Tankar kring styrketräning

Tänk att för mindre än ett år sedan var torsdagar den i särklass värsta dagen i veckan för mig. Ni som har hängt med mig ända sedan dess vet att just under torsdagar så hatade världen mig. Allt som kunde gå fel gjorde verkligen det då. Saker ramlade, bussar blev inställda inför viktiga möten, försvann min plånbok var det utan tvekan på en torsdag det skedde osv osv. Men numera är det inte så längre. Numer är torsdagar lite av en utförsbacke ned till helgen och allra bäst är det de dagarna jag har en stående middag hemma hos min älskade syster att se fram emot. Nytt på schemat, som jag tyvärr inte tror kommer hända allt för ofta då jag inte kommer ifrån jobbet i tid, men som jag ändå har som visson att göra är att möta upp henne för ett gympass. Precis så som vi gjorde i förra veckan.

Direkt efter att min visning slutade kastade jag mig på tuben och tog mig bort till Söder där jag mötte upp henne och Maja på SATS. Jag är ju verkligen ingen gym/styrketränare. Jag älskar gruppträningspass, löpning, uthållighetsträning och så vidare. Att sätta mig i en maskin och sparka lite med benen är inte riktigt min grej. Men jag har ju kommit till insikten av att om jag ska nå de målen jag vill så måste jag lägga in mer styrketräning i mitt schema. Så dagarna jag kommer ifrån skall hon få köra skiten ur mig helt enkelt.

PASSET VI KÖRDE

3 set x 12 reps hip thrust
3 set x 12 reps marklyft SS 1 min planka
3 set x 10 reps bulgarian split squats (på varje ben) SS 3 x 15 goblet squat
3 set x 15 reps hip abductor SS 3 x 25 butt killers
3 set x 40 Russian twists SS 10 x fällkniven (med vikt)

Efter det traskade vi hem till hennes lilla lägga och lagade middag. Ingen av oss hade någon som helst idé på vad vi skulle äta, trots att vi spånat på det hela dagen. Så det slutade med att vi slängde ihop en rätt av det hon hade hemma. Och herre vad gott det blev! Så himla enkelt, så himla gott. Kyckling stekt i tacokrydda, röd quinoa, sallad, hem-picklad rödlök, broccoli och siracha-mayo. Mm, mm, mmm!

Jag är verkligen så otroligt tacksam över att ha henne i mitt liv och att ha henne här uppe i Stockholm. Först nu slår det mig att hon faktiskt inte kommer vara det särskilt länge till. I början av Juni flyttar hon hem till Gotland för sommaren och huruvida hon kommer tillbaka hit eller tar sig någon annanstans i höst är än så länge väldigt oklart. Så när skall njuts sönder av varje kväll vi har tillsammans!

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Gött! Har man tränat många år är det vara köra skiten ur sig som gäller och det ska ge nått 😉

nouw.com/svullo
Hannas krypin ,

Men vilken underbar kväll ni haft tillsammans med besök på gymmet och sedan laga god mat. Blev väldigt hungrig nu, haha...

hannafialotta.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin