Testat ljusterapi

Ingen har väl missat artikeln med rubriken: Inga soltimmar i december på flera platser i Sverige. Först fick jag nästan en chock när jag läste det men sen insåg jag att det stämmer ju fasen. Inte konstigt att jag har mått som jag gjort och att jag på riktigt gått och blivit höstdepprimerad. Följer ni mig på insta kunde ni faktiskt se att jag fick se solen skina igår och det var verkligen magiskt. Jag kände mig helt och hållet som en ny och lyckligare människa kan jag säga. Men att jag skulle få se solens strålar var ju inget jag visste när jag lämnade Stockholm. Så jag var faktiskt och testade ljusterapi för första gången i mitt liv.

För att vara mer exakt: Saltrumsbehandling med ljusterapi.

Det var alltså 45 minuter sittandes i tystnad, bortsett från mysmusiken, i det här härliga rummet där tak, väggar och golv är täckta av bergsalt. På hemsidan kan man läsa att Tack vare sin antiseptiska verkan förstör saltet bakterier, virus och svampar så att ditt immunförsvar stärks. Många som besväras av allergi, astma eller förkylning återvänder till oss när de upptäcker saltets förmåga att rensa luftvägar och bihålor. Hör ni hur bra det låter?

Jag besökte Stockholm Saltspa och Yoga i Gamla stan, vilket jag verkligen kan rekommendera. Litet, ja. Men superhärligt! I vanliga fall rekommenderas man att komma 15-20 minuter innan för att byta om, ta en kopp te, varva ned och helt enkelt komma i rätt mindset.

Därefter får man gå in och sätta sig i en stol, ta ett par djupa andetag och njuta till tusen när dom tänder lamporna. Det är lite som att lägga sig i ett solarium, men utan de skadliga UV-strålarna och (tyvärr) utan samma värme. Dom berättade innan att var och en av de 9 lamporna utsöndrade 10.000 lux, vilket betyder att rummet bjöd på totalt 90.000. En vanlig grå dag i Stockholm bjuder himlen på cirka 1000-3000. Lite lätt skillnad alltså.
Den enda nackdelen jag kan se var att vi som var där framför allt för ljuset rekommenderades att hålla ögonen öppna då det är där vi absorberar mest ljus. Men försök, speciellt om du är en person med myror i benen, att ligga still och knäpptyst, och försöka hålla sig vaken i 45 minuter. Sjukt svårt, haha! Jag ska erkänna att jag nickade till en gång eller två.

Efteråt kände jag mig verkligen som en ny människa. Inte som när man varit på gymmet och tok-köttat ett pass så att kroppen skriker av märkliga känslor eller som när man varit hos en naprapat som käckt ut den där låsningen som suttit i månader. Utan mer som att jag var lättare och lyckligare i huvudet. Så spännande! Och fortsätter det såhär med totalmörker kommer jag utan tvekan gå dit igen.

Har ni testat? Vad tyckte ni?

Gillar

Kommentarer

Starkgenomlivet
Starkgenomlivet,

Aldrig testat, men låter väldigt spännande!🥰

nouw.com/starkgenomlivet
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Åh det är något jag har velat testa sååå länge nu 😁
nouw.com/jenniferssynpalivet
fannyeskilson
fannyeskilson,

Åh vill testa!!

nouw.com/fannyeskilson
Johannagrahn
Johannagrahn,

Nej men jag är bra sugen på att prova 😍😍

nouw.com/johannagrahn
ExklusivaMoi,

Nääää detta känns inte som mig allts, vara i en hel vitt rum *får krupp* så pass länge!! Näää jag har andra knep för att sysselsätta mitt mående på istället =)... alla sätt är bra utom de dåliga, tur att vi är olika! Ha en fin fortsatt december tjejen, kram kram

ExklusivaMoi.blogg.se
Pia,

Inte min grej tror jag. Såg inte ut att vara så mycket avstånd mellan stolarna heller.

www.piaw.se
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

åh vad härligt med ljusterapi, gått två gånger och det är så avslappnande! <3

nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin