Sånt som har ändrats med mig

Som ni kanske vet vid det här laget så älskar jag att pusha mig själv till att bli den bästa personen jag kan bli. Men oavsett om det är något man aktivt gör eller något som bara händer, så är personlig utveckling något som vi går igenom hela tiden. I år fyller jag 24 år (kul att jag alltid måste tänka efter när någon frågar hur gammal jag är, haha) och jag är mitt uppe i att forma mig själv till ett nytt jag. Ett Matilda 2.0 om man så vill. Eller kanske snarare ett Matilda 3.0, för när man tänker på det så har det redan hänt en massa med mig under de senaste åren. Så efter lite reflektion kommer här några punkter med saker som har ändrats med mig genom åren.

Utåtriktad
När jag var liten var jag fruktansvärt blyg. Jag var alltid med, satt i ett hörn, lyssnade och log men deltog aldrig aktivt. Jag älskade att vara nära men vågade aldrig själv vara en utav dom som tog ton. Idag vill jag inget hellre än att vara med. Okej, kanske inte. Men jag försöker vara en sån person. För utan att våga missar man så många chanser. Både till att träffa fantastiska människor och andra möjligheter här i livet. Idag försöker jag, idag vågar jag.

Uppskattar naturen
Eller snarare vyn runt omkring mig. Jag har bott på Gotland hela mitt liv, och visst har jag vetat att det är vackert, men jag var inte ens i närheten utav att förstå exakt HUR vackert det var förens för ett par år sedan. På samma sätt som kan stanna upp och kika på Ringmurens otroliga struktur kan jag helt plötsligt på en liten bakgata i Stockholm, slås utav hur häpnadsväckande vackert det är. Tänk att jag aldrig tidigare har insett hur otroligt vacker världen runt omkring oss faktiskt är.

Färdig med fylleslagen
Inte för att jag någonsin har varit i ett slagsmål, eller knappt några diskussioner på fyllan, haha! Men jag har insett att mina bästa fyllor är absolut inte dom där man är så full att allt snurrar. Tvärtom är dom bästa dom där jag knappt är full, utan bara lite lätt berusad. Så jag är färdig med dricklekar som går ut på att supa sig redlös, jag är klar med hetsdricka, jag är klar med let's get wasted - för dom fyllorna är inte najs ( <--- kom ihåg det alla ni som är unga som läser min blogg! Tro mig, det är inte värt det!). Jag har hittat min vinfylla, på bara ett par glas, som jag fullkomligt älskar. Och dessutom "vågar" jag stå på mig och säga nej, tack när någon börjar hetsa.

Uppskattar min familj
Självklart har jag alltid älskat dom. Men det är först nu jag verkligen inser exakt HUR mycket dom betyder för mig. Precis som med naturen, är det så lätt att bli hemmablind och ta för givet. Jag har gjort det, men gör det inte längre. Jag har haft den otroliga turen att födas in i en familj som älskar varandra ovillkorligt, som gör allt för att stötta varandra och oavsett vad alltid finns där. Jag har haft en otrolig uppfostran som format mig till den person jag och mina systrar är idag, med (enligt mig) väldigt grundade, ärliga och bra värderingar. Jag fullkomligt ÄLSKAR min familj och hade inte kunnat önska mig några andra eller något annat <3

Börjat tycka om sådant jag tidigare har avskytt
Jag kommer från en familj där man alltid smakar. Man behöver absolut inte tycka om, men man ska alltid smaka för en dag kommer man kanske tycka om något man tidigare hatat. Ett klockrent exempel: Sushi.
Mina föräldrar har alltid älskat det och har själva lagat det hemma väldigt ofta. Jag har alltid smakat en, grimaserat till den gräns där det ser ut som jag ska spy och sedan sköljt ned det med stora klunkar cola. Så förstå deras förvåning när jag på frågan om vad jag vill äta till födelsedagsmiddag svarar just Sushi, haha!

Trivs i mig själv
När jag var yngre var jag utan tvekan min egna värsta ovän. Jag rent ut sagt hatade mig själv och såg alla mina fel och brister tydligare än någon annan människa här i världen. Det satte en spärr inom mig och gjorde att jag ofta tog ett steg tillbaka för att ingen annan skulle få en chans att märka dom. Men med åren har jag blivit säkrare. Jag har blivit min egna vän. Fortfarande inte min bästa vän, utan dit jobbar jag. Men jag vet numera att jag faktiskt är rätt så bra. Jag är faktiskt rätt så väldigt rolig, omtänksam, smart och en massa annat. Jag är någon som är värd att vara vän med. Och vill man inte det, well då vill jag inte vara vän med dig heller. Att ha kommit hit är det största och absolut bästa jag någonsin gjort, och något jag vill hjälpa alla andra att också nå. För är det ett enda tips jag kan lämna till allt och alla så är det just det: Bli din egna bästa vän!

Kommer du på några punkter som har ändrats med dig? =)

Gillar

Kommentarer

Önskar dig all lycka i livet <3
www.henrikolsson.eu
Matildaberlin
Matildaberlin,
artist
artist,
Vad fint skrivet 💚
nouw.com/artist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack fining <3
nouw.com/matildaberlin
Lillan Kind,
Så härligt att läsa att du kan se denna fantastiska utveckling hos dig själv! <3 Det är långt ifrån alla som gör det, och när man inte ser den riskerar den att sakta av eller rentav stanna upp.
Ditt råd att man ska bli sin egen bästa vän, är ett av de viktigare råden någon kan ge eller få. För jag själv är den enda människan jag kommer att tillbringa exakt varje sekund med så länge jag lever. Att inte vara sin bästis med sig själv kan göra livet (eller delar av det) till en uppförsbacke. Men du kommer att nå dit. En dag inser du att du inte bara är ”rätt så” av allt, utan att du faktiskt är en helt fantastisk och fullkomlig varelse som du är. Det finns ingen mall du ska passa i. Du är du och det är helt tillräckligt. När du inser det är du din bästis! STOR kram fina Matilda!❤️
varapavag.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh finaste hjärtat! Så är det ju faktiskt verkligen! Och TACK snälla för att du är DU! Har fått så mycket i mitt liv genom att ta del utav ditt. KRAM finaste hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Cindyllb
Cindyllb,
Åå så utrolig gøy innlegg😍 elsker at du er fornøyd med deg selv, for en god følelse fineste du<33
nouw.com/cindyllb
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhhh! TACK finaste hjärtat!! stor kram <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Så himla fint skrivet! Du är så klok och ditt sätt att skriva är magiskt! Kram vännen <3
yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
sååå härlig läsning, du är så inspirerane!
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack finaste hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
enna,
Wow så fin du är <3
sayyeastofashion.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
blondina,
Härlig läsning o va fin du är 😊 sushi är så gott!!
blondinas.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste! <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Åh men så himla fina punkter, blir verkligen så sjukt glad av att läsa att du kan ta fram dina fantastiska utvecklingar ❤️ Såå himla viktigt att du ger dig en klapp (många klappar och kramar) på axeln för allt fint du utvecklas med ❤️ Du är fantastisk och jag är så glad över att få kika in här på ett litet hörn och se vad du går igenom och hur du utvecklas ❤️ Stooooor kram ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! TUSEN TACK hjärtat! Du är verkligen helt otrolig ska du veta! STOR KRAM <33
nouw.com/matildaberlin
cinalaurla
cinalaurla,
Så fint att höra att det är möjligt att lyfta på sitt självförtroende och känna att man är bra! Så underbara saker du listade!
nouw.com/cinalaurla

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin