Sparade ca 6000 kr på resan

Godmorgon hjärtan! Fantastiskt inte från Köpenhamn utan hemifrån mitt älskade barndomshem på Gotland. 11:00 hade jag check out från hotellet igår. Min plan var egentligen att jag efter att ha startat dagen med en löptur längs Christianshavns gator och gjort mig i ordning, skulle jag lämna in väskorna och sen tillbringa dagen i centrala Köpenhamn. Strosa runt lite, äta lunch osv och sen åka från centralen in till Malmö runt 15-tiden. Men så fick jag ett infall och bestämde mig för att istället hoppa på tåget på direkten. Jag hade ju redan ”sett allt” i Danmark och upptäckte att jag kunde få tid för att fixa brynen hos Dashl i Malmö innan jag behövde hoppa på flygbussen. Så sagt och gjort lämnade jag vårat grannland.

I onsdags hade jag dock en fantastiskt bra dag! Såklart tillbringade jag dagen med att traska runt. På schemat stod (än en gång) Ströget, Marmorkyrkan, The kings garden och framför allt Botaniska trädgården med Palmehuset. Så otroligt vackert! På vägen in såg jag att man kunde köpa årskort, vilket jag först funderade på vem tusan som gör. Men när jag väl kom in där insåg jag att det är något jag lätt kunnat gjort om jag bott där. Inte för att jag egentligen vill se det igen, för så stort var det inte. Men klimatet var verkligen som att befinna sig utomlands. Perfekt energiboozt i vardagen tänker jag. Jag rekommenderar dock inte er att ha på er en tjock skjorta om ni besöker detta stora växthus en solig dag mitt under Juli. Svetten rann om man säger så, haha!

På kvällen unnade jag mig faktiskt också ett träningspass. Bästa upptäckten btw. När jag skulle boka hotell checkade jag i 3 kriterier:
- fritt wifi
- frukost ingår
- gym finns

Efter många sökningar insåg jag att tog jag bort ”frukost ingår” kunde jag hitta hotellrum som var 2000kr billigare och insåg att jag kan köpa väldigt mycket frukost för 2000kr. Dessutom har jag tagit sovmornar och dragit ut och sprungit på direkten, så klockan har istället varit dags för lunch. Bra besparing alltså.
Jag landade också i att kostnaden för ett gym på hotellet inte skulle vara värt det. Speciellt när jag kom på att dom har Barry’s i Köpenhamn. Det plus en löptur och jag skulle vara all set. Så mitt enda kriterie var fritt wifi (och finns det ens något hotell mitt i en storstad som inte har det 2022?). Så jag sparade inte omkring 4000-6000 kr på detta.
Sen behövde jag inte ens betala för ett pass på Barry’s. Nej, jag kom på att SATS har öppnat upp så man kan nyttja sitt medlemskap fritt i hela Norden. Score! Bäst av allt? I Danmark har dom ett av mina absoluta favorit-koncept (som man inte har i Sverige) nämligen BodyAttack. Lyckan när jag fick bränna av ett pass där på kvällen - obeskrivlig!

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin