Spicy Mango Chicken = DRÖM


Någon matbloggare kommer jag då aldrig bli. Möjligtvis kock, men i sånna fall på en restaurang där menyn byts ut dagligen, haha! Som ni kanske vet är jag väldigt experimentell i köket. Att följa ett recept är inte riktigt min grej. Att laga god mat däremot, det är jag rätt så bra på om jag får säga det själv.
Gårdagens middag hade sin inspiration i ett recept som hette Spicy Mango Chicken with califlower rice - hur gott låter inte det??
Och även om min rätt inte blev den samma eftersom att vi saknade typ hälften av ingredienserna, så blev det supergott! Jag har verkligen gjort mitt bästa i att försöka komma ihåg vad jag hade i, om ni nu skulle bli sugna på att göra något liknande =)

Spicy Mango Chicken with Califlower Rice
__________________________________________
4 portioner
INGREDIENSER
4 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor
1-2 chilis/pirri-pirri (går att utesluta/lägga till mer beroende på hur starkt man vill ha det)
1 msk kokosolja (att steka i)
2 msk mango chutney
2 lime
1 hönsbuljongtärning
1 blomkålshuvud
250 g mango
GÖR SÅHÄR
1. Skär vitlök och chili i tunna skivor och fräs sedan i en stekpanna
2. Skär kycklingen i strimlor. Lägg ned och bryn i samma panna
3. Skär blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg sedan ned i en matberedare. Kör tills det fått ”ris-form”
4. Pressa ned limejuicen och lägg i mango chutneyn och buljongtärningen i stekpannan
5. Krydda med curry, svartpeppar och salt efter smak låt stå och puttra tills allt är klart
6. Lägg ned blomkålsriset i kokande vatten i cirka 10 sek. Häll av i durkslag.
7. Servera allt tillsammans med mangon
Hoppas ni gillar det!! Puss <3

men mums!
Mums vad gott det ser ut! 😊 Jag älskar kycklingrätter!
Tack detsamma, hoppas du också får en bra vecka 😊 Har du några planer för dessa dagar?
Lät väldigt gott!!
Åh så gott, måste testa!! <3
Alltså älskar din matlagning, ser alltid så gott ut! <3