SEMESTER-KONSTATERANDEN

Löjligt är ordet, men jag börjar nästan få lite panik över det här med semester. På ett sätt för att det känns som att den nästan är över, på ett annat för att det känns som att jag inte gör något alls, på ett tredje för att jag jobbar en del och inte kan slappna av helt, på ett fjärde för att jag inte är redo att åka tillbaka och jobba, och på ett femte för att jag saknar mitt liv i Stockholm lite granna. Haha! Inte lätt att pleasea mig direkt.

Men 5 dagar har jag nu varit hemma på ön och haft just semester. Ett par konstateranden har jag hunnit göra under den här tiden:

Jag har aldrig varit såhär blek i hela mitt liv, och det har gjort sig smärtsamt tydligt i och med hur jag hanterat solen. I vanliga fall har jag alltid lite grund då jag är utomlands minst oktober, februari och troligtvis april eller juni innan sommaren kommer. Men pga corona har jag nu knappt ett pigment på min kropp. Så de få 30 (!) minuterna jag hade i solen i förrgår förvandlade min framsida till samma nyans som en gris.

Jag tror att den stora anledningen till att jag inte läst en enda bok under de senaste åren är att jag har valt fel bok. Hur dum var jag som valde en icke-skönlitterär bok? Jag fullkomligt älskar ju att läsa, men att ta mig igenom Omgiven av idioter har nu tagit mig 3 (?) år. Och jag är långt ifrån övertygad om att jag kommer lyckas den här semestern heller. Dock är jag ju för envis för att ge upp mitt i. Men när jag väl når sista sidan skall jag utan tvekan se till att välja en bok där jag fastnar i en annan värld.

Det finns cirka tre appar jag använder just nu:
1. Bilder (+ redigeringsprogram)
2. Instagram
3. Tinder <-- inte för att jag knappt ens skriver med någon, men det är sommar, jag är singel och jag vill ut och dejta.

Jag saknar verkligen att gå upp tidigt. Att sova till 8-9 ger mig totalångest, men samtidigt finns det inte på kartan att gå upp tidigare.

Något annat som ger mig sommar-ångest är att sitta inne. Men emellanåt är det allt jag vill. Att ta med mig datorn, krypa upp i soffan i det mörka och svala hörnet, se på en serie och bara få chilla. Jag har dessutom hittat en ny serie jag är hooked på, så jag är oerhört splittrad mellan sommar/sol och spänning i kylan, haha!

Man märker väldigt tydligt att jag är på Gotland om man kollar min stegräknare. Hemma i Stockholm snittar jag 10-15.000 steg varje dag utan att ens tänka på det. En ”dålig dag” går jag kanske 7500. De senaste dagarna har jag snittat 2000. Här är det liksom en annan grej. Man har bil, och måste till stor del använda den. Så min älskade vardagsmotion har också gått på semester.

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Gud vad jag känner igen mig 💞

nouw.com/emelivet
Karolinehannas
Karolinehannas,
Håller så med dig! 🤍
nouw.com/karolinehannas

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin