Saker jag äter och inte äter 3.0

Under förra året skrev jag två inlägg: Saker jag äter och inte äter och Saker jag äter och inte äter 2.0. Båda två var något utav en hit, så varför inte köra en 3.0?

Jag kan äta kokt potatis alla dagar i veckan. Det är faktiskt rätt så sjukt. Backa ett par månader så var det en helt annan historia. Då åt jag enbart potatis en liten potatis vid påsk, midsommar och jul. Men nu däremot, nu älskar jag det och kan äta det till nästan vad som helst, haha!

Pulvermos är godare än riktigt mos. Jag skäms nästan över att säga det, men jag, och det är något jag alltid har tyckt.

Bara tanken på choklad-tryfflar ger mig kväljningar. En gång i tiden älskade jag det men grejen är att jag varje år fick det i avslutningspresent utav ett utav mina dans-barn. Det slutade oftast med att jag åt upp hela asken på en och samma kväll. Än idag kan jag minnas hur den där sista asken bara växte i munnen på mig.

– Jag dricker alltid mitt kaffe och te svart (heter det ens så när det kommer till te?). Det hela började med att jag ville lära mig att dricka det så för att slippa behöva vara krånglig och be om det, och i dagsläget skulle jag aldrig få för mig att ha i vare sig mjölk, socker eller någonting annat. Jag önskar dock att jag hade gillat det för hur mycket härligare ser det inte ut att latte eller cappuccino?

– Det här med olika matkombinationer som låter äckliga i andras öron, well jag är mästare på det. Lingonsylt till fisk eller jordgubbssylt till äggröra. Mmm, mm, mmm!

– Mitt favoritgodis i lösgodishyllan är (löjligt nog) smartisar. Hej Matilda 5 år, haha!

– Bara tanken på att hålla i en ostbåge får mig att vilja tvätta händerna.

Jag dricker för tillfället bara vin (de inte allt för ofta gångerna jag dricker alkohol). Eller nej, nu ljuger jag för jag älskar att shotta, haha!
Under mina yngre år drack jag enbart cider, vilket jag nu inte längre klarar av pga av det. Jag önskar att jag gillar öl, men det gör jag inte. Bubbel är farligt (har druckit det samtliga gånger det slutat med att jag inte ens kommit ut) och drinkar brukar jag oftast bli besviken på (lyckas alltid beställa den minsta medan mitt sällskap får in världens största och härligaste). Så vin it is. And FYI, vinfyllor är utan tvekan dom allra bästa.

– Något jag aldrig skulle beställa är en nachos-tallrik. En taco-tallrik kan jag däremot döda för. Nachos är, precis som chips, något utav det äckligaste jag vet så det är inget som går hem hos mig.

– Burgare är livet! Allra helst hemgrillade. Däremot äter jag enbart brödet på toppen (förstå vad kul det var när jag och min bästis åt hamburgare tillsammans för första gången ever och vi båda började med att lyfta bort varsitt bröd, haha). Varför? Jo, jag tycker annars att brödet tar över smaken från burgaren. Varför toppen? Förut var det botten jag åt men jag har insett att den ofta bara blir degig och slabbig. Då är toppen så mycket godare.

– Jag HATAR att kasta mat. Jag är uppvuxen i en familj där man inte gör det och förstår inte hur vissa gör en grej av att alltid lämna mat på tallriken. De gånger jag faktiskt lämnar något på tallriken brukar det resultera i väldigt märkliga matlådor (lax, köttfärssås och pestopasta är ingen superhit).

– Med åren har jag blivit mer och mer kräsen. När jag var mindre åt jag verkligen allt, men nu har jag kommit till den insikten att det är okej att inte gilla allt. Däremot smakar jag alltid allt. För plötsligt kommer det en dag när man faktiskt älskar det man har framför sig.

– Jag äter inte havregrynsgröt med kanel, utan snarare kanel med havregrynsgröt. OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man som vuxen inte ska äta mer än en tesked per dag då det annars kan skada levern. Jag har dock k��pt hem en kanelsort som inte innehåller det skadliga ämnet kumarin för att kunna äta så mycket jag vill, hehe.

– Bea, nope inte min grej. Ett enkelt tips på en sås jag istället älskar när det ska grillas är att helt enkelt blanda ihop yoghurt och mango chutney. Precis lagom friskt och sött på samma gång.

– "Vilken är din favoriträtt?" kan ju utan tvekan vara världens i särklass svåraste fråga att svara på.

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Aa bea är fasiken vidrigt, ryser av bara tanken haha 🥴
nouw.com/johannagrahn
Linnealiebig
Linnealiebig,
Haha, sååå härligt inlägg 😍😍😍
nouw.com/linnealiebig
Emma Engström,
Kaffe är ett måste att dricka svart, haha! Hade en tid jag gillade mjölk i men nu är det nono! Pulvermosen håller jag inte riktigt med om dock haha, riktig ska det vara :> KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom
Emmamehrali
Emmamehrali,
Det går ju inte äta lax utan lingon haha! jag måste lära mig dricka kaffe, jag tycker der ser så fint ut när andra ta olika slagas kaffe ute. Nej, nu är det dags att ta tag i detta hihi 💕 KRAM
nouw.com/emmamehrali
tildablanksvard
tildablanksvard,
Vilket roligt inlägg!!
nouw.com/tildablanksvard
linndossing
linndossing,
Men alltså JA! Potatis är det finaste vi har i denna värld <3 Kram
nouw.com/linndossing
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Vad är det för magisk kanel du äter och VAR hittar jag den???
nouw.com/corneliakarlsson
amandasääv
amandasääv,
Åhh smartis är så gott<3
nouw.com/amandasääv
malinkirstine
malinkirstine,
SÅ kul att läsa! Min lista hade bara bestått av sushi och popcorn haha <3
nouw.com/malinkirstine
artibus
artibus,
Utan att ens hinna läsa listan så tycker jag att det är tokigt att du inte äter chips, eller har du börjat inse de goda i livet? Kaffe, haha i fredags skulle jag dricka lite kaffe och fick världens skakningar i benen och kändes så obehagligt i kroppen. Så mycket kaffe dricker jag att en kopp då och då ger sådan påverkan haha! KRAM<3
nouw.com/artibus

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin