Så får du en blogg som attraherar

Jag har många gånger funderat på vad en bra blogg är. Framför att är det i syftet att göra min egna bättre, men även för att jag tycker att det är sjukt intressant. Vad är det som gör att tusentals människor går in på en sida varje dag? Vad är det som lockar?

Framför att driver jag min blogg för min egna del. Jag vet hur mycket jag saknade att inte skriva i perioden mellan skolan och det att jag publicerade första inlägget. Och det i kombination med kreativiteten skapandet medför tar mig till en helt ny nivå, vilket jag älskar!
Men jag skulle definitivt ljuga om jag sa att jag inte brydde mig om siffrorna i läsarstatistiken, rankningen på nouws topplista eller samarbetena bloggen medför (förhoppningsvis *no jinxing* har jag ett till superkul samarbete med NA-KD på gång, woop woop).
Så därför funderar jag på - vad gör en blogg bra? Vad är det jag själv bryr mig om hos andras? Vad lockas jag utav?

❌ Bra bilder!
Oh yes! Jag älskar att se bilder. Och även om mobilbilder i vardagen har sin charm så dras jag ändå till dom bloggarna där bilderna har bra kvalitet, är ljusa och välkomponerade. Sen så älskar jag också bilder tagna i stunden, och nej dom blir inte dom bästa. Men över lag vill jag se bra bilder.
Dock får det inte bli för många. Inlägg med 30 bilder i fullformat man bara scrollar igenom för att se om det finns någon text under kan göra mig galen. Less i more, men lagom är perfekt!


❌ Jag vill se vem bloggaren är!
Och det här är då ett problem för mig. Jag hatar att ta selfies! Jag är sjukt obekväm framför kameran. Men samtidigt vet jag att jag själv lätt tappar intresset när jag inte ser bilder på den som sitter bakom tangentbordet.
Sen finns det såklart undantag med bakbloggar osv, men överlag gillar jag selfies, haha!


❌ Variation!
I början av min ”karriär” läste jag om hur viktigt det var att nischa sig. Skulle man bli stor så måste man ha en nisch. WRONG! Jag älskar bloggar med stor variation. Bland annat har vi Annica Englund som skriver om allt från smink, träning, outfits, partylivet, inredning och allt däremellan. Vi har Alice Stenlöf med typ samma fast på ett helt annat sätt. Moa Mattsson, Molly Rustas osv osv.
Jag ÄLSKAR att klicka in på en blogg och inte veta vad som väntar utan alltid bli (förhoppningsvis positivt) överraskad!

Obs! Säger absolut inte att det är fel med nischade bloggar. Har flera inom olika kategorier som jag läser och älskar!

❌ Personlighet!
På samma sätt som jag vill se vem som sitter bakom tangentbordet vill jag också kunna känna och förstå vem det är. Jag skulle aldrig kunna läsa en blogg där författaren bara kopierar andras texter, skriver ett par få ord eller skriver det som den tror att andra vill läsa.
Jag vill veta vem det är! Är det en humoristisk person? En som använder egna uttryck? En barnslig person? Eller någon som pluggat inom ett byråkratiskt område hela sitt liv? Tell me!


❌ Välarbetade inlägg! Och bra svenska!
Kvalitet över kvantitet. Något jag själv jobbar med då jag ofta i panik kan slänga ut något jag är halvnöjd med bara för att ni ska ha något att läsa (skärpning Matilda).
Sen behöver absolut inte alla inlägg vara perfekta! Nej, jag kan älska inlägg med bara ett par rader exempelvis i form utav Hola huns! Just nu sitter jag på flygplatsen och om ett par timmar ligger jag äntligen på stranden med en drink i handen och bara njuter! Hörs igen när jag har landat i Spanien. Puss!
Variation is key!
Någon som jag däremot får krupp på är dåligt skrivna inlägg och då menar jag grammatiskt. Stor bokstav i början av meningen, skiljetecken och stavning - det är grunderna i det svenska språket. Så himla svårt är det inte

❌ Ödmjukhet!
Jag ska inte sticka under stolen att jag går igång på att läsa om när andra går på events, blir inbjudna till galor eller fotograferingar. Men bara för att man blir det så betyder det absolut inte att man är bättre än någon annan.
Jag vill helt enkelt se livets alla sidor, det mer perfekta och det operfekta. Jag vill läsa om någon som respekterar och uppskattar sina läsare och som är tacksam för det liv dom faktiskt lever.
Kom ihåg att till och med Beyonce har dåliga dagar och smutstvätt att ta hand om!

Där har ni det! Punkterna som är viktigast för mig. Och nu vill jag jättegärna veta vad är viktigt för dig?? Vad får dig att fastna i en blogg?
Vad kan jag göra bättre? Och vad tror ni skulle kunna locka fler läsare hit?
Jag tror utan tvekan att ni, mina supersmarta läsare, har världens bästa svar på frågorna. Så hit me! <3

Gillar

Kommentarer

torres
torres,
Så fantastiskt och användbart inlägg. Du är grym <3
nouw.com/torres
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fining <3
nouw.com/matildaberlin
Ullie,
ja är väldigt elak men ja gillar ju fin inredning o såna bloggar lägger ja till direkt .. ha ha inte alltid men sen bra innehåll o sådär o såna som hittar tillbaka till en själv sånt gillar ja
weberskold.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Så kul att läsa vännen! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Riktigt riktigt bra punkter fina du <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
Matildaberlin
Matildaberlin,
Sarah,
De va kul o läsa 😊
Kram fina du <3
CheerSarah.devote.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
TACk fining! Stor kram <33
nouw.com/matildaberlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Underbara tips fina du! Jag älskar din blogg 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Hilma,
Men gud vilket bra inlägg! Håller verkligen med om alla punkter och ska samla på mig dina tips 😃 Tack fina du!
www.devote.se/hilmaeklund
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste du! <3
nouw.com/matildaberlin
artibus
artibus,
Vilka underbara tips! Även väldigt roligt att få höra vad du tycker är bra och intressant! Din blogg är helt fantastisk, älskar varje inlägg, varje ord. Man får verkligen se hela Matilda vilket jag älskar!!♥️
nouw.com/artibus
Matildaberlin
Matildaberlin,
FANTASTISKA UNDERBARA DU! Helt otrolig är vad just du är <33
nouw.com/matildaberlin
deniseeelarsson
deniseeelarsson,
Vilket bra inlägg och tips! Dessa kommer jag absolut ta till mig ☺️
nouw.com/deniseeelarsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fining <3
nouw.com/matildaberlin
Josefin,
Så himla bra inlägg! Din blogg inspirerar alltid 😊 ha det bra, kram <3
josefinnnilsson.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhhh! TACK finaste <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Duär grym,så härligt att du delar med dig,bamsekram❣️
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! TACK fining <33
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin