Så gör du utlandsresan lyckad

Hurvida en resa blir lyckad eller inte beror nog till 96% på vad man har för inställning när man åker och vad man har för syfte. Resterande 4% (dåligt väder, magsjuka, förseningar, tjuvar osv) går inte att påverka så mycket mer än att försöka tänka om och helt enkelt säga att allt blir vad man gör det till (lättare sagt än gjort).
Men jag tror verkligen att det där första är oerhört viktigt att tänka på innan resans avgång. Speciellt om man är flera som åker tillsammans. För om jag lämnar Sverige med inställningen av att det är en vecka på en solstol som gäller så kommer jag bli besviken om jag åker med någon som istället bara vill gå på muséer. Likaså kommer jag bli sjukt besviken om tanken var att det skulle bli en riktig partyresa med utgång varje kväll, men den jag åker med tänkte gå upp 05:30 varje morgon, springa milen och sen enbart dricka selleri-juice istället för Sex on the beach på stranden. Förstår ni hur jag tänker?

När man reser själv är problematiken inte lika påtaglig. Man har ju faktiskt bara sig själv att ta hänsyn till. Så vill man göranågot, då gör man helt enkelt det. Vill man göra saker på ett specifikt sätt, då gör man det. Det är liksom inte så mycket svårare än så.
Men jag tror ändå att det är rätt så bra att fundera ut vad man faktiskt har för inställning när man åker iväg. Vad är syftet med min resa? Precis det här gjorde jag gällande min Mexico-resa och det jag kom fram till är:

Återhämtning
I. Needs. It! Efter den här tentaperioden så skriker min kropp efter vila och återhämtning. Så det MÅSTE bli x antal timmar på olika solstolar (som jag längtar efter att få sova i solen!), x antal böcker, förhållandevis tidiga kvällar i hotellsängen och bara ett allmänt lugn. Ingen stress what so ever!

Billigt
Jag är aldrig den som åker iväg och tänker nu är jag på semester, nu ska jag unna mig. Nej, jag har alltid varit en sån som gärna håller det på en "normal" nivå (för då kan man ju faktiskt åka på en ny resa snart igen, hihi). Men den här gången är jag lite extra inställd på att hålla det billigt. Bland annat har jag har hittat ett par restauranger där tacos kan kosta så lite som 8 kronor styck. Och kikar vi på hotellen jag har bokat så är det verkligen ingen lyx alls (på ena stället ingår inte ens frulle).

God, fräsch och härlig mat
Efter att ha kikat på både insta och Pinterest är jag så sjuuukt taggad på den Mexikanska maten. Jag har sett allt från fisk-tacos, smoothiebowls, burritos, färska frukter och allt möjligt annat gott. Här skall frossas i härligheter!

Äventyr
Något som kan klatcha lite med den första punkten. Som ni kanske vet vid det här laget är jag ingen sån som kan ligga still. Nej, är jag ute och reser så vill jag se allt. Så det ska jag också göra! Bland annat har jag läst att i Tulum är det perfekt att hyra en cykel att ta sig runt på upptäcksfärd med, så det ska jag utan tvekan göra.

Hälsa
En övergripande inställning kan man kanske säga. Jag vill kunna åka därifrån och säga att jag verkligen mår bra! Så nej, någon partyresa med utgångar var och varannan kväll kommer det definitivt inte bli. Nej, nej, nej. Här skall helt enkelt njutas till tusen!

Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
Alltså låter som en fantastisk plan med din Mexicoresa! 😍
nouw.com/carroat
celinelundqvists
celinelundqvists,
Åh jag borde också börja sätta upp sånna här mål innan jag reser iväg! För mig handlar det oftast mest om att se ALLT haha!
nouw.com/celinelundqvists
elin,
Låter som en härlig plan<3
devote.se/johnssons
feliciah
feliciah,
Låter helt underbart 😍 Verkligen så otroligt kul att läsa! Hoppas du har en fantastisk helg fina fina Matilda <3 KRAM
nouw.com/feliciah
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Så bra grejer att tänka på verkligen! <3
nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin