Tips på fantastisk bloggkamera

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det. I början utav hösten lyckades jag (hon som aldrig vinner något) på något märkligt sätt vinna en kamera. Jag har så länge varit sugen på att köpa en men varit rädd för att den bara skulle bli ståendes. Både för att jag inte skulle orka släpa med mig den och för att vi inte skulle komma överens och resultera i att bilderna blev sämre än med mobil, för det var precis det som hände med min förra. Därför blev jag verkligen helt otroligt lycklig utav just den här vinsten.

I samband med det var ni flera som bad mig återkomma med vad jag tycker om den, och jag lovade att återkomma. Så det är vad jag gör nu när jag faktiskt har använt den lite =)

För att kort sammanfatta: Jag vill säga att jag älskar den, men jag har fortfarande en del kvar att lära mig innan dess (är egentligen en 100% auto, klicka, låt kameran göra jobbet-tjej, haha). Däremot kan jag säga att jag verkligen kan rekommendera den!

Kameran är en Olympus PEN E-PL9. Enligt mig har den allt det där man vill och behöver ha. WIFI-uppkoppling så man kan överföra bilderna till mobilappen var som helst, olika lägen med allt från Auto till scen-selection till helt manuellt, möjlighet att byta objektiv (har inte kommit så långt än dock, haha), blixt, 4 K video (nu vloggar ju inte jag, men jag har hört att den ska vara fantastisk till det), skärm som går att flippa runt och en massa, massa mer.

Kamerans lägen

iAUTO - Basically point and shoot. Kameran väljer själv inställningar utifrån situationen. Som ni förstår, det läget jag använder till 90%, haha!

P - Ett mellansteg mellan Auto och Manual. Kameran ställer in shutter speed och aperture, men man kan själv ställa in exposure med hjälp utav vridhjulet.

A - Aperture priority mode innebär att man själv ställer in aperture och sen anpassar kameran shutter speed utifrån det. Perfekt för att blura bakgrunden på fotot.

S - Shutter priority mode innebär att man själv ställer in shutter speed och sen anpassar kameran aperture utifrån det. Perfekt för när man vill fota något som rör sig.

M- Manual mode innebär att man själv ställer in både shutter speed OCH aperture, vilket innebär att man själv har full kontroll över fotot.

Kameran har dessutom touch-skärm, vilket jag älskar! Genom att enkelt aktivera super control menyn kan man enkelt komma åt och ändra kamerans inställningar för bilden. Och det jag (som auto-person) lever för är att man precis som på mobilen kan toucha ut (och även låsa) var man vill att fokus ska vara. Som det räddar mina bilder alltså!

​Nej, jag tror verkligen inte att jag hade kunnat vara mer nöjd. Det är verkligen den perfekta kameran för alla oss som vill ta våra mobil-bilder till nästa nivå, men som inte är redo för att ge oss på en riktig systemkamera. Den är precis lagom liten och smidig för att tas med och inte bara bli ståendes, men fortfarande tillräckligt stor och ”äkta” (förstår ni vad jag menar?) för att vara värd att ta med och inte bara köra på mobilen. Är du sugen på att köpa en kamera men helt vilsen i djungeln, så är det här utan tvekan ett köp jag från botten av mitt hjärta kan rekommendera!

Gillar

Kommentarer

Marie,
Tack för tips
sweetwordsbymirre.com
chapters
chapters,
Fin topp du har, hvor kjøpte du den? Har en speilreflekskamera som er for stor til å ha i vesken, så har tenkt å kjøpe en digitalkamera når jeg har råd til det.
nouw.com/chapters
Linnealiebig
Linnealiebig,
Men grattis till den vinsten 🤩 tack för tipset 😍
nouw.com/linnealiebig
MajaLinneaSturedahl
MajaLinneaSturedahl,
tack För tipset och sen grattis ❤️
nouw.com/majalinneasturedahl
linndossing
linndossing,
Den verkar så himla bra!! Du får ta med den när vi ses och visa!! 😍
nouw.com/linndossing
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh alltså jag älskar att få tips om sånt här! Det kan verkligen vara svårt att veta vad som är värt att köpa osv. Jag älskade färgn på den och att den verkar vara väldigt smidig. Ska ha denna i åtanke om jag någon gång behöver en ny så tack för ett supertips vännen 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Hannas krypin,
det låter verkligen som en riktigt bra kamera. Jag gillar också när det är enkelt. Jag har en systemkamera som jag älskar men jag skulle ju vilja lära mig att ta ännu bättre bilder. Men det faller på det där med enkelhet. Tycker ju att det är så jobbigt att lära mig hur jag ska ställa in kameran....
hannafialotta.blogg.se
malinkirstine
malinkirstine,
Tips på en fantastisk bloggare och vän - DU!!!!! <3
nouw.com/malinkirstine
Hilma
Hilma,
Men ja vad roligt att du är så nöjd med kameran finaste du! Och HUR snygg är inte du då?! Älskar din outfit på bilderna, vart är toppen ifrån?? 😃 <3 KRAM!
nouw.com/hilma
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men åh, tack för recensionen på denna! Kan säga att jag velat ha det länge haha, för är verkligen så sugen på en ny och smidig kamera istället för den klumpiga systemkameran jag har nu! Får nog ta mig en närmare kik på denna <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin