Svar på Frågestunden - allt om sociala medier

Jag hade ju en frågestund i förra veckan och det kom in så sjukt mycket kul frågor. Så pass många att jag har varit tvungen att dela upp det i flera inlägg för att ni ska orka läsa dom, haha! Exempelvis hade ni tillräckligt med frågor om sociala medier och bloggandet för att fylla ett helt inlägg med bara det, och jag tänkte nu att det är väl den perfekta starten. So here goes =)

Hur kommer det sig att du började blogga?
Det var faktiskt så att det hela startade i en jobbig period i livet. Jag kände mig felbehandlad på jobbet och gick runt och ältade, ältade och ältade konversationer jag inte vågade ha. En kväll kunde jag inte somna, så jag to fram min dator, öppnade ett mail, lät fingrarna springa över tangentbordet och skickade sen mailet till mig själv. Och det var sååå skönt! Det var då jag insåg hur mycket jag saknade att skriva, vilket jag inte hade gjort sen jag gick på gymnasiet. Så några dagar senare startade jag min första blogg på blogg.se. Då var den hemlig och bara för att jag skulle få skriva av mig. Men ju mer jag skrev, desto mer älskade jag det. Klipp till att jag sitter här idag och ligger som nummer 29 på Nouws topplista över bloggar i Sverige. Hur sjukt??

Vad har du för mål med bloggandet och sociala medier?
Oj! Jag vet faktiskt inte. Jag har inga direkta mål utan bara goes with the flow. Jag gör det för att jag tycker det är så sjukt kul (även om det emellanåt är skittuft och tar enormt mycket energi)! Sen blir jag såklart sporrad att kämpa hårdare ju mer läsare, samarbeten och så vidare jag får. Men något konkret mål kan jag inte säga att jag har.

När kom du till insikt med att du ville satsa på din blogg?
Jag visste inte ens att jag satsade på min blogg, haha! Nej, men jag skulle nog vilja säga att det går lite hand i hand med att läsar-antalet ökat. Ju fler läsare man får desto mer sporrad blir man att göra bättre ifrån sig.

Min fråga till dig är, dina bästa tips för att få bloggen att växa och få fler bloggläsare? 🤩
Att vara inne och kommentera hos andra. Allt handlar om att synas och i den här världen som är fylld av otroliga bloggare så är det rent ut sagt skitsvårt. Och från vad jag har märkt är just kommenterandet det som ger mest effekt. Ja, det kan ses som väldigt ytligt för underliggande förstår alla att det handlar om kommenterar-du-hos-mig-så-kommenterar-jag-hos-dig, och det är det jag lägger absolut mest tid på när det kommer till bloggen. Men (!) det har medfört 1. att jag fått lära känna helt otroliga personer! För att för att jag ska kunna kommentera måste jag ju ändå läsa inläggen, och efter ett par veckor av det har man ju faktiskt satt sig in i en annan persons liv, och 2. jag kommer ihåg att kika in hos alla mina "bloggvänner". Med tanke på hur mycket kommentarer jag har skrivit under åren har jag fastnat hos väldigt många bloggare. Att sitta varje morgon och manuellt skriva in dessa typ 50 olika adresserna hade aldrig funkat, så det här har blivit ett magiskt bra verktyg för mig =) Så ja, det är nog mitt bästa tips.

Och vad är dina bästa tips till de som vill starta en blogg och inte riktigt kommer igång? Just do it! Att skapa en är inte svårt (välj en portal ex nouw, klicka på skapa blogg, välj ett namn och fyll i uppgifterna). Sen är det bara att börja. Öppna ett inlägg och låt fingrarna springa över tangentbordet. Listor är alltid kul att läsa, min-dag-i-biler, recept och bilder från resor är sånt som alltid går hem. Och kom ihåg att övning ger färdighet, så känn ingen press utan låt det ta den tid det behöver. Och hey - gör det för att det är så sjukt kul som det faktiskt är!

Tycker du det är roligt att träffa dina läsare?
Jag har faktiskt inte träffat några (mer än mina kompisar då). Men skulle det ske skulle jag tycka att det var hur kul som helst, även om jag skulle bli sjuuukt obekväm pga det faktum att jag i grund och botten är väldigt blyg, haha! Men skulle ni någonsin se mig någonstans får ni jättegärna komma fram och hälsa!!

Förstår du att du har över 1000 följare här på bloggen, hur känns det?
Nej, jag hade faktiskt inte koll på det. Sååå sjukt ju! Dock har jag aldrig riktigt lagt någon vikt i Nouws följar-verktyg då jag tycker att det inte funkar superbra (för jag har verkligen inte 1000 läsare om dagen - No, I wish). Men det gör mig verkligen så sjuuukt glad!

Dina bästa tips för att inte tappa bloggandet?
Jag skulle nog säga att det är en kombination utav rutin och kärlek till att faktiskt göra det. Tröttnar man så tröttnar man, och då går det inte att pressa fram det för det syns tyvärr tydligt igenom. Men precis som med ett förhållande så kan man inte bara ge upp, utan ibland behöver man kämpa lite med och då är det väldigt bra med rutiner. Exempelvis publicerar jag alltid 2 inlägg per dag. Ett på morgon 7-8 och ett på kvällen mellan 19-20. Alltid. Då är det bara att gör't vilket gör att man inte heller tappar det i lite tuffare perioder när motivationen inte är på topp.

Vilket samarbete är du stoltast över?
Oj, så svårt! Men jag skulle nog säga att det är dom för dom företagen jag verkligen älskar personligen. Så mina samarbeten med NA-KD ligger mig så sjukt varmt om hjärtat, det jag hade med Stronger för ett par veckor sen, det jag har med Lookfantastic och många fler.

Hur får du alla samarbeten, kontaktar du eller dom dig?
Det är en kombination. Jag skulle nog säga att det går till på tre olika sätt:
1. Dom hör av sig till mig.
2. Jag hör av mig till företag jag själv vill samarbeta med (jag har insett att man kan komma väldigt långt genom att bara fråga, hihi)
3. Jag ansöker om samarbeten via Interlaced (en sida som sammanför företag och influencers).


Pics by the amazing @photosbyjorgen on insta

Om du hade kunnat enbart livnära dig på bloggen, hade du då velat det?
Hmmm... Det hade ju verkligen varit en dröm! Egentligen är jag så taggad på att komma igång med min mäklarkarriär, men skulle jag få chansen nu skulle jag nog ta den. Att få ett år, två, kanske tre till att kunna resa runt och bara vara fri, och dessutom tjänat pengar på det hade ju varit helt otroligt. Men jag tror definitivt att jag hade tröttnat och bestämt mig för att kicka igång min mäklarkarriär till slut.

Så ja tack! Men inte för alltid =)

Gillar

Kommentarer

Lillymihlte
Lillymihlte,
Wow vilka frågor vi har ställt dig och wow för vilka svar du levererar till oss! Du är en sann inspiration Matilda, ibland tippar inspo minst sagt men har man en rutin att hålla fast vid blir det som du säger mycket enklare! Du är fantastisk, tack för alla dina svar! ♥♥ Många kramar till dig favoriten!
nouw.com/lillymihlte
Pia Widlund,
Va kul att läsa mer om dig och sociala medier. Visst lär man känna olika människor när man bloggar. Det är ju jättekul!
www.piaw.se
linndossing
linndossing,
Men åh så roligt att läsa, du levererar fantastiska inlägg! Förstår till 100% att din blogg växer, den är fantastisk vännen!! Kram
nouw.com/linndossing
celinelundqvists
celinelundqvists,
Visste inte att du låg så högt upp på Sverigelistan!! Så kul ju <33 Och tycker det här med att man kikar in på varandras bloggar och kommenterar är superfint, man har ju skapat så många fina kontakter och "internetvänner" på så sätt, kärleken särskilt här på nouw är ju helt fantastisk <3
nouw.com/celinelundqvists
Hannas krypin ,
Så roligt att läsa dina svar. Håller med om att det är kommenterandet hos andra som gör att läsarna hittar till en. Sen engagerade kommentarer är viktigt. Det är inte så kul med kommentarer av typen "fin bild" eller något annat som så tydligt visar att man inte läst inlägget. Kul att du är topp 30 på nouws topplista. Du är så värd det!
hannafialotta.blogg.se
Linda,
Du är bara så jäkla grym, älskar att kika in här! En annan har ju kommit av sig helt med bloggandet :/
Svar: Gulle dej! Jumpsuiten satt som en smäck som tur var, alltid osäkert när man beställer på nätet. Hade den på midsommar och när vi var i Smögen, älskar den!
www.lindamarie.nu
tessbjork
tessbjork,
Men hur har jag kunnat missa att du hade en frågestund?! Känns ju iallafall som att jag inte behövde fråga något, alla andra har ställt så bra frågor 😊 Jättekul att läsa dina svar!
nouw.com/tessbjork
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Detta ska jag läsa igen,hann inte med just nu! Verkar väldigt intressant,som alltid,kram fina Matilda❣️
nouw.com/juliavnmelin
Yasmine,
Så många roliga frågor du har fått och jag lärde mig massa nya saker av att läsa dina svar! 😃 Och du är verkligen sjukt värd varje framgång du får!! Kram <3
yasmissy.blogg.se
sjosefine
sjosefine,
Kul läsning 😄❤
nouw.com/sjosefine

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin