Så får du långt hår

Innehåller affiliate-länkar

Nämen hörni... Efter att jag va hos frisören i lördags har jag varit så himla ledsen. Jag trivs verkligen inte i "kort" hår (jag vet, det är inte kort-kort. Men för mig är det kort). Inte alls. För ett tag sen var ju mitt hår faktiskt påväg ut igen. Men så har jag tydligen sabbat det... Så jag kikade tillbaka här i arkivet och hittade ett inlägg jag skrev då. Fasen vad bra jag var på att skriva förresten. Vad har hänt? Hahaha!
Ni var så många som ville att jag skulle dela alla tipsen jag fick på insta, så jag tänker att vi kör en liten favorit i repris.

Matilda 2020:

För ett par dagar sen fick jag ett meddelande på instagram som löd:
Hej!! Du som tränar mycket, hur ofta tvättar du håret? Jag vill bara göra det 1 gång i veckan för mitt hår slits så mycket annars, men hur gör du efter tärningen? Sköljer du bara av det? Blir det trassligt av bara vatten? Nybörjare på detta 😂

Med tanke på att jag ÄNTLIGEN börjar få ett fint och härligt hår igen, känner jag att jag kan stå bakom mina tips. Så därför kommer dom här till er alla. Mina absolut bästa tips för ett starkt, friskt, långt och härligt hår.

2017 vs 2020 (förebilder hos frisörerna)

1. (Det viktigaste!) Det är skillnad på att tvätta och skölja!!!
När folk skriver att man ska tvätta håret så sällan som möjligt så betyder det att man ska använda schampo så sällan som möjligt. Inte att man inte kan blöta det.
För oss som tränar mycket och framför allt svettas mycket är det tvärtom jätteviktigt att skölja håret efter ett härligt pass. Jag lärde mig nämligen för bara några månader sen att saltet tillsammans med något annat ämne i svettet, torkar ur och bidrar till att håret blir tunt och riskerar att brista (jättevanligt för dom som kör mycket hot-klasser). Så skölj håret efter varje svettigt pass, men använda bara schampo när det behövs. För mig brukar det bli 1-2 gånger i veckan.

2. Återfukta, återfukta, återfukta!!!
För att fortsätta på första punkten. När man sköljer det riskerar det att bli fruktansvärt torrt, speciellt i kombination med det nordiska klimatet. Så, så fort jag sköljt ur håret slänger jag i en hårinpackning i topparna som får sitta i medan jag tvålar in mig, rakar benen osv. Och det här gör jag varje gång jag duschar. Det behöver absolut inte vara någon dyr inpackning, tvärtom funkar det superbra med en billig en från typ Rusta. Det viktiga är bara att håret återfuktas!

3. Hairlust!
Eller annat kosttillskott. Jag trodde verkligen att det bara var lurendrejeri, men nej, nej, nej. Det funkar verkligen! Jag kan till tiotusen procent stå bakom dessa produkter! Till en början åt jag Silicea, som jag också kan backa då jag verkligen märkte skillnad efter bara några månaders användning (note: du behöver ge det lite tid att börja verka), men efter ett samarbete med Hairlust så var jag hooked och äter nu deras gummies varje morgon.
Det i kombination med en bra och varierad kost, har verkligen gjort magi på mitt hår.

4. Torrschampo
Fram tills i år (okej, slutet utav 2019) har jag hatat torrschampo. Jag har verkligen inte fattat vad alla snackar om när dom säger att det är så bra, utan har bara upplevt att det blir äckligt. Men efter att ha testat Batiste är jag numera en utav de frälsta. Det är verkligen räddningen för att skjuta upp tvättningen en dag eller två. Det och en toffs, sen är man ready to go!

5. INGA HEMMABLEKNINGAR
What so ever!!! Det var där mitt hår-h*lvete började. Mitt i stressen (som gjorde att jag tappade en massa hår, så stressa heller inte) blev jag ju sådär äckligt snål och tänkte att jag kunde spara en massa pengar på att bleka hemma istället hos frisören. Innan hade jag tonat mitt hår i flera år med en riktigt, riktigt bra toning, så jag hade 0 respekt för blekningen. Lång historia kort - det slutade med att mitt hår brast 1 dm från hårfästet. Panik!! Så vad ni än gör - blek inte hemma!!!

6. Avsluta duschen kallt
Precis som dina porer öppnas utav värme, öppnas hårets "porer" utav värmen i duschen. Så avsluta med att vrida kranen till riktigt kallt så de stänger sig igen och skyddar håret fullt ut.

7. Använd ALLTID värmeskydd
Jag gissar att ni redan lever efter den här punkten, men för er som inte gör det - använd ALLTID värmeskydd. (Jag använder själv den HÄR just nu. Så bra!). Bäst utav allt är dock att använda så lite värme som möjligt. Fram tills December förra året använda jag värmeverktyg max två gånger i månaden, oftast inte en enda.
Undvik helt enkelt allt som kan skada så mycket det bara går.

8. Klipp topparna regelbundet
Vi har alla hört det tidigare, men hörni, på riktigt. Klipp er var 8 vecka ungefär. Då kan det räcka med att ta 2-3 centimeter utav topparna. Låter man istället det gå 10 månader (vilket var min vanliga standard), tyngs håret ned, det gör mer skada än det gör nytta, och det slutar med att man måste klippa minst en decimeter för att få bort alla slitna toppar. Så häng på mig väl i mitt löfte om att toppa mig minst var 3e månad i år!

Så där har ni dom, mina 8 absolut bästa tips =)

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin