Saffrans fisksoppa - Plånboksvänligt, nyttigt och enkelt

Vet ni vad? Jag tycker att vi alla gemensamt kan ge mig en liten klapp på axeln. Ni vet ju vid det här laget att jag är en periodare av högsta rang och gärna snöar in mig på olika maträtter. Den senaste tiden har exempelvis alla middagar jag lagat varit antingen tacos, thaikyckling eller en kikärts röra. Efter min månad hemma på Gotland hade jag som mål att laga en massa nya recept och inte bara fastna i samma gamla mönster. Jag ska erkänna att det absolut händer att jag faller tillbaka (det är ju så gott), MEN i förra veckan gjorde jag det. Jag lagade en otroligt god fisksoppa, och för det ska vi klappa mig på axeln.

Som ni kanske också vet är jag väldigt experimentell i köket och riktigt värdelös på att hålla mig till ett recept. Men jag ska försöka återge receptet för er. För det här är typ det optimala receptet för oss alla. Det är:
- studentvänligt (dvs billigt).
- hälsosamt.
- enkelt.
- riktigt j*kla gott!

Snabbt uträknat landade hela soppan (som blev ungefär 4 portioner) på cirka 54 kr. Hör ni hur bra?? Potatis kostar ju typ ingenting, inte heller buljongtärningar. Purjolöken (som jag utav någon anledning trodde var dyrt) kostade inte ens 4 kronor. Och då fisken egentligen inte bidrar med så mycket smak i den här rätten funkar det hur bra som helst med en vit (billig) en, till exempel Alaska Pollock som jag hade. Dyrast var ju nästan saffranet, haha! Nej, SUPERTIPS på denna soppa!

Saffrans-fisksoppa

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

3 morötter

1 purjolök

4 stora potatisar

400 gram fisk

1 liter vatten

2 grönsaks-buljongstärningar

1 paket saffran


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Koka upp vattnet tillsammans med buljongen och saffranen.

2. Skölj och skär både potatis, morötter och purjolök i mindre bitar. Lägg ned i kastrullen och låt koka i cirka 10 minuter.

3. Skär ned fisken i mindre bitar och lägg ned i kastrullen. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

4. Servera och NJUT! (ibland behöver det verkligen inte vara krångligare än så)

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen! Åh men wow vad gott detta såg ut att vara! jag är ingen fiskfantast så hade varit så kul att prova detta och se om jag gillar det. Tänk så underbart om jag hittade en maträtt jag faktiskt gillar! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,
Åhhh vad gott!!! ❤️ Kram
nouw.com/happym
englabjork
englabjork,
ser så gott ut! Kram på dig <3
nouw.com/englabjork
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Alltså saffran i mat är det bästa. Ett tips är att ha det i ris tiil någon rätt med curry och mango chutney i 😊
nouw.com/psykiskohalsablogg
Marie,
Oh man tackar för tips,
sweetwordsbymirre.com
amandalarssons
amandalarssons,
Men alltså mums så gott! 😍
nouw.com/amandalarssons
artist
artist,
Låter gott!
nouw.com/artist
Emma Engström,
Saffran är verkligen guld, så mumsigt det är men oj vad längesen man åt det 😲 Inte ens vid jul med lussebullar blev det för mig haha! Så kul att du delar recept Matilda <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
amandagroth
amandagroth,
Lägg av vad Gott 😍😍
nouw.com/amandagroth
Joanna,
Men vad gott det låter. Kram
steffanssonsaventyr.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin