Står inte bakom femenism och vem tror dom att dom är??

Jag hatar egentligen att skriva om åsikter. Att öppna mig om mina känslor är en sak. Visserligen är det oerhört jobbigt eftersom att jag inte vet hur det skall tas eller hur folk ska fortsätta att se mig. Men det jag skriver är min uppfattning, sanningen i min värld - det kan liksom inte vara fel. Däremot är jag fruktansvärt konflikträdd. Som den prestationsprinsessa jag i grund och botten är vill jag att alla ska tycka om mig, så ofta håller jag mina tankar om kontroversiella ämnen för mig själv. Men de senaste dagarna har fått mig att till viss del tappa tron på mänskligheten att jag helt enkelt inte kan vara tyst.

Till och börja med vill jag klargöra en sak - det finns få personer som ser så lite skillnad på folk som jag gör. Jag är absolut feminist, men jag står absolut inte bakom allt som det idag verkar innebära. Jag står till 110 tusen procent för jämnlikhet. Jag skiter helt och hållet i kön, hudfärg, klass, läggning eller vad det nu kan vara. Jag ser individen och inget annat. Jag uppskattar, och dömmer, alla precis lika mycket, oavsett hur dom ser ut.
Så därför tar det mig så sjukt mycket ett att yttra dom här orden, men:

WHAT THE F*CK is up med att killar, vuxna män, anser att dom är så mycket bättre än andra att dom har rätt att högljudt klanka ned på andra så att vem som helst kan höra?? Vi tjejer har i alla fall decencyn att snacka skiten bakom varandras ryggar så det inte hörs ( <-- OBS! Stor skämt).
Nej, men på riktigt. Vad är det som gör att människor (nu går jag tillbaka till att alla är lika, men vi ska klargöra att det är vuxna män som uttryckt detta de senaste dagarna) får för sig att dom på något sätt är så mycket mer värda än andra? Vad är det som gör att någon kan få för sig att det på något sätt är okej att sätta sig ovanför någon annan och högt säga hur dåliga dom är?
Jag förstår det då verkligen inte!

Nej fy säger jag då! Det är inte en värld jag vill leva i! Jag vill fortsätta tro på människan, jag vill fortsätta tro på godhet, jag vill fortsätta tro att ingen vill mig illa utan tvärtom att alla vill varandra gott. Därför tänker jag skicka med er ytterligare en utmaning den här veckan:

10 goda snälla saker att göra

1. Säg TACK! Så svårt är det verkligen inte!
2. Ge en extra kram. Enligt någon (källa okänd) behöver vi människor 12 kramar per dag för att växa. Kanske lite mycket att kämpa ihop om man inte har en partner, men en eller två ska väl inte vara så svårt?
3. Kommentera hur fin någon är (och mena det!). Det kan vara allt från hur bra någon passar i den blå färgen på tröjan, till hur någon har sminkat sig lite extra, till att någon passar extra bra i håret uppsatt eller hur någon bara ser allmänt glad ut.
4. Bjud någon på kaffe.
5. Håll upp dörren åt någon.
6. Hälsa på busschauffören, kassören på ICA och alla andra som du kommer i kontakt med.
7. Fråga någon som bär tunga grejer om dom vill ha hjälp.
8. Använd Instagram för att boosta någon annan. Posta om dina vänner, gör stories med galet grymma personer, mata ut kärlek i kommentarer, och heja på med likes!
9. Lämna en surprise-note! Skicka med någon en liten Ha en bra dag-post it, ett utrivet Du är grym-hörn ur skrivhäftet eller en Vill bara säga att jag uppskattar dig helt otroligt-lapp. Hur glad skulle man liksom inte bli om man spontant hittade den i väskan?
10. LE! Stort! Det smittar av sig mer än ringar på vattnet!

Kan du checka av alla den fram tills på Söndag? Jag lovar er alla här i alla fall att jag ska göra det. Vem mer är på? Lämna en kommentar and let's spread some love!

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Att dela sina åsikter kan vara läskigt men jag håller med dit helt vännen!! o listan, vilken kanonlista!! Checkar av en punkt direkt, du är otroligt vacker, verkligen, jag menar det.
nouw.com/corneliakarlsson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Fin lista du gjort. Hur kan man vara kvinna och inte vara feminist? vi kvinnor ska inte förgöra det manliga släktet MEN
nouw.com/stenhagenbettan
MirandaBrander
MirandaBrander,
Preach it girl!! 👏🏼 Såå himla bra skrivet ❤️
nouw.com/mirandabrander
Netti Starby,
Så himla bra skrivet och håller verkligen med dig! <3 Kramis
starbys.se
amandatlindberg
amandatlindberg,
Åh vilken bra listan, tänk om alla skulle följa den!
nouw.com/amandatlindberg
FannyBjerenius
FannyBjerenius,
Varganess
Varganess,
Åh jag håller med dig i allt du skriver! Och en väldigt bra lista 😊
nouw.com/varganess
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Kräks på killar/män som är sådär. Speciellt de som typ obefogat är mallig och fnyser och har sig, blir förbannad av bara tanken just för att jag har en vuxen man i släkten som är EXAKT så 😩
nouw.com/feliciaidachristina
Lillymihlte
Lillymihlte,
Jäklar så bra inlägg du leverar!! Håller så med dig att det är lite skrämmande näst intill! <3 Listan är otrolig, så himla bra! Om jag är på det här vännen - absolut!! <3
nouw.com/lillymihlte
linndossing
linndossing,
Amen håller med dig!!! Varför är män så vidriga ibland?! (Ofta). Så otroligt hemskt!!
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin