Sanningen - Jag har inga vänner

Jag har inga vänner.
Det var något jag konstaterade för ett par år sedan. Den kvällen grät jag, sökte tröst hos mitt ex och levde sen vidare som vanligt. Jag har aldrig haft problem med att skaffa kompisar, men för mig har det alltid räckt med att dom var i skolan, eller på jobbet, eller på gymmet. Min egentid var väldigt viktig och som den introverta person jag i grund och botten är, så behövdes den för att ladda om mina batterier. När jag sen träffade mitt ex gjorde det att det aldrig var något direkt problem. Jag hade honom att komma hem till varje dag. Min bästa vän. Så jag var aldrig någonsin ensam (förutom just den kvällen jag konstaterade att ingen ville hitta på något med mig just då). Klipp till att jag gjorde slut och insåg hur ensam jag faktiskt både är och var.

Jag är så fruktansvärt avundsjuk på alla som lägger upp bilder på hur dom har tacomys med tjejgänget på en Fredag, hur klasskompisar möts upp för en spelkväll och de sena kvällsfikorna min syster har med sina vänner. Det har jag alltid varit. Men samtidigt har det inte passat in i den jag var som person.
Jag har helt ärligt bortprioriterat mina vänner. Satt dom långt ned på listan och bara gett dom tid när det funnits en lucka från allt annat. Det skäms jag något så fruktansvärt över. Men det var sån jag var och det är inget jag kan göra något åt idag.

Eller jo, det är precis vad jag kan. Det är precis vad jag gör. Jag kliver utanför min comfortzone, prioriterar om och strävar efter att bli den bästa versionen utav min själv dom jag kan vara. Och idag är jag faktiskt oerhört stolt över mig själv på just den punkten. (Tack Philip för att du har hjälpt mig inse det). Vad har jag då gjort? Jo:

Igår mötte jag upp Philip för att gå på NOllespexet följt utav sektionspuben - på en Torsdag. Jag var alltså ute på en vardag, dansade arslet utav mig, pratade, skrattade, hälsade på nytt folk och hamnade dessutom på Sturecompaniet. På en Torsdag. Det hade ALDRIG någonsin funnits på min karta tidigare.

Idag bestämde jag mig för att våga och skicka ett meddelande till @amandalarssons och @fannyeskilson för att se om dom ville äta middag med mig. Det är två fantastiskt gulliga tjejer som jag bara träffat en gång innan.
För många är det här säkert världens enklaste grej, men för mig är det ett otroligt stort steg. Att 1. lämna min trygga, mysiga lägenhet en Lördagskväll, 2. ”bjuda ut” någon som jag egentligen inte känner, och att 3. bara det steget att fråga någon om dom vill hitta på något med mig, med risken att bli totalt avvisad, är enormt stora saker för mig. Så HEJA MIG!

Istället för att sitta hemma och plugga, eller ensam dra iväg till något café, så åkte jag in till skolan för att möta upp en klasskompis och ta tag i frågorna inför workshopen på Fredag.

Jag har sagt förut att jag ska ta tag i mina vänner, men ändå inte gjort det. Nu är det dags! Nu gör jag det! =)

Gillar

Kommentarer

denisetiainen
denisetiainen,
Så modigt och fint av dig att dela med dig av detta. Och så himla duktig du är som kliver utanför din comfortzone!! <3 Kraaam!
nouw.com/denisetiainen
matildaallerhed
matildaallerhed,
Jag känner igen mig så väl! Jag hade ett gäng vänner men har tyvärr tappat kontakten med i stort sätt allihop. Jag har väl inte insett förrän nu att jag faktiskt inte har någon vän (som jag träffas och umgås med) kvar utom min sambo. Men nu har jag börjat plugga och har börjat våga närma mig några jättehärliga personer i klassen! Kram <3
nouw.com/matildaallerhed
happyM
happyM,
Wow så otroligt grym du är!!!!!❤️ Det viktigaste av allt är att du gör det som känns bäst för dig. Stor stor kram ❤️
nouw.com/happym
sweetwords
sweetwords,
Så start och så äkta inlägg, kramar till dig
nouw.com/sweetwords
Joanna,
Så modigt gjort av dig att våga fråga någon du inte känner så bra. Kram
steffanssonsaventyr.blogg.se
artist
artist,
Vad du är modig som vågar berätta det och även modigt att träffa nya människor. Stor Kram!
nouw.com/artist
julialehtola
julialehtola,
Relaterar så mycket till din text och jag kan bara tacka för att du var just 'den' som vågade skriva ut det!
nouw.com/julialehtola
Iminvardag
Iminvardag,
Oj, vad du är modig. Du öppnade inte bara upp dig och blottade ditt hjärta. Du erkände detta för dig själv, och det är det viktigaste. Jag känner så igen mig, som alla andra mez har skrivit. Själv kan jag säga att jag var en tjej som försökte passa in i skolan, hade lätt att få kompisar. Å när dom var med mig så trodde jag att dom var mina vänner. Jag blev utnyttjad i min tonårstid, och även i början av min vuxna liv. Så idag, vet jag vilka mina vänner är. Vilka jag kan lita på som finns där när alla andra går. Jag har 1 väninna som finns för mig och jag för henne. Dom andra träffar jag sällan och stanna hellre hemma än att träffa. En vän är någon som ställer upp och som man ställer själv upp för. En vän växer inte på träd. Å det var en person som sa till mig en gång, att man får bara 1-2 rediga vänner, och dom visar sig vara det efter att dom ställt upp på en efter att något har hänt, som ingen annan skulle ha ställt upp på. Först då vet man att det är en vän. Man ska behandla sina vänner på samma sätt som man själv vill bli behandlad.
nouw.com/iminvardag
Lillymihlte
Lillymihlte,
Goding vad du är bra, känner så väl igen mig i dig! Du ska vara så otroligt stolt, som du växer i dig själv! Den där fikan som vi pratat om ska vi ta tillsammans snart - ellerhur! <3 Kramis hjärtis!
nouw.com/lillymihlte
linndossing
linndossing,
Du ska va så STOLT ��ver dig själv älskade Matilda! Längtar efter att få träffa dig igen <3 Kram
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin