Sociala medier ger mig stress

Stress. Ångest. Press. Inte ord man vill ha i sin vardag, och framför allt inte associera med sociala medier. Efter en sommar och höst utan det känner jag hur det börjar krypa på mig igen. Och jag fullkomligt hatar det!
I och med att jag var Veckans blogg här på Nouw sköt min statistik i taket. Det var verkligen sjukt! Och ett litet tag höll det fortfarande i sig, men nu dalar den. När ska det sluta? Jag är tillbaka till att kika in på statistiken 7-8 gånger om dagen och jag är så rädd för att hamna i samma ohälsosamma och destruktiva mönster som i våras. Jag vet att det låter jättelöjligt men jag vet att jag är långt ifrån ensam, så därför tar jag upp det här.

Som jag har nämnt lite innan gick jag i våras upp 04:30 varje dag (vilket betydde att jag sov cirka 3 timmar per natt), satt i typ 4-5 timmar för att svara på kommentarer, ”like-for-like” kommentera andras bloggar och göra allt för att sprida min blogg. Och hann jag inte med alla på morgonen var jag bajs-stressad, gjorde det på föreläsningarna istället för att lyssna, ställde in planer med vänner och isolerade mig mer och mer.
Jag diskuterade det faktiskt med Mamma för ett par dagar sen, och grejen är att det här påverkade inte bara mig. Utöver, och innan det, så har bloggandet styrt mig som i sin tur styrt hela familjen. Möjligt är också att det hade en bidragande effekt till att mitt förhållande tog slut.
För den stressen jag hade över detta gjorde mig till något utav ett monster. Jag VÄGRADE åka hemifrån innan jag var ”klar”, jag sköt upp måltider för att knappra på datorna och tillbringade tiiiiiimmar i mitt hörn av soffan med näsan djupt i skärmen. Även om jag var där så var jag aldrig närvarande och allt var på mina villkor - allt utifrån bloggen.

Hör ni hur sjukt det är?? Och nu är jag så rädd för att hamna där igen. För hur mycket jag än hatar det så får jag panik och stress över att se statistiken droppa.
Jag önskar verkligen så att jag kunde langa tips på hur man vänder synsättet, hur man gör för att släppa all stress och press, och hur man bara använder sociala medier för att boozta sig självt. Med det har jag inga. Jag är, precis som ni, inte mer än människa. Det jag däremot kan göra är att dela med mig och låta er veta att ni inte är ensamna <3

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Som jag känner igen mig, men samtidigt inte. Jag har tagit bort alla notiser som har med sociala medier att göra nästan. Försöker verkligen strunta i statistiken och blogga för min egen skull. Men jag skulle ju aldrig tacka nej till att ha den statistiken, följarantalet eller liknande som du har. Men är det värt att bli så oroligt stressad för materiella ting? Jag tycker det då är bra att du slutat svara på kommentarer. Prova blogga en gång om dagen bara, eller försök minska stressen på annat sätt. Kanske ta bort appen från telefonen och bara ha på datorn? De finns så mycket för och nackdelar med detta, men just nu behöver du kanske bryta ditt mönster totalt. Sluta blogga en vecka, prova och se hur de får dig att känna. Bloggen är inte allt, men samtidigt hade jag aldrig hittat dig annars <3
nouw.com/artibus
artibus
artibus,
Statistik och topplistor betyder inte ett skit om man inte är lycklig.
nouw.com/artibus
lindabroden
lindabroden,
Är i samma situation som dig att man blir stressad i sociala medier.. men du ska veta att du är grym! KRAM FINA DU
nouw.com/lindabroden
Hannas krypin,
Det här är så viktigt att belysa känner jag. Och var är jag någonstans på skalan kan jag inte låta bli att fundera över. Börjar det gå för långt för mig ocksä. Tack för att du lyfter frågan, det är definitivt värt att fundera över!
hannafialotta.blogg.se
happyM
happyM,
Åh jag har också haft problem tidigare med att bloggen blev en stressfaktor, stängde därför ned min förra blogg! Men nu när jag startade upp den jag har nu (för några år sedan) så lovade jag mig själv att INTE stressa upp mig sådär ❤️ Det som jag lärt mig är ju att dem som vill läsa din blogg kommer alltid att stanna kvar även om du inte alltid kommenterar tillbaka eller hinna läsa exakt varje inlägg, statistiken är inte värd någonting ❤️ Bloggen ska finnas där som en stöttepelare att skriva på när det är tufft och som en dagbok att dela med sig av roliga saker i livet ❤️ Se det bara som en rolig aktivitet (även om jag vet att det är lättare sagt än gjort) så kommer det förhoppningsvis att kännas mycket bättre ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
amandassofi
amandassofi,
Viktigt att ta upp ett sånt här ämne!
nouw.com/amandassofi
sandifighter,
Jag känner igen mig så mycket. Var med i olika kommentar gruipper på fb, men han inte med bloglovin alls där jag faktiskt har mina favorit bloggar. Nu har jag slutat länka och ska försöka på egen hand, inte lätt eftersom jag har en sån nitchad (osäker på stavning) blogg. Jag kanske inte kan få hur många läsare som helst, men jag hoppas att min blogg kan behövas där ute och ge lite trygghet till andra med värk. Klart jag kollar statestik, men nu för tiden är det mer för mig själv än någon annan. Jag tycker min hets lugnade sig när jag böt bloggportal.
Ha en fin Måndag fina Mathilda.
sandifighter.se
Lillymihlte
Lillymihlte,
Fina MAtilda, jag älskar att du delar med dig öppet utav dina känslor och allting du bär på. Vi har nog mer eller mindre alla varit där du är, styrts utav statitiken.. Jag vet att det är jobbigt men någonstans måste man bara släppa på det och låta det vara precis som det är. De som vill läsa och som klickar in hit hos dig varje dag, exempelvis jag älskar dig och det du gör. Låt inte någon (speciellt du själv) ta det ifrån dig!! Du är fantastisk på alla sätt och vis, strunta i statik, du är grym och vi som verkligen finns här för dig kommer alltid att stanna oavsett vad! Jag är så otroligt glad över att vi har lärt känna varandra genom våra bloggar - all kärlek vännen!! <3<3
nouw.com/lillymihlte
artist
artist,
Man måste försöka ha kvalitetstid med sig själv och stänga av alla sociala medier. Jag vet att det är svårt om man blivit beroende av det. Men i bland behöver man stänga av mobilen helt.

Träna på att inte vara tillgänglig.

Jag har mina tysta endags retreater som kyrkan har som jag går på några gånger om året. Då stänger jag av telefonen under tiden jag är där och det brukar vara 10-16 ungefär. Gäller att hitta sin grej. Kram.
nouw.com/artist
Yasmine,
Du är inte ensam! Jag har kämpat som en galning med detta under senare delen av sommaren och början av hösten. Jag blev så stressad av att vilja leva och kommentera bloggar/ha hög statistik samtidigt att jag tillslut ville sluta fotografera och blogga. Och fotografera är min stora passion, så när den glöden försvinner så är det illa. Jag har gett upp med att presetera hela tiden. Ibland är det inga inlägg på några dagar. Ibland kommenterar jag inte andra bloggar på några dagar. Det får vara så. Jag vill ändå prioritera att leva och kunna sova ordentligt, för stressen var inte nyttig. Fotoinspirationen har börjat komma tillbaka, så jag hoppas att det betyder att jag är på rätt väg även om det är en låååång bit kvar då jag är en person som alltid vill göra mitt bästa, och så även med bloggen! Jag hoppas att du snart hittar en sund balans! All lycka och stora kramar till dig <3
yasmissy.blogg.se
sweetwords
sweetwords,
Ja nog är det allt så, man får press på sig känner samma
nouw.com/sweetwords

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin