Skaffa vänner i vuxen ålder

Hej Matilda! Jag har nu följt dig i över ett år här på bloggen och måste säga att jag verkligen ser upp till dig. Jag är också jätteblyg. Har typ inga vänner. Och mår dåligt över det. Men nu ser jag att man kan ändra på det. Så som du har gjort. Jag är jätte taggad på att göra det men vet inte hur. Så. Var ska jag börja? Hur gör jag för att våga?

Finaste du! Du förstår inte hur glad det här gör mig att läsa! Inte att du inte har några vänner (såklart) utan för att jag uppenbarligen har lyckats med det jag vill - att inspirera och visa att allt går. Kan jag så kan utan tvekan du!

First off måste jag säga att det är inget som händer över en natt. Jag har kämpat länge, och gör fortfarande varje dag. Men allt handlar verkligen bara om att våga och sen ta ett steg i taget.

High Fivea den som står brevid dig på gruppträningspasset. Det här är en sak som jag själv precis har upptäckt - och älskar! Det är så enkelt att bara hålla upp handen mot den som står brevid och le stort. Går man då på samma pass varje vecka, träffar samma person och gör samma enkla lilla sak så är det otroligt naturligt att sen börja prata. Och vips har man ett träningsgäng!

Sociala medier är dröm! Det är så enkelt att bara lämna en kommentar på någons insta eller blogg. Gör det ett par gånger, få igång en konversation och dra sen iväg ett DM. Inga commitments, ingen press på att faktiskt behöva träffas irl. Men om du sen våga är det bara att skicka en enkel fråga. Tack vare just sociala medier har jag både lärt känna och träffat flera nya vänner jag aldrig skulle mött annars. (Kärlek till er alla!)

Ge komplimanger till random folk. Okej, det här kanske är nivå 4 och inget för en ”nybörjare” haha! Men grejen är att man vet aldrig vad det kan leda till, och leder det inte till något så har man i alla fall gjort någon annans dag.
Ta exempelvis min nya vän Alva. När jag i September var på Elle-galan såg jag en tjej som hade så sjukt snygg outfit (jag menar, bara se på henne!). Från ingenstans fick jag feeling och gick helt enkelt fram och sa det till henne. Vi pratade lite snabbt och bytte insta. Klipp till att vi för ett par veckor sen var och tränade på Barry’s och tog sen en lunch tillsammans. Älska!

Säg JA! Jag har själv varit där. Någon har faktiskt föreslagit att ni ska hitta på något, men frågan är Vågar du? Att ta kontakt är läskigt men att bestämma att ni faktiskt ska träffas, i verkligheten, är sviiiinläskigt! Min hjärna kommer automatiskt på tretti-elva anledningar till att jag inte kan. Då gäller det att slå bort dom, våga och faktiskt säga JA. Skitläskigt, men förstå vad stark och stolt du kommer känna dig när du gör det!

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Sara,
Så himla bra tips!!! Och att ge komplimanger till random folk är bara så bra <3 Man får ju tänka hur glad man själv hade blivit, iaf jag, om någon bara kommer fram och ger en en komplimang <3
www.aamaziing.se
beattriicee
beattriicee,
Så underbart att skaffa vänner och man tjänar verkligen mycket på att våga ge komplimanger! ❤️
nouw.com/beattriicee
Desireekujala
Desireekujala,
Det där med att säga ja trots att det känns läskigt är så bra tips 😊 <3
nouw.com/desireekujala
celinelundqvists
celinelundqvists,
Alltså jag har skaffat så många vänner genom sociala medier, så fint alltså <33
nouw.com/celinelundqvists
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Så peppande inlägg och svårare i äldre dar att skaffa ny kompiskretsar, men att våga förlorar ingen på <3
nouw.com/sarahlinnsliv
Ja, många vänner har man hittat via sociala medier 😊

Ha en trevlig helg! 😊
www.henrikolsson.eu
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh vad jag älskar sociala medier, det är verkligen den perfekta platsen att träffa vänner på. Tack vare sociala medier så har jag hittat många fina människor. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
isabylund
isabylund,
Sociala medier är det bästa tipset!! Känns som typ alla mina nuvarande vänner är via blogg eller instagram. GULD <3
nouw.com/isabylund
Jag håller verkligen med om det där med vänner och sociala medier. Det är flera av mina närmaste jag träffat via bloggen, men även andra ställen. Tycker det är så fint på det sättet. Vänskap som öppnas genom skrift 😊
www.saramadeleine.se
Jasmine,
Betydelsefullt inlägg. Tack för att du delar med dig.
Kram
rosanatt.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin