Så strukturerar du vardagen

Jag vill bara börja med att be om ursäkt för att jag är så neggig just nu. Visserligen vill jag att min blogg ska spegla en bild utav verkligheten med alla sina ups & downs, men samtidigt vill jag att det ska vara ett ställa att kika in på för att bli inspirerad och kunna ladda med lite ny energi. Att jag just nu typ bara skriver om hur mycket jag hatar tenta p, att jag är stressad/har tenta-ångest och går sönder som person, och är oerhört trött på allt kan inte va jättekul att läsa om, haha! Men snart hörni, snart är det över. Och då livar jag en massa inspiration och härliga inlägg från Nya Zeeland! =)

Jag konstaterade imorse att jag tror att tentaperioden är lite som att föda barn. Kroppen väljer liksom medvetet att glömma bort hur jobbigt det är för att man ska orka med att göra det igen. Förstår ni vad jag menar?

Imorse var en sån dag. Direkt när jag vaknade kände jag hur trasig jag var. Jag försökte vända det genom att gå en långpromenad (älskade morgonpromenader alltså) och laga lite lyxigare frulle än mina vanliga proats. Kan vi btw snälla ta en stund för hur gott det är med bananpannkakor?? Och ställa oss frågan varför jag inte gör det oftare?? Helt ärligt kan det ha varit ett år sen jag gjorde det sist. Ändring på det Matilda Berlin!

Tyvärr hjälpte det inte, för när jag sen flydde min lägga (mår så fruktansvärt dåligt utav kaoset, oordningen och det äckliga golvet som verkligen måste dammsugas) och tog mig till skolan höll jag på riktigt på att börja gråta. Jag är förstörd. Men så slog det mig: den enda som kan göra något åt det här är du själv Matilda. Så när jag kom fram avsatte jag en hel timme till att skriva en ordentlig to-do-list, svara på alla mail jag låg efter med, skriva utkasten till ett par samarbeten och boka flygbiljett mellan Auckland och Napier. Efter det kunde jag plötsligt slappna av och ta tag i plugget ordentligt.

Och ni förstår inte hur skönt det var. Den känslan alltså! Alla har vi dom här perioderna i livet. Kanske inte just tentaperiod, men stress pga något annat. Därför delar jag med mig av mina bästa tips för att strukturera upp och ta tag i livet.

Så strukturerar du upp vardagen

1. To-do-list! När stressen griper tag i dig och allt känns överväldigande, sätt dig då ned och skriv en ordentlig lista med ALLT, och då menar jag ALLT, du ska göra. För det första får du en riktigt bra överblick och för det andra får du ett positivt hormonellt påslag varje gång du kan checka sv en punkt. Att dra det där sträcket, kryssa rutan eller vad du nu gör, frisläpper en känsla av att man lyckats med något och i slutändan att inget kan stoppa en.

2. Gör en sak i taget! Utgå från listan och ta tag i en punkt. Är ni det minsta liks mig så vet ni allt om multitasking, att påbörja en miljon projekt samtidigt och att plötsligt sitta mitt i kaoset och inte ens veta vilken tråd man ska börja med att ta tag i. Så ta en punkt, gör den från start till mål, och checka sen av den med ett stort DONE!

3. Städa. Är det kaos runtomkring mig är det också kaos i min hjärna. Så låt dig själv ta tiden till att städa lägenheten/rummet, få lite ordning, och se sen till att hålla det rent. Ställ inte disken i diskhon utan ta tag i den på en gång. Släng inte kläderna på stolen, utan vik ihop och lägg in dom i garderoben. Att göra det på en gång tar cirka 30 sek. Helt klart värt det!

4. Ta hand om din kropp! Det är i sånna här tidpunkter i livet man lätt bortprioriterar hälsan. Träningspassen uteblir, timmarna av sömn minskar, lagad mat byts mot snabb skräpmat. Don’t! Ska du på något sätt må bra behöver du göra det inifrån och ut, så lova mig att ta hand om dig själv!

Gillar

Kommentarer

mathildahogbergs
mathildahogbergs,
Emmamehrali
Emmamehrali,
Jag känner precis som dig! Jag två kurser nu och allt det senaste har bara varit neggo. Vilket jag egentligen hatar men snart är dessa två kurser över då kan man börja leva lite igen haha. Hoppas allt är bra med dig KRAAAAAAAAM <3
nouw.com/emmamehrali
Alice,
Himla bra tips det här! Är också gärna en multitaskare, hehe, och är precis likadan när det kommer till att ha städat omkring mig! <3 Kram!
nouw.com/aliceemericsson
Tessjohans
Tessjohans,
Grymma tips!! Att fixa en to-do-list och göra en sak i taget är guld värt! <3
nouw.com/tessjohans
Johannna
Johannna,
Riktigt grymma tips<3
nouw.com/johannna
amandassofi
amandassofi,
Så bra tips ju!
nouw.com/amandassofi
malinkirstine
malinkirstine,
Meeen vad gott <3 Kram
nouw.com/malinkirstine
Terese,
Så gott! Och bra tips.
kramis
tereseflinth.se
linneahedberg
linneahedberg,
Kan inte annat än hålla med dig i varenda punkt. Allt i den här listan är så viktigt för att det ska fungera för mig! <3
nouw.com/linneahedberg
Msindependent
Msindependent,
Åh, det så godt ut! Skjønner at eksamensperioden er super stressende, men du kommer nok til å gjøre kjempe bra! Fantastiske tips! 💕
nouw.com/msindependent

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin