Sanningen bakom min lägenhet

I samarbete med Textilgallerian

It's confession time. Jag har fått så mycket kommentarer om att min lägenhet är så fin, vilket i min värld är så himla konstigt för aldrig tidigare i mitt liv har inredning varit något som jag på något sätt varit bra på. Jag har liksom inte det där ögat för det som vissa har (är SÅ himla avis på dessa personer). Dessutom har jag tidigare haft en sambo vilket inredningsmässigt lett till kompromisser och hänsynstaganden som inte resulterat i ett direkt insta-vänligt hem. Men nu bor jag själv, jag får bestämma, och jag älskar det! Och uppenbarligen syns det även på bild. Dock finns det några saker ni kanske inte vet om, saker jag inte direkt visar upp utan som bara syns i verkligheten. Men vet ni vad? I'm gonna spill the beans.

- Den här kanske ni vet redan, men jag har (trots att jag bott i läggan i över ett halvår) ingen taklampa. Min bästis blev så chockad över det när hon bodde över hos mig, haha! Anledningen? Jag har haft alldeles för stor beslutsångest kring vad jag ska köpa så det har liksom bara inte blivit av, haha! Så under årets mörkaste månader har jag trevat mig fram till skenet från min fönsterlampa, värmeljus och min datorskärm, haha!

- Väggarna är gula. Vilket jag HATAR. Jag tror inte att ni förstår hur mycket jag längtar efter att flytta så att jag kan få vita väggar. Dock är det en förhållandevis okej kul så jag överlever, haha!
Nu kanske ni säger: Jag tycker inte alls dom är gula! Sanningen: Jag redigerar alltid bort det. Det är dock något utav ett h*lvetes projekt då det även tar bort de gula nyanserna från mig eller vilket objekt som nu är fokus i bilden.

Bilder lånade från WeHeartIt

- Mina gardiner är alldeles för korta. Japp, dom slutar faktiskt ungefär 40 centimeter ovanför marken. Jag har funderat så mycket hur jag vill lösa det. Egentligen är jag sugen på att sätta upp gardinskenor (för hur snyggt är inte det?) men eftersom att det är en tillfällig hyresrätt vill jag inte göra något som dom kan klaga på när jag flyttar därifrån. Så nästa tanke har självklart varit att köpa nya gardiner, men med tanke på att jag ändå vill flytta förhållandevis snart kan jag för det första inte bestämma vilken färg eller hur pass tjocka dom ska vara (vad passar in i nästa lägenhet?) och för det andra behöver jag i dagsläget 2 par gardiner. Kommer jag behöva det på nästa ställe eller kommer det resultera i att jag lagt pengar på ett par dyra gardiner som bara blir liggandes? <-- detta har istället resulterat i att jag gömt gardinslutet bakom soffan, byrån och en stor krukväxt, haha!

- Jag äger ingen dammsugare. Jag HATAR verkligen att dammsuga, så hellre sopar jag. Men jag ska väll erkänna att det inte sker allt för ofta det heller (så ni kan nog förstår hur äckligt golvet egentligen är). Jag har dock en robottdammsugare (bästa köpte jag någonsin gjort!) men problemet är att 1. det finns ingen bra plats för laddstationen så det blir inte det där underhållsstädet den egentligen är tänkt för, 2. han (döpt till Rufus) äter upp min matta så jag måste vara hemma och passa så det inte sker, och 3. han börjar bli till åren och batteriet räcker inte ens längre till att städa hela läggan. Helt klart ett utav dom första ny-köpen jag kommer göra sen när jag flyttar.

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Men vita vägger som är så tråkigt haha. Okej, gula är kanske inte drömmen haha men ändå
nouw.com/johannagrahn
beattriicee
beattriicee,
Haha, trots att jag har en stor lägenhet så äger jag ändå ingen dammsugare 😂
nouw.com/beattriicee
happyM
happyM,
Hahaha älskar detta!! Vi har inte heller någoon taklampa i vardagsrummet vilket verkligen är något jag måste ta tag i haha. Men det finns för många att välja på!! Kram finaste vännen ❤️
nouw.com/happym
Yasmine ,
Hahaha jag är tvärt om, jag älskar att dammsuga!
yasmissy.blogg.se
Ajli,
Redigerar du bort färgen på väggarna!? VARFÖR!??? Alltså fattar att det inte är färgen du helst valt, men du vet ju ändå om hur de ser ut så är det för din skull eller för "vår skull" eller för att matcha flödet eller..? Fattar verkligen inte XD Och jag ska säga en kul grej, hehehe: jag längtar såååå efter att flytta så att jag ska slippa mina vita väggar! Hela hemmet är vitt och jag vill inte tapetsera om eftersom det är en hyresrätt. Kanske ska börja redigera färgen på mina väggar till färgen jag önskade att det var <3
ajlimuller.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin