Stress - ett relativt stadie?

Någon frågar: Är du stressad?
Vad svarar du?


Vi alla vet hur kroppen är magisk, men också väldigt mottaglig för negativ inverkan. Vissa får en kaosmage av vissa livsmedel, vissa går sönder om dom sover för lite, vissa blir deppiga av för lite D-vitamin osv osv. Listan kan göras lång.
Alla påverkas vi olika av allt möjligt och jag tror nog aldrig att det har varit så "inne" att analysera sig självt som det är i dagsläget.

Efter en specifik händelse började jag analysera mig själv och statusen på min egna kropp för tillfället. Vissa saker är inte till 100% som dom ska va och jag behöver hitta en lösning på dom. Framför mig föreställde jag mig att jag var hos någon kunnig (läkare/psykolog/vän/what-ever) som började ställa just sånna diagnostiserande frågor.
Sover du bra? Ja, jag prioriterar min sömn väldigt högt.
Rör du på dig? Phhh!
Får du i dig tillräckligt med vitaminer? Ja, jag tror det. Och dom jag misstänker att jag saknar äter jag tillskott för.
Är du stressad? Inte mer än vanligt, och absolut inte så som det var för ett par år sedan.

Läste ni det där? Inte mer än vanligt. Jag är inte mer stressad än vanligt, och inte i klass med den gången jag troligtvis var en millimeter ifrån att gå in i väggen.
För mig är det något positivt. Hör ni hur sjukt det är? Stress är ett relativt stadie för mig. Ett stadie jag konstant befinner mig i och inte höjer ett ögonbryn över så länge jag inte börjar tappa hår, bryter ihop i gråtattacker eller känner ett tungt tryck över bröstet

Jag vet inte om det är sån jag helt enkelt är? Om det är något som slagit emot min generation (den som konstant skall vara uppkopplad och tillgänglig)? Om det är en biverkan av prestations.prinsesse-syndromet?
Oavsett vad så är det ett faktum. Jag har alltid något inplanerat. Är det inte tentor, så är det inlämningar, jobb, planering av pass, filmningar av klasser, samarbeten, vidareutbildningar... Alltid! Men jag tänker inte klaga på det, för allt jag gör är sånt jag själv valt och sånt jag älskar.

(Här fortsatte texten med utlägg och tankar kring min framtida karriär, hur jag jobbar på i mitt toktempo för att sen totalbreaka innan jag gör det på nytt, 110% ärliga känslor och ett par tårar - men så bestämde Nouw sig för att lagga och radera resterande delar... Vilket nästan fick mig att börja gråta för texten var verkligen så skär och blottande, och nu när jag försöker återskapa den så är den borta från min hjärna. Så ni får nöja er med en snabb sammanfattning nedan)

Jag inser nu att det här är inte hållbart. Efter tentaperioden behöver jag genomföra någon förändring. Jag måste hitta balans för att få lugn i både kropp och knopp.
Frågan är bara - hur gör man?
Hur gör man för att få en person med alldeles för mycket energi, som älskar att ta på sig lite för mycket, som aldrig säger nej till nya möjligheter och är lite för mycket utav en prestationsprinsessa för sitt eget bästa, att stressa ned och hitta lugn?
Är det någon som känner igen sig? Vilka är era tips? Hit me!

Gillar

Kommentarer

Jasmine,
Starkt inlägg! Du är modig som delar med dig, tack för det. Själv tycker jag att bilderna i detta inlägg är fantastiska - känslan som de ger mig är ett tillstånd jag vill uppleva ofta! Hoppas att du också tar dig tiden att stanna upp, komma ner i varv och stressa mindre. Livet ska levas - inte stressas igenom! Sänder dig omtanke.

(Sent) Svar: Tack för kommentaren till mitt inlägg om nyheten på den stora cafékedjan.

Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK finaste <33
nouw.com/matildaberlin
Ullie,
det är svårt att hitta balansen hur man känner o allt
ja har inre strss som ligger kvar o den kommer lätt upp till ytan snabbt o man blir såå stressad
ska läsa om det på kursen ja ska gå på vårdcentralen med stress o hur man hanterar är nog nyttigt
kram på fina dej o bilderna va så vackra
weberskold.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja! det är verkligen så =( Kram <3
nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Visst är det sjukt? Man ska bara tolerera i dagens samhälle.
Åh, jävla Nouw 😣❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja.... Och VERKLIGEN....! <3
nouw.com/matildaberlin
sanns
sanns,
Älskade att läsa detta inlägget, fick mig att tänka efter själv faktiskt.. Har tyvärr inga tips dock. Hoppas du hittar ditt lugn <3
nouw.com/sanns
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack sötaste <3
nouw.com/matildaberlin
wilmamelin
wilmamelin,
Sjukt bra inlägg!!! Verkligen tänkvärt och bra formulerat!! Ta hand om dig ♡
nouw.com/wilmamelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Yela
Yela,
Så bra himla bra inlägg! Tusen tack💓
nouw.com/yela
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack själv vännen <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Förstår dig helt! Jag hade ett helt år där jag låg på max på stressnivån över allt och nu när jag "bara" jobbar blir jag stressad över att jag inte har något att göra... Hur sjukt är inte det?! Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men verkliegn!! HELT SJUKT!!! <3
nouw.com/matildaberlin
Victoriafredriksson
Victoriafredriksson,
Det du skriver är så sant. Trots att jag just nu är sjukskriven för utmattning, och förnekat mitt stresspåstlag alldeles för länge, så är jag ju så väl medveten om hur farligt det är att stressa för mycket. Aldrig vill jag gå tillbaka dit. Förhoppningsvis kan jag också stressa "lagom", va fan det nu är 😃 hahha
kramis till dig! var rädd om dig
nouw.com/victoriafredriksson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ja precis - lagom "vad det nu är". SKICKAR EN STRO KRAM FINA <33
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Ja,man känner igen sig lite grann....,men jag fattar inte hur du hinner allt.....,kram kram
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Så illa.... STOR KRAM fina och ta hand om dig <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
Magiska bilder!! Bra inlägg <3
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin