Tankar på att sluta som mäklare

Nybrogatan 57 - visning på söndag

Jag tror ingen har missat att jag älskar mitt jobb. Och bäst av allt är att jag vet att jag bara kommer tycka att det blir roligare och roligare i och med att jag blir bättre och bättre (jag känner min egna inlärningskurva rätt så väl. I början tycker jag att det är det roligaste jag någonsin gjort i och med att jag konstant lär mig nya saker. Efter ett tag kommer en djupdykning där börjar jag sen tycka att det är hemskt. Det pga att jag inser att jag inte kan det så bra som jag vill/borde. Därefter går det sakta uppåt i rolighetsskalan i och med att jag blir bättre och bättre). Men så finns det vissa saker jag fullkomligt hatar med det. Som igår. Jag vaknade med total ångest (det vänder snabbt i hockey…). Sån där så att jag knappt kunde ta mig upp ur sängen. Allt jag ville var att gråta, skrika, bygga ett fort hemma under täcket och aldrig lämna. Men det finns inte. Utan det är bara att snällt svara på samtal, sms och springa på visningar och möten.

Likaså hatar jag att ringa jobbiga samtal. Allt kan hända och processerna är otroligt känslosamma - för både köpare och säljare. Jag har fått ringa för att säga att köpare hoppat av innan kontrakt, att vi inte får buden dom vill ha, att ingen kom på visningen osv osv. Mitt gamla konflikträdda jag får total panne varje gång mobilskärmen lyser upp. Mitt nya jag klappar mig däremot på axeln varje gång jag gör det - och jag gör faktiskt det.

Vissa dagar har jag faktiskt funderat på om jag inte ska göra något annat. Kommer jag orka det här? Kommer det vara värt det?
Men så pratade jag med Ella när vi åt lunch för ett par dagar sedan. Vi kom in på hur hon ska ansöka om ledighet, har tider hon måste vara på plats osv. Då insåg jag att näää, jag kan absolut inte tänka mig att göra något annat. Friheten jag har. Flexibiliteten. Variationen. Kickarna det ger. Nejmen jag älskar skiten!

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin