Svar på Frågestunden - allt om sociala medier

Innehåller affiliate-länkar

Inför att jag skulle tillbringa alla dessa timmar på resande fot, hade jag ju en frågestund. Och det kom in så sjukt mycket kul frågor. Så pass många att jag har varit tvungen att dela upp det i flera inlägg för att ni ska orka läsa dom, haha! Exempelvis hade ni tillräckligt med frågor om sociala medier och bloggandet för att fylla ett helt inlägg med bara det, och jag tänkte nu att det är väl den perfekta starten. So here goes =)

Hur kommer det sig att du började blogga?
Det var faktiskt så att det hela startade i en jobbig period i livet. Jag kände mig felbehandlad på jobbet och gick runt och ältade, ältade och ältade konversationer jag inte vågade ha. En kväll kunde jag inte somna, så jag to fram min dator, öppnade ett mail, lät fingrarna springa över tangentbordet och skickade sen mailet till mig själv. Och det var sååå skönt! Det var då jag insåg hur mycket jag saknade att skriva, vilket jag inte hade gjort sen jag gick på gymnasiet. Så några dagar senare startade jag min första blogg på blogg.se. Då var den hemlig och bara för att jag skulle få skriva av mig. Men ju mer jag skrev, desto mer älskade jag det. Klipp till att jag sitter här idag och ligger som nummer 29 på Nouws topplista över bloggar i Sverige. Hur sjukt??

Vad har du för mål med bloggandet och sociala medier?
Oj! Jag vet faktiskt inte. Jag har inga direkta mål utan bara goes with the flow. Jag gör det för att jag tycker det är så sjukt kul (även om det emellanåt är skittuft och tar enormt mycket energi)! Sen blir jag såklart sporrad att kämpa hårdare ju mer läsare, samarbeten och så vidare jag får. Men något konkret mål kan jag inte säga att jag har.

När kom du till insikt med att du ville satsa på din blogg?
Jag visste inte ens att jag satsade på min blogg, haha! Nej, men jag skulle nog vilja säga att det går lite hand i hand med att läsar-antalet ökat. Ju fler läsare man får desto mer sporrad blir man att göra bättre ifrån sig.

Jag vet att du skrev förut att du brukar använda din iphone att fota med. Använder du stativ och en fjärrutlösare när du fotar dig själv? 😊 Isåfall vilken?
Både ja och nej. Jag använder en sån HÄR självutlösare (sååå smidig att alltid ha med i väskan i fall man får för sig att fota när man inte är hemma). Liten, billig och enkel, så stort tips på den.
Gällande stativ har jag precis köpt hem ett (sånt HÄR, men då till min nya kamera). Anledningen? Ni ska bara se mina kreationer till hållare när jag försöker fota något hemma. Vi snackar högar av böcker, stolar på varandra, glas som håller telefonenen upprätt och allt möjligt annat. Jag har använt en sån HÄR (testat flera olika märken faktiskt) men blir inte nöjd då den inte riktigt orkar hålla mobilen upprätt. Men jag har ändå med mig den i väskan och för den funkar betydligt bättre än att försöka luta telefonen mot en fönsterkarm eller något annat (vilket jag brukade göra) ute på gatan, haha!
Har någon annan något riktigt bra tips på lösningar får ni jättegärna hojta till =)

Hur mycket tid lägger du dagligen på bloggen?
Oj! Tack och lov är det inte lika mycket som tidigare (då var det nog lätt 6 timmar om dagen), men jag skulle nog ändå säga typ 2 kanske 3 timmar. Att försöka få idéer, söka inspiration, fota, redigera, skriva inläggen, planera - det tar så mycket mer tid än man faktiskt kan föreställa sig.

Och vad är dina bästa tips till de som vill starta en blogg och inte riktigt kommer igång? Just do it! Att skapa en är inte svårt (välj en portal ex nouw, klicka på skapa blogg, välj ett namn och fyll i uppgifterna). Sen är det bara att börja. Öppna ett inlägg och låt fingrarna springa över tangentbordet. Listor är alltid kul att läsa, min-dag-i-biler, recept och bilder från resor är sånt som alltid går hem. Och kom ihåg att övning ger färdighet, så känn ingen press utan låt det ta den tid det behöver. Och hey - gör det för att det är så sjukt kul som det faktiskt är!

Tycker du det är roligt att träffa dina läsare?
Jag har faktiskt bara träffat en (mer än mina kompisar då), vilket var världens coolaste grej. Jag tror inte att ni förstår hur glad jag blev över det! Så skulle det hända mer skulle jag tycka att det var hur kul som helst, även om jag skulle bli sjuuukt obekväm pga det faktum att jag i grund och botten är väldigt blyg, haha! Så skulle ni någonsin se mig någonstans får ni jättegärna komma fram och hälsa!!

Världens typ snyggaste klänning HÄR

Förstår du att du har över 1000 följare här på bloggen, hur känns det?
Nej, jag hade faktiskt inte koll på det. Sååå sjukt ju! Dock har jag aldrig riktigt lagt någon vikt i Nouws följar-verktyg då jag tycker att det inte funkar superbra (för jag har verkligen inte 1000 läsare om dagen - No, I wish). Men det gör mig verkligen så sjuuukt glad!

Dina bästa tips för att inte tappa bloggandet?
Jag skulle nog säga att det är en kombination utav rutin och kärlek till att faktiskt göra det. Tröttnar man så tröttnar man, och då går det inte att pressa fram det för det syns tyvärr tydligt igenom. Men precis som med ett förhållande så kan man inte bara ge upp, utan ibland behöver man kämpa lite med och då är det väldigt bra med rutiner. Exempelvis publicerar jag alltid 2 inlägg per dag. Ett på morgon 7-8 och ett på kvällen mellan 19-20. Alltid. Då är det bara att gör't vilket gör att man inte heller tappar det i lite tuffare perioder när motivationen inte är på topp.

Vilket samarbete är du stoltast över?
Oj, så svårt! Men jag skulle nog säga att det är dom för dom företagen jag verkligen älskar personligen. Så mina samarbeten med NA-KD ligger mig så sjukt varmt om hjärtat, det jag hade med Stronger för ett par veckor sen, det jag har med Lookfantastic och många fler.

Hur får du alla samarbeten, kontaktar du eller dom dig?
Det är en kombination. Jag skulle nog säga att det går till på tre olika sätt:
1. Dom hör av sig till mig.
2. Jag hör av mig till företag jag själv vill samarbeta med (jag har insett att man kan komma väldigt långt genom att bara fråga, hihi)
3. Jag ansöker om samarbeten via Interlaced (en sida som sammanför företag och influencers).

Pics by the amazing @photosbyjorgen on insta

Om du hade kunnat enbart livnära dig på bloggen, hade du då velat det?
Hmmm... Det hade ju verkligen varit en dröm! Egentligen är jag så taggad på att komma igång med min mäklarkarriär, men skulle jag få chansen nu skulle jag nog ta den. Att få ett år, två, kanske tre till att kunna resa runt och bara vara fri, och dessutom tjänat pengar på det hade ju varit helt otroligt. Men jag tror definitivt att jag hade tröttnat och bestämt mig för att kicka igång min mäklarkarriär till slut.

Så ja tack! Men inte för alltid =)

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Så kul inlägg att läsa 😃 <3
nouw.com/desireekujala
elllensvensson
elllensvensson,
Kul å läsa💗
nouw.com/elllensvensson
Netti Starby,
Så himla bra tips med självutlösaren och stativet och dom ska jag kika närmare på. Jättebra svar på alla frågorna du fick och jag fick mycket inspiratio. <3 Kramis
starbys.se
sandrakannasto
sandrakannasto,
Vilka bra frågor och vilka grymma svar du ger! <3 Det var så intressant att läsa <3
nouw.com/sandrakannasto
Pia Widlund,
Kul att läsa mer om dig och ditt bloggande!
www.piaw.se
tildablanksvard
tildablanksvard,
Superintressant att läsa!
nouw.com/tildablanksvard
sweetwords
sweetwords,
Jättebra tips =D,
nouw.com/sweetwords
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Så inspererende att läsa verkligen! <3
nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin