Solsäkra semestern med en sista minuten-resa

I samarbete med Malte Media

Det blev som vanligt. Maj blev en jättefin månad. Sedan slutade skolorna, det gick mot midsommar och då började vädret bli ostadigt. Så nu är det många som funderar på att ändå se till att sol- och värmesäkra sommaren med en utlandsresa. Men vart kan man åka, med kort varsel?

Jag kikar in för att kolla på sista minuten flyg hos Ving. Just nu, när detta skrivs finns det en hel del att välja på, även om väderomslaget gjort att priserna inte är riktigt så låga som de annars kan vara.

Men det går att få två veckor i grekiska Kreta Chania för 3.700 kr med förbokat hotell eller runt 3.000 kr med ospecificerat boende. Det är liksom bara ett par hundra kronor per dygn! För Mallorca, som kan erbjuda en bra kombination av bad och stad ligger en dryg vecka på strax över 6.000 kr.

Vill du bara ha en kortare paus i solen, då har Ving även sista minuten-pris på weekendresor. En helg på tre nätter i Barcelona går på ungefär 4.000 kr och Nice på franska rivieran kostar ungefär en tusenlapp mer. Båda städerna bjuder på härligt medelhavsklimat nu under sommaren.

Är du på jakt efter något annat än stränder kanske en weekend med shopping i London för 3.400 kr kan locka? Eller en klubbhelg i Berlin för bara 2.300 kr? Vill du slå på stort kostar en trenätters helg i New York i början av juli knappt 7.700 kr.

Som vanligt gäller det att hålla ögonen öppna om man är på jakt efter en sista minuten-resa. Tillgång och priser kan ändras snabbt. Därför är det bra att Ving har en funktion där man kan skapa en bevakning på vad som dyker upp under en viss tidsperiod. Där kan du ange vad du söker och sedan få ett mail när något passande dyker upp. Hur smidigt som helst.

Tänk också på att det går att köpa flygstolar utan hotell till sista minuten-pris. Till exempel ser jag att man kan ta sig till Kos för knappt 300 kr. Fast då får man ju ordna boende själv, så det kanske passar bäst för den som är lite äventyrlig eller som redan har släkt eller vänner som bor på resmålet.

Sista minuten-priserna till solen är alltid beroende av vädret och av hur flexibel du är. Men även när väderleksrapporten ger blöta prognoser går det att fynda, om man är uppmärksam och snabb. Det gäller bara att vara anpassningsbar och beredd att resa med kort varsel. Så varför inte packa en sista minuten-väska och se vad som händer?

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin