips?? Hit me up så fyller vi på inlägget tillsammans!! =)

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Man ska göra det man må bäst av, sen om det är på semestern eller i vardagen spelar ingen roll! 😍
nouw.com/emelieanderssoon
Linnéa,
Tack tack 🤩
Du ger så sjukt mycket pepp i dina inlägg ❤️ Kram
nouw.com/linnealiebig
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Så himla bra och kloka ord vännen, och som alltid - grymma tips du kommer med!! Kram vännen <3
nouw.com/emmaengstrom

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin