Ta hand om dig själv under sommaren!

Back in business! Efter en magisk frivecka med rätt så mycket håll igång (som jag fullkomligt har älskat) så är det dags för 8 dagar med jobb innan jag kliver av igen. Nog för att jag älskar att vara ledig och mer än gärna hade fortsatt ett antal dagar till så ska jag erkänna att det ändå känns okej att tvingas in i lite rutiner igen. Jag tror ni känner igen er när jag säger att det är så lätt att bortprioritera sitt egna mående under sommaren. På gott och ont. Men det blir lätt mer skräpmat, det blir lätt mer alkohol, mindre träning, mindre vanor och rutiner, mindre sömn och så vidare. Det finns så ofta någonting roligare att göra (eller kanske något ”latare” att göra. Men för mig handlar varje dag om att må så bra som möjligt - både fysiskt och psykiskt. Så här kommer lite tips för att må bättre under lediga dagar, semester och en fantastisk sommar =)

Äter mysfrulle! Under semester och lov är det väldigt sällan man har den där totala stressen till att skynda sig iväg. Så ta stunden och gör den din! Laga något lite extra gottigt, duka upp lite fint (varför inte ute på balkongen/altanen?), lägg bort telefonen och läs en bok eller tidning samtidigt som du njuter av tuggorna. Eller varför inte lyssna på ett sommarprat? Våga göra stunden din och ingen annans!

Sug upp varenda solstråle! Vi vet alla att sorgligt nog är det snart över. Så smörj in dig ordentligt ( <— obs! Så viktigt!) och gå ut och njut!

... men va inte stressad över att stanna inne! Jag vet att i alla fall jag kan bli superstressad över en dålig dag när man inte kan vara ute, eller få dåligt samvete för att jag hellre vill ligga inne än att vara ute i solen. Kom ihåg att det är okej att göra precis det du vill och känner för!

Håll igång träningen! Jag tror att vi alla vet hur enkelt det är att bortprioritera träning och motion när det istället dyker upp poolpartyn, grillmiddagar, utflykter eller löften om en glass på stan. Men bara för att man är ledig så försvinner inte alla fördelar träningen för med sig (man sover bättre, blir mer energifylld, jämnare humör, jämnare hormonnivåer and so on and so on). Så se till att prioritera ditt eget välmående! För du vet att du kan ju faktiskt hoppa i poolen efter ett svettigt cirkelpass, och tro mig, det känns typ 1000 gånger bättre då!

Frossa i sommarens nyttigheter! Du har världens chans att fylla kroppen med vitaminer och mineraler, så ta den! Ät mängder av jordgubbar, stora fräscha sallader som grilltillbehör, köp lokalproducerade rotfrukter och boozta din kropp med allt den kan få inför höstens tråkmånader.

Koppla ifrån! Note to self! Jag älskar att vara uppkopplad. Jag älskar att kika insta, att blogga och kika igenom mina favosidor. Men nu var det väl semester? Så bort med mobil och dator, och fram med en riktigt bra bok!

Njut av den fantastiska naturen! Solnedgångar, soluppgångar, en hike i bergen, en promenad i skogen, lukten av havssalt - jag tror inte jag behöver skriva så mycket mer va?

Våga säga ja! Jag har en tendens att vara både (väldigt) lat och bekväm. Det är så mycket enklare att ligga kvar på soffan än att ta sig upp, göra sig i ordning och dra någon stans. Men det är ju dagarna med saker vi minns. Så våga tacka ja till dom spontana erbjudandena, våga uppleva, våga leva!

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
SÅ bra tips verkligen!! Håller också med dig om det här med att inte stressa upp sig över att "missa" en dag i solen, så himla viktigt ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur?? STOR KRAM finaste <3
nouw.com/matildaberlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Att inte stressa över att vara inomhus när det är fint väder är något som jag också verkligen måste bli bättre på!
nouw.com/celinelundqvists
Matildaberlin
Matildaberlin,
Jamen verkligen!! Vi får jobba på den tillsammans =) kram <3
nouw.com/matildaberlin
malinkirstine
malinkirstine,
Men mums!!!! Fruktbrickan ser galet god ut <3 Kram
nouw.com/malinkirstine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ja, klagar då inte på den nej 😉 KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
ellenholmberg
ellenholmberg,
Så bra tips!!😍😻
nouw.com/ellenholmberg
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Riktigt viktiga tips och påminnelser! Kram <3
nouw.com/feliciaidachristina
linneahedberg
linneahedberg,
Du inspirerar så mycket vännen, tack för dessa underbara tips ♡
nouw.com/linneahedberg
linndossing
linndossing,
Alltid lika bra tips när man kikar in här hos dig, BÄSTA!! ❤️ Kram
nouw.com/linndossing
mollysvedin
mollysvedin,
GRYMMA tips bästa du 💗
nouw.com/mollysvedin
Ajli,
Jag tackar ja till allt den här sommaren 😃 Bästa beslutet!
ajlimuller.se
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Så peppande inlägg, behöver ta till mig detta när jag desvärre bara jobbat och varit generellt sönder stressad. Det är så ovärt <3
nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin